Ekonomija

Budvanski ugostitelji: Trebaju nam gosti, ne subvencije

Budva

Mjere za turizam iz trećeg paketa Vlade nijesu dovoljne, ocijenio je za Dan član upravnog odbora Udruženja ugostitelja Budve Ilija Armenko.

“Turizam je u ovoj godini pao za 92 odsto i samim tim sve bi trebalo da ide dolje za 92 odsto. Pozdravljam smanjenje poreza na dodatnu vrijednost (PDV) sa 21 na sedam odsto za usluge hrane i pića u ugostiteljskim objektima i smatram da bi to trebalo da ostane na tom nivou stalno, a ne godinu dana”, rekao je Armenko.

Prema njegovim riječima, turistička sezona je na dnu.

“Imam kafanu na najboljoj lokaciji, u junu sam imao 1.860 eura pazara. Trećim paketom se ne može ispeglati šteta”, poručio je on.

Istakao je da Vlada treba da otvori granice i da dozvoli ulazak iz svake zemlje svijeta uz negativan test na virus korona.

“To je trebalo da se uradi još 1. maja. Da je tako bilo sada bi imali dobru sezonu. U sadašnjoj situaciji, da avgust bude najbolji ikada, biću na nuli. Već sam 40 odsto u minusu, jer su rekli da će otvoriti granice u junu i julu”, istakao je Armenko.

Vlada je trećim paketom predvidjela subvencije na zarade od 70 odsto minimalne bruto zarade u sektoru turizma i 50 odsto u sektoru ugostiteljstva.

“Nama trebaju gosti, a ne subvencije. Pomoć za plate je trenutno potrebnija sjeveru. Nama na primorju trebaju gosti. Dosta Rusa je kupilo karte, jer bi trebalo od 1. do 5.avgusta da se otvore granice”, izjavio je Armenko.

Državni sekretar Ministarstva turizma Damir Davidović je na predstavljanju mjera za turizam iz trećeg paketa Vlade kazao da će pomoć za turizam iz trećeg paketa biti 215 miliona, od čega se na kratkoročne, do 2022. godine, odnosi 83,35 miliona, od čega u ovoj godini 51 milion.

Mjere u turizmu su subvencije kamatana reprogram postojećih kredita kroz 24 mjeseca grejs perioda i subvenciju kamate do maksimum tri odsto, zatim krediti za likvidnost i obrtna sredstva uz grejs period od dvije godine, rok otplate sedam godina i subvencju 80 odsto kamate, maksimum do tri odsto.

Trećim paketom predviđene su i subvencije za turoperatere, kroz program koji će usvojiti Vlad a, registrovane izdavaoce privatnog smještaja, kroz kriterijume koje će utvrditi Vlada i manju naknadu kod Morskog dobra.

Dugoročne mjere se ogledaju u kreditima kod IRF-a za završetak hotela i izgradnju novih hotela. Kred iti do pet miliona, zatim podsticaji za sezonske radnike da im se plaća 60 odsto zarade za šest mjeseci kada ne rade, od čega će polovinu subvencionisati država.

Paket težak 1,22 milijarde

Treći paket socio-ekonomskih mjera Vlade težak je 1,22 milijarde eura, a sastoji se od kratkoročnih i dugoročnih mjera do 2024. godine. Kratkoročne mjere će iznositi 127,35 miliona, a dugoročne 1,093 milijarde. U ovoj godini se od kratkoročnih mjera očekuje 82,7 miliona, a od dugoročnih 198,5 miliona.

Treći paket će uključivati subvencije na plate od 50 do 100 odsto minimalne bruto zarade za dio privrede, reprograme postojećih kredita uz grejs period i subvencionisanu kamatu do tri odsto, nižu stopu PDV-a od sedam odsto na

usluge hrane i pića u ugostiteljskim objektima, retroaktivno povećanje minimalnih penzija za 12 hiljada korisnika, jednokratnu pomoć od 200 eura za korisnike porodičnih i boračkih naknada. Dugoročne mjere odnose se na turizam, IT sektor, energetiku, poljoprivredu, ribarstvo i saobraćaj.

Takođe, Vlada je utvrdila mjere štednje i racionalizacije zarada u državnim preduzećima, smanjenje tekuće neinvesticone potrošnje od 10 odsto u svim resorima, kao i smanjenje voznog parka u javnoj administraciji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micun
Gost
Micun

E sad nacinjite stek za crne dane a ako se ovako nastavi za 2 3 godine nece ni toga biti pa cete kamenje jesti.

Dejo 4 godine
Gost
Dejo 4 godine

Ja ne znam kako se ne možemo oporaviti.

