Ekonomija

Berane uskoro dobija novu stočnu pijacu

Završetkom radova na novoj regionalnoj stočnoj pijaci, za koje je Vlada Crne Gore izdvojila oko 360 hiljada eura, Berane će uskoro dobiti uslovan objekat za potrebe poljoprivrednika iz šest sjevernih opština, sa svim neophodnim sadržajima, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

“Po okončanju građevinskih radova, koji se trenutno nalaze pri samom kraju, biće sproveden postupak tehničkog prijema, nakon čega će stočna pijaca sa kompletnom infrastrukturom, površine oko 3.350 metara kvadratnih, biti predata korisniku – Opštini Berane na korišćenje.  Realizacija ovog projekta Uprave javnih radova iz dvije faze je obuhvatila izgradnju veterinarske stanice, nadstrešice za vagu, dvije rampe za utovar i istovar životinja, osočare, boksova, vezova, kompletnih podzemnih instalacija, kao i protivpožarne i sanitarne mreže”, navode oni.

Za posjetioce je obezbijeđeno 45 parking mjesta, sa prilaznom saobraćajnicom širine 5,5 metara, a uređene su i zelene površine.

Uprava javnih radova je nedavno objavila i postupak javne nabavke za postavljanje rasvjete za stočnu pijacu i dio okolnog naselja, procijenjene vrijednosti 35 hiljada eura, za koje je u toku dostavljanje ponuda zainteresovanih preduzeća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Sve je manje i ljudi i stoke tako da je zakašnjela investicija. Bolje neku fabriku da otvorite

LSCG
Gost
LSCG

Ajde,da vam “vrnemo “ove ..oslanili su se dosta

21.maj
Gost
21.maj

Treba veliki prostor…..

Send this to a friend