Ekonomija

Bošnjak pita Markovića: Zašto je kredit dobio direktor Poreske uprave

Branka Bošnjak

Povodom dodjele kredita po povlašćenim uslovima, u iznosu od 40 hiljada eura, između ostalih i direktoru Poreske uprave Miomiru M. Mugoši reagovala je poslanica Demokrataskog fronta DF Branka Bošnjak  i pita premijera Duška Markovića, zašto je njemu dodijeljen kredit jer je već dobro zbrinut. Ona je ponovo pozvalaMarkovića da objavi kompletan spisak, kako kaže, “tvojih beskućnika koji sam ti prije više mjeseci tražila i preuzmeš odgovornost podnoseći ostavku”.

<<<Mugoša: Bošnjak izbosi beskrupulozne laži o meni, postoji evidencija o svemu<<<

Saopštenje Branke Bošnjak prenosimo u cjelosti:

Miomir M. Mugoša je tipični predstavnik tzv. Markovićevih “beskućnika”, koji je od DPS potrčka, veoma skromnih kapaciteta iz mjesne zajednice Donja Gorica nepotizmom, korupcijom, protivzakonjem i bespogovornim sluganstvom dosegao do direktora Poreske uprave.

Karijeru je počeo kao savjetnik svog moćnijeg imenjaka i plemenika gradonačeknika Miomira Mugoše, pa sam se kao odbornica u Glavnom gradu brzo uvjerirala u ove njegove karkteristike i kontinutetu na to upozoravala. Počeo je sa više nego skromnom platom od 275 eura i godišnjim prihodom 500 eura od košarke. Ženu je takođe uspio da udomi u Glavnom gradu sa platom od 150eura. Bio je suvlasnik naslijeđene kuće u Donjoj Gorici i vozio auto staro skoro dvadeset godina.

A onda za godinu dvije, kreće njegov uzlet, kada se dokopao mjesta načelnika komunalne policije. Kupuje zemljište u Kolašinu, žena kupuje Tojotu Rav 4, pa ubrzo i zemljište na Žabljaku. Djeca čim su stasala za vožnju, svako malo kupuju nova auta sin od BMW do Mercedesa ML 320 CDl a danas Audija vrijednog oko 50.000eura a ćerka od citroena do novog KIA Sportaža. Žena staru Tojotu zamijenila novijim modelom. Naravno jedino njemu nije trebalo auto jer koristi službeno. Novostečeni imetak prijavljen u imovinskom kartonu je daleko vredniji od prihoda koja je ova porodica prijavljivala.

Javna tajna je bila u Gradu, da se mlađi Mugoša ugrađuje u razne poslove, da bez procenta se nijedna dozvola za ljetnje bašte nije mogla dobiti. Poznato je i da je na tuđa imena imao lokale u gradu. Čak se osilio da ove poslove tajno radi u odnosu na starijeg Mugošu. To ga je umalo koštalo funkcije. Sve se nakon obećanja i moljakanja unutar brastava završilo.

Njegova pohlepa se ogleda u tome da se nikada nije odrekao funkcije predsjednika Mjesne zajednice Donja Gorica, jer mu je to omogućilo da gazduje i prihoduje od sportskih terena u Lješkopolju i čuvene “Di DžI” arene u kombinacija sa čuvenim Tomom Čelebićem, a koje nigdje ne pominje. Svoje akcije ima i u FK Mladost, sad FK Podgorica koji naprasno prosperira.

Prije nego što je napustio Glavni grad, dobija stan od 76m2 sa obavezom da radi narednih pet godina u Glavnom gradu, da bi ga mogao otkupiti pod povoljnim uslovima. Međutim, on već poslije dvije godine napušta Glavni grad i zadržava stan. Kao odbornica sam, štiteći interese građana Podgorice, podnijela krivičnu prijavu u veze ove i sličnih malverzacija, koja nije procesuirana od strane korumpiranih tužilaca.

Markoviću, da li je ovaj lik beskućnik, pa si mu dodijelio 40.000eura, da bi izgradio i vikend kuću od preko 100m2, a koji to pokušao da sakrije od javnosti.

Markoviću, da li je to nagrada za njegove “uspješne” poslove u aferama Klap i Vardar, a u vezi kojih ćuti i drhti, a svima je više nego očigledna njegova “debela” umiješanost i puna odgovornost. Da li je možda to nagrada za ogroman procenat sive ekonomije u odnosu na naplaćeni porez? Jasno je da su u pitanju razni dilovi i privilegovani pojedinci.

Markoviću, opet te pozivam da objaviš kompletan spisak tvojih beskućnika koji sam ti prije više mjeseci tražila i preuzmeš odgovornost podnoseći ostavku. Davno sam digla ruke od državnog tužilastva, koje bi da je profesionalno promptno reagovalo.

