Ekonomija

Bruto plata Mitrovića 2.700, a Injac oko 2.500 eura

Bruto zarada ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića u oktobru i novembru iznosila je 2.703 eura, dok je bruto plata ministarke odbrane Olivere Injac prošlog mjesec iznosila 2.460 eura, podaci su koji su objavljeni na sajtu Vlade Crne Gore.

Bruto zarada državnog sekretara za ekologiju Danila Mrdaka u novembru je bila gotovo 2.100 eura, dok je bruto zarada bivšeg državnog sekretara za turizam u prethodnom madatu Damira Davidovića, bila oko 2.060 eura.

Podaci pokazuju i da je bruto plata bivše direktorice Direktorata za zaštitu životne sredine u tadašnjem Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) Ivane Vojinović prošlog mjeseca bila oko 1.600 eura.

Bruto plata bivšeg direktora Direktorata za razvoj stanovanja u MORT-u Marka Čanovića prošlog mjeseca bila je oko 1.560 eura.

Aleksandar Ašanin, koji je obavljao funkciju funkciju državnog sekretara za urbanizam i prostorno planiranje imao je bruto zaradu 1.222 eura. Podsjećamo, ljetos su mediji pisali kako je ministar Mitrović suspendovao Ašanina.

Kad je riječ o resoru odbrane, bruto plata generalnog direktora Direktorata za politiku odbrane, general-majora Rajka Pešića u novembru je iznosila nešto više od 2.000 eura, koliko je, prema podacima sa sajta vlade, bila bruto plata državne sekretarke u Ministarstvu odbrane Sandre Bulatović koja je razriješena u julu ove godine.

Nekadašnji generalni direktor Obavještajno-bezbjednosnog sektora Ministarstva odbrane Miljan Perović imao je bruto platu od nepunih 2.000 eura.

Alma Ljuljanaj-Jovićević koja je pokrivala poziciju generalne direktorice Direktorata za materijalne resurse u prethodnom mandatu imala je bruto zaradu od oko 1.500 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bbbb
Gost
bbbb

Bravo, posteni ljudi!

Sisnjar
Gost
Sisnjar

A sto bruto iznose?

Napisite koliko je to NETO, tj. koliko su dobili, a ne zajedno sa porezima

Radius
Gost
Radius

Znači “Bruto” sa onim što ide za penzionere, zdravstvo, nezspošljenei sl… a oni primaju na ruke oko 1 200€ i što sa time

Nkcanka
Gost
Nkcanka

Primaju 2 000 i vise

Radius
Gost
Radius

Znsči “Bruto” sa onim što ide za penzionere, zdravstvo, nezspošljena i sl… a oni primaju na ruke oko 1 200€ i što sa time

Krvavi_radnik
Gost
Krvavi_radnik

Ko je bre ovaj Mitrovic? Dje radi?

Send this to a friend