Jedan Hrvat
Gost
Jedan Hrvat

Ja i moja obitelj ako Bog da ove godine u 8 mjesecu 10 ak dana dolazimo u Cg kombinacija malo more a malo sjever na rafting

Yara
Gost
Yara

Treba vas onda zatvoriti sa Rusima tamo da ne sirite zarzau po ostatku zemlje.

vesko nk
Gost
vesko nk

Sve je to lijepo ali kako da dođe neko sa strane kad je pandemija a mi zbog Srbije na crnoj listi svih normalnih zemalja. Vučić je administrativno uveo svoju zemlju u smrt od korone a sa njom vuče cijeli region.Taj bolesnik se igra igre moći u jadnom i gladnom Balkanu.Prije smo trebali sanitarno da se ogradimo od cijelog regiona zbog… Više »

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Pošto su vam cijene svijetske a kvalitet usluge prekrižena nula, ovo je super došlo da se naučite ugostiteljstvu. Godinama pljačkate narod, od parkinga preko hrane i pića pa do smještaja, sve vam je 5 puta skuplje. Trebalo bi da ste uštedili čudo novca pa da pregrmite ovu sezonu.

Njegoš
Gost
Njegoš

Guča je otkazana, tako da ništa od gostiju, no nabavite po 10-tak koza i ljepota.

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Kad Srbijanci tkupe nas dug za autoput od Kineza pa mi smo ga tek pukli

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Izdržite ljudi ovu godinu,doće bolji dani,a šta da su nas napali vanzemaljci(što nije nemoguće) jednom je o toj mogućnosti govorio Ronald Regan?

Naroz
Gost
Naroz

Mozhe, ako cete vi da platite troskove lijecenja, bolovanja, pogrednih usluga i slicno… Na koje turiste konkretno mislite? Turistima sa balkana je zabranjen ulazak u EU, shto znachi veca shteta nego korist, u Rusiji je apokalipticno stanje… Strpite se, imali ste dobrih 15-tak godina, mozhe jedna sezona i da omane.

Trt Milojko
Gost
Trt Milojko

Neko ko se godinama bavi turizmom trebalo bi da ima nesto zalihe a ne da zive na nivou pa kad zafali nesto kukanje. Pravi domacin uvjek ima neku rezervu za ne daj boze. Budvani pogotovo godinama su uzimali ogroman novac od turizma a zimi svi na Zlatibor bg Kopaonik i slicno bahaćenje itd. Sad plaćate ceh da ako izvucete pouku… Više »

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Vazda kukate po jadu vi se ura viđela ajde ove godine razumijem ali prošle ste kukali kao svake evo zadnjih 10 sezona treba li iko da živi bez primorski ugostitelji kako je CT I severu uvijek je zima

SIROMASTVO
Gost
SIROMASTVO

Vec sam pred vratima
Kuc kuc

Zoran
Gost
Zoran

Malo su im milioni koje su do sada pokupili i sada kukaju.tako vam i treba da se spustite na zemlju malo

TRAMP
Gost
TRAMP

Nagrdi nas NKT tj DPS

Njegoš
Gost
Njegoš

Kako ve nagrdi??

Struko muko
Gost
Struko muko

NECU DA MI ZIVOT UNISTAVA NKT
MOJA PORODICA TREBA DA SE PREHRANI
I PRIPREMI ZA ZIMU

djomaa
Gost
djomaa

Trpi,kao i svi mi.

Njegoš
Gost
Njegoš

Kako ti uništava život NKT??

Milutin
Gost
Milutin

424 na 100 000

Sta reci
Gost
Sta reci

Koliko negativnih komentara ovo je cudo. Od kad smo se pretvorili u ovako zloban, sujetan i ljubomoran narod. Pljujete po primorcima, pljujete po ljudima koji drze restorane po svakome ko nesto radi i stvara. Koliko desetina hiljada familija se hrani od tog turizma i ugostiteljstva? Koliko miliona dodje u drzavu od tih grana? Zvanicno 1,1 milijarda a nezvanicno jos 300-400… Više »

Konicki sin
Gost
Konicki sin

Sad kad prodje korona cijene spustite jedno 10 puta. Naucite se ljubaznosti. Ne budite drski prema gostima kad ih vec derete. Naucite da porcije jela koje su preskupe moraju da zasite nekog a ne da isprljaju tanjir. I ne prodajite vodu obicnu 1.5e kad je ona u prodavnicu 30 centi. Pametnom je dosta da je prodaje 50 centi

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Svugde u svetu, u turističkim gradovima, naplaćuje se puno više nego u prodavnicama. U Italiji sedite u kafić pa ćete platiti kafu 4€ ili možete stajati za šankom za 1,5€. Samo što vazduh ne naplaćuju. No, oni žive od toga a izbor je na turisti.

