Ekonomija

Bijela vila ponuđena u zakup, sa još 15 kupališta u drugom pozivu

Foto: Radio Jadran

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovilo je javni poziv za zakup 16 javnih kupališta u hercegnovskoj opštini, koja nijesu dobila zakupce nakon prvog poziva.

Riječ je o plažama na potezu od kraja Igala – ispod Titove vile, dužinom rivijere, do jednog kupališta na Rosama.

Novina u pozivu je zakup plaže Bijela vila na Škveru, koja je u susret sezoni trebalo da bude kompletno uređena. Morsko dobro je raspisalo javni poziv za izbor izvođača radova vrijednih oko 30 hiljada eura.

No, s obzirom da je plaža ponuđena u zakup, od neophodnog opsežnijeg uređenja se najvjerovatnije, za ovu sezonu, odustalo.

Inače, minimalna cijena zakupa, u Atlasu plaža kategorisanu kao javno-porodično kupalište, iznosi 8.581 euro, bez PDV-a, što je ujedno čini „najskupljom“ u ovom pozivu. Uz kupalište se može odobriti montažno demontažni ugostiteljski privremeni objekat sa terasom.

Upola jeftinija je 133 m duga plaža u Sutorini, na zapadnom kraju naselja, čija minimalna cijena zakupa iznosi 4.105 eura.

Zakupac se očekuje i za obalu u Meljinama na istočnom kraju naselja, u dužini od 70 m, za koju je minimalna cijena zakupa 3.626,00 eura.

Za ostale plaže minimalne cijene zakupa kreću se od 500 do 1.800 eura. Nezakupljeni su ostali dijelovi Blatne plaže u Igalu, dio Novosadske plaže, mala pješčana plaža sa istočne strana Yahting club-a, mala Ćorovića plaža, ona na zapadnom kraju Zelenike, ispred ugostiteljskog objekta Plava tišina i još nekoliko u Đenovićima, Baošićima i na Rosama.

Ugovori se zaključuju za tekuću godinu, računajući od dana zaključenja do 31. decembra 2019. godine, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od črtiri godine, odnosno do 31. decembra 2023. pod uslovom da je korisnik/zakupac ispunio obaveze predviđene ugovorom, da ugovor nije jednostrano ili sporazumno raskinut ili u slučaju da je pokrenut sudski spor između Javnog preduzeća i korisnika/zakupca, zbog neispunjenja ugovorom preuzetih obaveza.

Zainteresovani zakupci mogu preuzimati tendersku dokumentaciju do 6. juna, a javno otvaranje ponuda biće upriličeno dan kasnije u prostorijama Morskog dobra u Budvi.

Send this to a friend