Ekonomija

Bokeški Forum: Morsko dobro i tajkuni haraju i Bijelom

Nebriga Javnog preduzeća Morsko dobro i situacija koju vješto koriste privilegovani nažalost nije mimoišla ni Bijelu. Potpuna nebriga za zaštitu bokeške obale i odsustvo empatije kad je u pitanju domaće stanovništvo kulminiralo je ovog ljeta, saopštio je danas koordinator Bokeškog Foruma Martin Bilafer.

Kako navodi, ispred hotela “Delfin” i “Park” srušeno je oko 70 metara parapeta, da bi se na tom mjestu podigli visoki zidovi od kojih se se ne vidi plaža.

“Da zlo bude veće, u nekad jednoj od najljepših plaža Boke, pored hotela “Park”, gradi se još jedna zgrada zbog koje je posječeno egzotično drveće donešeno iz dalekog Japana, čime je definitivno zatvorena jedna stranica prošlosti, na koju smo mogli biti ponosni”, ističe Bilafer.

Istovremeno, dodaje on, vlasnici hotela “Park” i “Delfin” zauzeli su više od 400 metara obale, a pristup plažama zabranjen je, osim ako se naravno ne plate uluge korištenja, što je u suprotnosti sa svim aktuelnim zakonima, koji, kako kaže, postoje samo na papiru.

“Pomenute plaže, a kao prilog toga dostavljamo fotografije, gotovo čitavog ljeta zvrje prazne ili poluprazne, dok ono malo preostalih slobodnih mjesta za kupanje bude toliko pretrpano da i gosti i mještani izbjegavaju da duže borave na njima. Naravno, sve ovo se dešava uz amin vjerovatno najgoreg crnogorskog preduzeća Morsko dobro”, tvrdi Bilafer.

Prema njegovim riječima, posebno tragičan odnos je prema domicilnom stanovništvu, koje je potpuno nezaštićeno.

“Većina mještana podizala je kredite, gradila apartmane, koje neće imati kome da izda. Jer ko će doći negdje gdje ne postoje osnovni uslovi za normalan ljetnji odmor, koji podrazumjeva korištenje plaža”, pita se koordinator Bokeškog Foruma.

U toj organizaciji smatraju da je ova sezona na izdisaju veliki nauk i da se hitno mora pronaći model prema kojem će se odrediti procentualni odnos u kom vlasnici velikih hotela i vlasnici manjih objekata imaju jednake šanse da dočekaju i ugoste turiste.

“U suprotnom, moraćemo da se zapitamo šta i kako dalje. Jer ovakva situacija apsolutno je neodrživa. A za nju smo, poštovani Bokelji, dobrim dijelom i sami krivi. Bledunjavi komentari, bez sloge među ljudima, vješto napravljene podjele koje je ova vlast nametnula. Sve to i te kako je pomoglo podgoričkoj oligarhiji da nametne svoj prepoznatljivi sistem vrijednosti u kojoj se jedino poštuje: zakon jačeg. Vrijeme je da takvom odnosu prema Bokeljima i svima onima koji poštuju Boku i doživljavaju je kao svoj dom kažemo: dosta”, poručio je Bilafer.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Turek
Gost
Turek

Heheh glasali ste

Ne znam ime
Gost
Ne znam ime

Pa vi glasajte za DPS dragi moji, samo naprijed

Bnjj
Gost
Bnjj

Morsko dobro to je firma za uhljebljavanje paraziti

Svjefol
Gost
Svjefol

Sta je Bokezi, sto se pomamiste?!…

❤🇲🇪❤
Gost
❤🇲🇪❤

Nadam se da ce doc dan da se narodu vrati uzeto,da ce bagra ostat bez icega i iza resetaka.

Magelan
Gost
Magelan

Dobro jutro Bokelji!
Lijepo su vikali nasi stari, na postojeca dva metra Austrougarske zice iznad Kotora trebalo je jos dva stavit da nam nikad na more ne sidju!

DAAKA
Gost
DAAKA

Sledece izbore pamet u glavu !

Anonimus
Gost
Anonimus

Hocemo elitni turizam a to nikada nije besplatno! Usluge hotelskih kupalista uvijek su se placale moji dragi bokelji!

Send this to a friend