Darko🇲🇪
Gost
Darko🇲🇪

Stare lopcine !!! Da im drzava divlaci goste ??? A kafa po 5 e.
E bagra jedna

Lida
Gost
Lida

Znam vas sve svi ste puni para,gospodo malo strpljena.

Lida
Gost
Lida

Jesu li ovo oni ugostitelji sto daju platu trista pedeset eura,jesu li ovo oni sto muljaju na svaki korak.Najbolje da vlada pusti svakog zivog da ulazi u drzavu radi dvesta ugostitelja,a sta gospodo sa koronom .To je ono nas dvesta da zivimo a hiljade neka obole.

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Ko je u julu setao Becicima i Budvom vidio je da su plaze skoro potpuno popunjene. Jeste da su nasi turisti, ali vecina njih je dosla na dan i nazad. Sa druge strane oni sa dubljim dzepom su se smjestili u isto tako popunjene hotele sa 4 i 5 zvjezdica. Dakle, prostora ima da se smanje cijene za domace goste… Više »

.....
Gost
.....

Ovoga plača ! Ljude koji svake sezone zarade ogromne pare, oni pitaju kakva im je sezona ! Kao da proslih sezona nije bilo, pa centa jadnici nemaju !!! Pitajte vi taksiste, konobare, cistacice, radnike na plazama, ljude koji prezivljavaju od dnevne zarade kako im je ! A ne ove zadrigle bogatase ! Zovu sad domace goste, prekrili 90% plaze lezaljkama,… Više »

Joo
Gost
Joo

Ovom Armenku neko da objasni da nigde u svetu nije prioritet njegov dzep….vec zdravlje i zivoti ljudi….ako je najbolji na najboljoj lokaciji onda je do sada sigurno dovoljno zaradio da moze da izdrzi jednu losu sezonu….a to sto je pomoc isto vezana za ono koliko imas gubitka po prijavljenom porezu i zaradi, e to je sad vec druga prica….posto verujem… Više »

Baraka
Gost
Baraka

Budvanska prica, vazda ista. Sami dovedite goste, EU granice su otvorene. Ali uz takve cijene, kakve su kod vas, budvanski naucnici, ni Podgoricani nece da dolaze…. Vazda kukanje, a svaki mercedes vozi

Nera
Gost
Nera

Evo Neum ima više turista nego cijela CG,a korona hara i tamo i ovamo.

Oluja20
Gost
Oluja20

E ti u Neumu su visokoplatežni ne boj se, više vrijedi jedan u Portonovi no cijeli Neum

Oluja20
Gost
Oluja20

Imaš kafanu na najboljoj lokaciji kažeš? Odlično, ajde onda da vidimo koliko si poreza platio zadnjih 20 godina? Pa ako si pošteno plaćao da ti se pomogne. A drug, jeste li spustili cijene gostima tih 11% koliko vam je PDV niži?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

kako si pametaaaaan
najbolje da vam se ukine porez potpuno
svake godine đeci po poršea da kupite
a kada je ovako neka kriza, e onda ,,aj kuku državo pomagaj”
pihh

The Stig
Gost
The Stig

4.5e kafa i kisela

Aok
Gost
Aok

Ali ne bilo kakva kafa i kisela nego najjeftinija kafa iz najjeftinije soljice u prenatrpanom ambijentu, u kojem konobari i gazda nece cak ni od prosjaka da te zastite, da ne spominjem buku, prljavstinu i guzvu. Kisela je naravno knjaz milos, posto je bolja uvozna vjestacki gazirana vodurina od nasih planinskih prirodno mineralnih voda.

Bnjj
Gost
Bnjj

Eto sad kad im je Vlada snizila PDV kad se vrate gosti mogu da povećaju plate radnicima i da im daju 1dan slobodan.

Joo
Gost
Joo

Ovaj sto cvili posebno….🤣🤣🤣….on bi jos da ga skroz oslobode poreza i pdv-a……sta jos…..da mu samo damo eure a da ni ne ulazimo u njegov restoran….🤣🤣🤣🤣

samo jako
Gost
samo jako

mogu ali nece

Nera
Gost
Nera

Ilija je jedini koji realno govori.
Subvencije nama koji živimo od izdavanja smještaja ništa na znače i prije jeseni mi ulazimo u siromaštvo.
Granice će ostati zatvorene,sve dok neki ne nauče da plivaju.

