Ekonomija

Blokirani računi za 50 firmi u Herceg Novom, duguju blizu sedam miliona eura

Na posljednjem spisku Centralne banke Crne Gore preduzeća sa blokiranim računima nalazi se i preko 50 firmi iz Herceg Novog, čiji ukupni iznos blokade skoro sedam miliona eura.

Račun sa ubjedljivo najvećim dugovanjima je Društvo za spoljnotrgovinski promet i agencijske usluge Bijela, kojem je račun blokiran na 2,9 miliona eura.

Slijedi DSK doo – Društvo za proizvodnju i trgovinske usluge, kojima je račun blikiran na 657,3 hiljade eura, pa Daž doo na 525,5 hiljada, Datex sa blokadom od 443, 4 hiljade.

Kompaniji koja je radila Postorjenje za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, Mas Gintaš, blokada računa iznosi 350, 8 hiljada eura, DOO Glamour Herceg Novi sa blokadom od 370, 4 hiljade, Riviera menagment and development resort blokiran je na 296,5 hiljada eura, Bigi company sa 217,4 hiljade eura, Montenegro project doo ima “zamrznut” račun na 215,1 hiljadu eura.

Račun AD za hotelijerstvo i turizam, Vektra Boka, „tek“ je 10 dana u blokadi, na trenutni iznos od 35.182 eura. Račun sa najmanjom blokadom u opštini Herceg Novi je firme Inter Oil, čija blokada iznosi samo 1,36 eura.

Na posljednjom spisku CBCG sa blokiranim računima nalazi se 167 kompanija više nego na prethodnom.

Kako je saopšteno iz CBCG, 17,5 hiljada kompanija je sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,57 hiljada ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
budala
Gost
budala

A sta se desi ako se nema tih tricavih tri miliona o’kle vratit? Kako se vodi taj dug, jesu li to ukradene pare?pare stecene na prevaru?ili slicno.. odgovara li ko pred zakonom?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Račun sa ubjedljivo najvećim dugovanjima je Društvo za spoljnotrgovinski promet i agencijske usluge Bijela, kojem je račun blokiran na 2,9 miliona eura.” Još jedna od firmi koja puca zbog gašenja brodogradilišta.

Send this to a friend