Ekonomija

Budvanski inspektori zapečatili nekoliko gradilišta

Budvanski komunalni inspektori su, shodno Odluci o zabrani izvođenja građevinskih radova za vrijeme trajanja turističke sezone, preduzeli upravne mjere prema 25 odgovornih lica (investitori, izvođači i fizička lica) koji su i pored zabrane izvodili građevinske radove na svojim objektima.

“Za vrijeme vršenja kontrola na teritoriji opštine Budva komunalni inspektori su donijeli i uručili odgovornim licima 19 rješenja o zabrani izvođenja građevinskih radova”, navodi se u saopštenju koje potpisuje pomoćnica načelnika za komunalnu inspekciju, Jelena Šćekić.

Kako se ističe, oni su donijeli pet rješenja o pečaćenju gradilišta za vrijeme trajanja mjere zabrane, a izrekli 30 novčanih naloga odgovornim licima, u iznosu od 9.700 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tesar
Gost
Tesar

S kojim pravom Opštine zabranjuju bilo koju vrstu djelatnosti, na 3 mjeseca? Kontola buke, kao za ugostiteljske objekte – da, usklađeno radno vrijeme, da se ne počinje zorom, nego u 9 – da, ali potpuna zabrana, to stvarno nema smisla! I to u vrijeme kad se najviše može raditi, jer je duži dan i nema kiše (osim od sredine jula… Više »

Ragnar
Gost
Ragnar

Opstina ima ovlascenja shodno zakonu da vrsi kontrolu i izrice mjere zabrane obavljanja djelatnosti. Opstina je ta koja daje dozvolu za obavljanje privredne djelatnosti shodno zakonu o lokalnim samoupravama i njen organ za preduzetnistvo je nadlezan da moze zabraniti tu djelatnost. Da li je to cjelishodno, te 2 mjeseca i 10 dana da se vrsi obustava jeste pitanja, kao i… Više »

Kondomčić
Gost
Kondomčić

E zamisli , 30 naloga , da je po 9700 pa je premalo,a ne ukupno.

Send this to a friend