Građani Crne Gore moraju da znaju da je programska odrednica DF-a da svu nezakonito stečenu imovinu državnih funkcionera od 1990. Godine treba nacionalizovati i vratiti državi i građanima, kao i onu za koju nemaju dokaze kako su je stekli, a sve stanove i kredite dobijene na ovakav privilegovan način će morati da plate po tržišnim uslovima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Zato što mora da uslugu nekom učini i član je kaste, to je onaj mozgolog što rešava sve probleme otpuštanjem radnika dok on dobija bagatelne kredite na račun građana

peregrinus
Gost
peregrinus

Kakvi ste seljaci zavidni bolesni ,, pa nema covjeka u mz Donja Gorica kome nije pomogao ,, DG arena je oglealo sporta , kako vas nije sramota da kudite nekoga ko je ulozio i modernizovao Donju Goricu , fudbalski klub koi je za 3 godine dogurao u prvu ligu ,, Sramno je to sto se vi bavite ko sto ima… Više »

Sandra
Gost
Sandra

Samo se pitam izracunaju li kad ovi botovi koliko bi im trebalo da zarade 40 000 koliko ovi sto ih brane lagano dobijaju od drzave? I smuci li im se nakon toga?

Alf
Gost
Alf

O kojim botovima pričaš? Konkretno, na ovom portal, evo samo u ovom tekstu vise je ovih opozicionih botova.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ova ga bas uhodi.Zna i sta ima u frizideru.

Daca
Gost
Daca

Znam da je direktor Mugoša veliki narodni čovjek, u svakoj prilici želi da pomogne svojim zaposlenima, ističući da svako može da mu se javi ako ima neki problem, ostavljajući svoj kontakt telefon na raspolaganju. Zaslužuje veliki respekt, a za ostale stvari, svako neka radi svoj posao kao što ga on radi ( veliki je radoholičar) i biće rezultata😀

autom u WC
Gost
autom u WC

Je li ti muž ili brat?

Tito
Gost
Tito

Jesi li ga zvala?

Toto
Gost
Toto

E Tito, ova ti je baš dobra. 🙂

Bnjj
Gost
Bnjj

Čovjek čija je logika liberalni kapitalizam prema radnicima zalaže se za otpuštanja radnika u lokalnim upravama a kad je on u pitanju onda se primenjuje socijalizam daju se krediti po bagatelnim cijenama

Zlatan
Gost
Zlatan

A dje stan u budvi a dje je imanje 100000 eura koje je kupio kod ćuća vasovog mugose tik uz svoju zemlju. I nine tačno da živi u porodičnu kuću već je apravio drugu od preko 250 m2.

Gulas
Gost
Gulas

On je naučnik i treba mu radna soba

.....
Gost
.....

Hahhaahhahahahaa

Kopp
Gost
Kopp

Iako je ovo sve tačno, tuzno je s cim se bavi profesorica Univerziteta… Vodi evidenciju kad je necija zena prodala stari model Toyote Rav4 i kupila novi

Mrčo
Gost
Mrčo

A sta je sa Nikolom Dedeicem?Njemu su isto dali kredit a covjek ima trospratnu kucu na Stari Aerodrom vec 25i kusur godina.Odavde treba bjezat.

Crni
Gost
Crni

On je naucnik, zbog toga je i dobio jos jedan sta…tek ce se cuti o njegovo naucnom djelu…

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

A dje je tvoj stan branka branka, dobijen iz kvote za drugu vrstu osoblja?

Myguz@€$
Gost
Myguz@€$

Gadjala u centar pa pogodila iz prve.

Serdar
Gost
Serdar

Koliko mahinacija u ovoj državi a velika većina ćuti.Žašto.Pa dragi moji Crnogorci to je naš novac i ovi funkcioneri su izabrani da rade u interesu svih građana a ne samo za lične interese. Ovo mora da prestane i da nadležni odgovaraju za učinjene prevare.

Stari
Gost
Stari

Zato sto svi mutimo nesto
Ili barem vecina
Neko na veliko neko na malo
I tako vrijeme prolazi nepovratno

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

To df.przite ih.svaka cast.

oregon
Gost
oregon

Evo je opet ova , ne može progovorit od silikona. Dajte, smarate sa ovim saopšenjima.

Tomos
Gost
Tomos

Zašto Mugošu izdvajati od drugih, ima pravo na kredit…zašto ga ne bi imao…

Ljuta
Gost
Ljuta

Ima u banku ka i mi ali nema pravo na povlaceni za stan koji ima

Tito
Gost
Tito

E nema

Boro
Gost
Boro

Kao prvo,Marković je Premijer I tako mu se obraćaj a ne sa ” Markoviću” nisi rasla sa njim.. Nevaspitana, bahata Bošnjak non stop vrijeđa I kritikuje a ne vidi kolege iz svog kluba, ne zna se ko ima vise para počev od radunovića pa do branka radulovića. Nije mi samo jasno što mediji daju prostor ovako nebitnim likovima.

prvi milion
Gost
prvi milion

A Marković je bitan taman koliko oni.

oregon
Gost
oregon

Pridruži se diskusiji…Duško je premijer. A DF je organizacija zna se kakva. Jesi li zaboravio/la presudu?

Send this to a friend