Ekonomija

Bella Boka nastavlja sa radom: Neistina da smo otpustili cijelu posadu

Bella Boka je prinuđena da reaguje na tvrdnje objavljene u pojedinim medijima koje dovode u pitanje dalju budućnost i održivost našeg projekta, saopštili su danas iz te kompanije, ističući da se njihov rad nastavlja i da su, uz velike napore, obezbijedili investicije i za kupovinu novih ekoloških brodova.

“Svaka drugačija tvrdnja je zlonamjerna i neistinita”, kategorični su u toj kompaniji.

Kako navode, pandemija koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet uticala je svakako i na njihove planove, ali nijednog trenutka nijesu razmišljali o prekidu prvog projekta javnog transporta ekološkim brodovima u Crnoj Gori.

“Virus nam je samo usporio zacrtane planove za ovu godinu, ali nije ozbiljno ugrozio održivost i budućnost našeg projekta. Brodovi Gracijana i Eletra su spremne za prevoz putnika. Čak i spremnije nego prošle sezone jer su odrađeni kompletni servisi i u velikoj mjeri poboljšane njihove performanse”, navode u firmi Bella Boka.

Dodaju da svakog dana prate situaciju na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i uputstva nadležnih institucija u Crnoj Gori i na osnovu toga će odlučiti o datumu otvaranja linija, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Demantujemo tvrdnje da je naša kompanija otpustila kompletnu posadu. Namjera kompanije nije bila da otpusti nijednog radnika, već im je, zbog pandemije i činjenice da mjesecima nijesmo mogli raditi, ponuđen aneks ugovora koji je predviđao smanjenje plate dok ne počnemo sa radom, što je dio njih odbio da potpiše. Svim radnicima koji su odbili da potpišu aneks isplaćene su pune otpremnine predviđene zakonom. Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila da smo sve uradili u skladu sa zakonom. Na zadovoljstvo brojnih mještana i turista jedva čekamo da zajedno nastavimo Đir za čistu Boku”, poručuju iz kompanije.

Send this to a friend