Ekonomija

Bojanić: Optimistično je očekivati da prva dionica auto-puta bude završena do septembra

Auto-put, most Moračica

Optimistično je očekivati da prva dionica auto-puta Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, bude završena do septembra, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je naveo da je u ovom trenutku završeno 92 odsto radova.

“Kompletan završetak radova je tek po tehničkom prijemu. Bio bih veliki optimista da kažem da će se sve to završiti u septembru. Znaćemo detalje vrlo brzo, a sve nam zavisi i od pregovora jer je tražen produžetak rokova, tražene se ekstra nadoknade za dodatne radove. Mi smo formirali grupu i paralelno ćemo ići u pregovore vezano za finansiranje kod Exim banke i za eventualni produžetak roka i tada ćemo znati kada će se moći sve to završiti”, kazao je Bojanić za Novu M.

Kako je kazao, samo ta dionica ne znači puno za Crnu Goru, tako da će u jednom momentu morati da se nastavi druga dionica kao veza sa Srbijom.

“Sve će to zavisiti od daljih pregovora u vezi sa završetkom prve dionice, ali postoji i evropski investicioni plan vezano za finansiranje infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori. Već je izvjesno da Crna Gora na ovaj način ne može graditi drugu dionicu, preopterećen nam je budžet, ali smo svjesni da u jednom momentu to moramo početi da radimo. Mi bismo voljeli da to bude što prije ali jedno su želje, a drugo su mogućnosti”, istakao je Bojanić.

Najavio je da će Vlada uskoro razgovarati sa kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aerodroma na koncesiju. Podsjetio je i da će sjutra biti izabran izvršni direktor nove nacionalne avio-kompanije, za koju je trenutno jedini kandidat Predrag Todorović. Bojanić je kazao i da postoje brojni problemi u željezničkim preduzećima, ali poručuje da se te kompanije moraju spasiti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emanon
Gost
Emanon

Da nije zalosno bilo bi presmjesno. Da li ste vi uopste svjesni sta ste izjavili?? I vise je nego ocigledno da postoje tajne klauzule ugovora inace bi se vec odavno krenulo sa tuzbom protiv izvodjaca radova. A vi? Odnosno mi treba da placamo “dodatne radove”???

Realan gradjani
Gost
Realan gradjani

Autoput je bio najveća greska dps

Market Matesevo
Gost
Market Matesevo

Ni do 2022 ne moze bit zavrsen

Zoran frizer
Gost
Zoran frizer

Ministar je u pravu,pun profile auto puta je,kada su svi sadrzaji stavljeni u funkciju,tu Mislim na motele ,benzinske pumpe odmorista,snadbijevanje vodomim I strujom

Matun
Gost
Matun

Zar nije ovo auto put od nidje do nidje bojanicu?

Podgorica
Gost
Podgorica

Ovaj autoput ne mrda sa 91-92% završenosti. Bukvalno… Ništa se tu ne radi evo sigurno godinu i po dana.

БдБд
Gost
БдБд

Ако Бог да! Више да причамо о напретку, а мање о разликама…..

Bozidar
Gost
Bozidar

A koje godine?

Send this to a friend