Ekonomija

Borančić: Ukinuti takse za koje građani ne dobijaju ništa

Ammar Borančić

Odbornik Liberalne partije u Skupštini Opštine Bar Amar Borančić, podnio je prijedlog za ukidanje niza različith komunalnih taksi kroz Odluku o lokalnim komunalnim taksama.

“Kako je Zakonom o lokalnim komunalnim taksama propisano da lokalna samuprava može, dakle ne mora obavezno usvojiti sve navedene tarife, u tom smjeru želim da intervenišem na određene tzarife za koje smatram da građanin ne dobija posebnu uslugu od Opštine a mogu biti barijera za poslovanje ili nepotreban trošak”, naveo je Borančić.

On je tražio da se potpuno ukine taksa koja se plaća za postavljanje dječijih igrališta.

“Kako grad oskudijeva sa igralištima a ona ne predstavljaju osnovnu djelatnost poslovanja niti su sredstvo za prihode, te stoga nije nužno taksirati ovu oblast koja je, gotovo pa, od javnog interesa za građane”, ocijenio je Borančić.

Isto tako, odbornik Liberala tražio je da se obavezno ukine predviđena taksa koja se plaća za postavljanje pristupnih rampi za osobe sa invaliditetom smatrajući to jednim od osnovnih ljudskih prava koje ne smije biti naplaćivano.

Borančić je podnio incijativu i da se ukinu takse za kampovanje kao i da se iz taksi za postavljanje štandova izuzmu oni za prodaju knjiga, kulturnih sadržaja, domaće radinosti i slično u cilju podsticanja edukacije  i razvoja kulture.

U inicijativi se traži i ukidanje takse za postavljanje promotivne zastave, smatrajući da je to nepotrebna biznis barijera i da građanin ne dobija posebnu uslugu.

On je i pohvalio nadležne organe Opštine koji su u donošenju Odluke smanjili određeni dio komunalnih taksi i na taj način poboljšali biznis ambijent, smanjili birokratsko opterećenje za građne i olakšali poslovanje  i razvoj biznisa.

S.Đ.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
BogoljubBarCrnogoracliberalbiznis
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bar
Gost
Bar

E ove sprdnje… Liberalna partija kada je sama izasla na izbore ni blizu cenzusa, trpaju se u koalicije sa DPSom i onda jos daju glupa saopstenja. Samo si nam jos ti falio vala

Bogoljub
Gost
Bogoljub

Ako imas pameti i ti ces to podrzati pa koja god partija da daje soaopstenje. Jer je to dobro za narod. Nije valjda sve samo interes partije koja ce prva predloziti nesto.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Je l stvarno neko glasa ovu partiju ? 🙁

liberal
Gost
liberal

I porezi na zarade sa se smanje, da ljudi dobijaju svoje plate a ne pola državi.

biznis
Gost
biznis

Takse za koje ti nista ne daju ne treba ni da postoje ni da se placaju. Ako s edobija nesto za to onda ok, ako ne, nista. A pola ih je za nista.

Milos
Gost
Milos

Amar dobar i konstruktivan uvijek. Dobre ideje i dobra priča i za vas i za narod. Samo nastavite tako. Podrška.

mini
Gost
mini

E cu taksa za igraliste djecije i za invalide. Kome to pada na pamet, samo da uzimaju pare naordu. Svaka cast ovom momku i partiji za ovu pricu!

Send this to a friend