Ekonomija

Bolja saradnja Regionalnog vodovoda i Ulcinja

Ljoro Nrekić, predsjednik Opštine Ulcinj, Goran Jevrić, direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje i Faud Hadžibeti, direktor JP Vodovod i kanalizacija Ulcinj, potpisali su danas novi ugovor o snabdijevanju Opštine Ulcinj vodom iz Regionalnog vodovoda tokom cijele godine, čime će ulcinjski vodovod dobiti, uz veću stabilnost u vodosnabdijevanju-posebno u višim zonama, vodu po 50 odsto nižoj cijeni.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić je izjavio da je potpisivanjem ugovora sa Regionalnim vodovodom već počeo sa pripremama za turističku sezonu 2019. godine, jer je osnov postizanja uspješnih rezultata, upravo obezbijeđenje kontinuiranog vodosnabdijevanja visoko kvalitetnom vodom za piće.

“Pored toga, isporuka vode vršiće se po 50 odsto nižoj cijeni. Takođe, želim da istaknem da će Opština i Vodovod Ulcinj uz podršku Regionalnog vodovoda pristupiti iznalaženju održivog rješenja za probleme vodosnabdijevanja na teritoriji Opštine Ulcinj”, rekao je Nrekić.

Direktor Goran Jevrić je istakao da je Vlada Crne Gore realizacijom Regionalnog vodovoda riješila višedecenijske probleme nestašice vode u Ulcinju i drugim opštinama na primorju i da od 2010. godine više ne postoje opravdani razlozi za nestašicu vode na Crnogorskom primorju.

“Prioritet svih nas treba da bude usmjeren ka kvalitetu vode koju isporučujemo građanima. Voda sa Boljih sestara je kvaliteta A1. Drago mi je da smo otvorili pitanje jačanja saradnje i Regionalni vodovod je iskazao izuzetnu spremnost da pomogne vodovodu Ulcinj kako bi se uspostavilo urednije vodosnabdijevanje na teritoriji Opštine Ulcinj”, naveo je Jevrić.

Direktor JP Vodovod i kanalizacija Ulcinj Faud Hadžibeti je istakao da će zahvaljujući ugovoru na 12 mjeseci, vodovod Ulcinj uštedjeti značajna sredstva, ali što je još važnije dobiti osigurati uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine, posebno u višim zonama. Istakao je da je važno razumjeti potrebu Regionalnog vodovoda da njihov sistem funkcioniše tokom cijele godine, jer se samo tako može sačuvati taj veoma kompleksan tehničko-tehnološki sistem.

“Dogovorili smo se sa Regionalnim vodovodom da ćemo zajednički riješiti probleme koje imamo u Ulcinju i ja se na tome zahvaljujem”, zaključio je on.

Send this to a friend