Ekonomija

Bjeloruski turisti dolaziće svakodnevno u Crnu Goru

Aerodrom Podgorica

U Crnu Goru će do 1. oktobra svakodnevno dolaziti turisti iz Bjelorusije, a danas je na Aerodrom Tivat sletio prvi od najavljenih aviona – sa 190 putnika iz Minska.

Među turistima u avionu bjeloruskog nacionalnog avioprevoznika Belavia pristigli su i turoperateri Aero travel i Rtours.

Povodom dolaska bjeloruskih turista direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić kazao je da se nada da je ovaj let prvi u nizu tokom predstojeće sezone.

“Iskreno se nadam da će se saobraćaj između naše dvije zemlje intenzivirati u narednom periodu i da ćemo imati aviodostupnost i iz ostalih bjeloruskih gradova kao što je bilo i ranijih godina. Nadam se da će putnici koji su upravo stigli prenijeti pozitivne impresije i onima koji tek planiraju da posjete našu lijepu zemlju”, kazao je Marić.

Direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu Ministarstva održivog razvoja i turizma Olivera Brajović kazala je da je prošle godine u Crnoj Gori boravilo preko 20 hiljada turista iz Bjelorusije, te da su građani te zemlje sve više zaintreresovani za Crnu Goru.

“Ako se po jutru dan poznaje, onda je ovaj prepun avion iz Bjelorusije odličan početak naše saradnje”, kazala je Brajović.

Počasni konzul Bjelorusije u Crnoj Gori Borislav Mijović poželio je dobrodošlicu putnicima uz očekivanje da će se saradnja između dvije zemlje intenzivirati na svim nivoima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Prvo to nijesu Bjelorusi
Vec Rusi koi samo preko Minska mogu izaci iz zemlje.
Sto se tice korone u Bjelorusiji
Oni normalno zive a situacija je stabilna
Ne povecava se broj oboljelih nesto drasticno

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Zašto onda ne mogu i turisti iz BIH i Srbije!? 🤔

Mirko
Gost
Mirko

Jer su najgori

Mirko
Gost
Mirko

Goli bezobrazluk!!!
Treba da svi pomremo da bi ovi iz aerodroma primali plate?! Sram vas bilo! Malo nam zaraze?!

Vilenjak94
Gost
Vilenjak94

Sigurno su granice otvorili zbog radnika aerodroma,a uopste ne zbog turizma CG,nego zbog radnika aerodroma.Bas mudro razmisljanje.Svaka cast.
Ironicna sam.

Jela
Gost
Jela

Dobrodošli!!!

Budalice male
Gost
Budalice male

Turisti iz zemlje koja nije imala NIKAKAV karantin isto ko Švedska i koja ima ogroman broj zaraženih. Ma bravo. Zarad lijenjih primoraca i njihove želje za lakim profitom sve ćete da zarazite.

P Pan
Gost
P Pan

Djeluje kao da Imas rijesenje.. Lijek za Cironu..?

Budalice male
Gost
Budalice male

Za COVID-19 imam. Zove se strogi karantin i poštovanje SVIH pravila. Zato smo i bili Covid free prije svega mjesec dana! E sad za ljudsku halapljivost i alavost, tu već nemam rješenja.

Send this to a friend