Ekonomija

Biznis zone povezuju Podgoricu i Vrgorac

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas gradonačelnika hrvatskog grada Vrgorca Anta Pranića, koji sa saradnicima boravi u posjeti glavnom gradu Crne Gore. U zvaničnu posjetu Podgorici pored Pranića bili su predsjednik Gradskog vijeća Vrgorca Ljubomir Erceg i Teo Dodig, predstavnik Preduzetničkog centra Vrgorac d.o.o.

Vuković je goste upoznao sa aktuelnim infrastrukturnim projektima i pravcima budućeg razvoja Podgorice izražavajući uvjerenje da će iskustva Vrgorca, posebno u razvoju biznis zona biti veoma značajna i korisna i za razvoj biznis zona u Podgorici.

“Vrgorec je mali grad, ali radi velike stvari na planu privrednog razvoja i na taj način su privukli našu pažnju, pogotovo u dijelu koji se tiče razvoja biznis zona”, istakao je Vuković i dodao da gradska uprava ima namjeru da upravo iskoristi iskustva Vrgorca kako bi na najefikasniji način realizovali naše namjere u cilju razvoja biznis zona.

On je naglasio da ima velika očekivanja u pogledu buduće saradnje dva grada, ne samo kada je riječ o biznis zonama već i u ostalim oblastima koje doprinose razvoju dva grada i povećanju kvaliteta života građana.

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić se zahvalio na pozivu i gostoprimstvu.

“Nadam se da ćemo našim iskustvima u razvoju privrednih zona pomoći prijateljima u Podgorici da uspješno realizuju njihove planove u toj oblasti”, saopštio je Pranić, ističući da je Vrgorec samo u posljednje dvije godine uspio da privuče preko 200 miliona kuna investicija u privredne zone.

“Pored ove veoma značajne oblasti saradnje dva grada postoji i niz drugih sektora u kojima možemo razvijati partnerstva sa glavnim gradom Crne Gore, posebno kada je u pitanju turizam, razvoj poljoprivrede, ali i niz zajedničkih programa koje je moguće realizovati kroz program prekogranične saranje INTEREG koji se relizuje između Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine”, zaključio je Pranić.

Nakon sastanka, delegacije Glavnog grada i Grada Vrgorca, obišle su lokacije biznis zona u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aleksandar b
Gost
aleksandar b

Daje vječna CG i Vlada CG koja vrijedno baštini dibre odnose sa našom braćom najboljim susjedima e viva MNE e viva CRO.

LSCG
Gost
LSCG

Biznis zone Podgorica – Vrgorec??? To bio nor zanimljiva tema za jedan doktorat. Ima more materijala 😂😂😂

KLM
Gost
KLM

Kako da ne

Marko
Gost
Marko

Kakvi crni biznis , ove prazne priče za ispiranje mozga i slikanje za novine. Jedino koje kilo kokaina da im isporuči CG.

Send this to a friend