Bnjj
Gost
Bnjj

Stalno kukate. I rekordne godine kad su bile, eksplatisali ste radnike za niske plate. Ovakva pljačka uz pomoć države nije viđena niđe u Evropi. Da ima vlasti uveli bi vam obavezu da date radnicima 1slobpdam dan nedeljno i da za 180h rada imaju min 400e

Joo
Gost
Joo

A gde su ti ruri od prosle sezone….koja je bila rekordna….svima vama treba pomoc po procentu kiliko ste zarade prijavili prosle sezone….ali u tome i jeste caka, zar ne….😉

Kliker
Gost
Kliker

A dje su ti pare od proslih sezona??

Daky
Gost
Daky

Nera a gde su ti pare koje si zaradila prosle godine?Ko vama je kriv sto ne umijete sa parama!

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Vazda li je malo ovima sa primorja. Dovijeka plaču kako ništa ne zaradiše…

Istina
Gost
Istina

Pravo kazes! Nikad njima dosta…

Emanon
Gost
Emanon

Istina je da najvise turista ima upravo iz zemalja sa crvene liste. Novi dolaze cesto privatnim avionima i jahtama. Rusija, Srbija, BiH. Takodje Hrvatska, Kosovo, ima i iz Italije, Danske, Madjarske, Luksemburga.

Dragan
Gost
Dragan

Ovo je ziva istina nemam ja nosta protiv DPS ovamo se oni ne pitaju nego doktori, pa ljudi zar niste mogli da pustite Ruse uz negativan test na coronu od 1 Juna sad bi imali 50 posto popunjenosti ako ne i vise. Pogledajte Hrvatsku, Albaniju, Grcku mi smo najgore ovo dradili.

Oluja20
Gost
Oluja20

Rusima za Hrvatsku treba VIZA stručnjače, eto koliko si realan.

Davor
Gost
Davor

Srbi i Rusi veli Darmanovic rade protiv interesa CG

Independista
Gost
Independista

Ako cemo realno i posteno da pricamo, naravno da mi je milo nas covjek da zaradi da ima posla i u Budvu i na Zabljak, od turizma svi mozemo da zivimo kao lordovi, e sad druga je strana medalje to sto su cijene abnormalne i vise nego u krv za uslugu koju vi pruzate a ravna je nekoj africkoj zemlji…ovo… Više »

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Pustajte vise Ruse da zaradi ova zemlja nesto poceli doktori i ekonomiju da nam zatvaraju.

Nera
Gost
Nera

Neće zbog EU,da im se ne zamjere,a ta ista EU nas zatvori da ne može niko doći.

Pjer
Gost
Pjer

Evo sace
Svajcarci Njemci Svedjani Finci
Samo sto nijesu
Stace nama ovi paprikari iz Srbije
I slicni
Nek idu u tamo neku Hrvatsku
I Neum
Mi smo elita
Po svemu

Cetinje
Gost
Cetinje

O no Pjer sad ce gurbeti od Marinkove bare. Pjer u Zanjice restoran “Ribarsko selo” pamidora salata SEDAM eura.Za vas “savremene”pamidora je “paradajz”.Ajde malo da odmaras glavu

Đibi
Gost
Đibi

Ali znaš šta je najjače od svega? Što ovi botovi DRPSA ne kapiraju da se sprdaš pa ti udarili pluseve, inače bi navalili sa minusima, hahaha. Evo pazi sad kako će na navale na moj komentar sa minusima, iako je isti kao tvoj. 3-2-1, ajmo sendvičariii ! Hahaha.

Djedo
Gost
Djedo

Ajde više sram vas bilo!!!
I da nije epidemije niko vam došao ne bi kakvi ste!
Cijene paprene, usluga nula, mrtva trka u neljubaznosti sa onima sa śevera, sve vam je dato i opet vam malo i nešto ne valja! Ma sram vas bilo! Vaš jedini problem je što ne možete da šcercujete više!

Profo
Gost
Profo

Ugostitelji svi ka da ih jedna majka rodila oce da su gazde da ne rade nista,nece da spuste cijene da poprave svoje usluge i nebi bilo problema,nemas dje ka covjek jesti a ne drzava im kriva za sve

Comment
Gost
Comment

e pa gospodo,trebali ste sezonu da prilagodite turistima koje sad imate…a to.su gradjani cg…a, ne odgovsra vam?? Vi biste strance, da ima naplacujete corbu po 6e.i slane palacinke i omlet po 5e? Mnooogo ste dobro naucili da ekstraprofitirate. Pa si batice trebao da smanjis jedno 30% cijene pa pozoves sve da su dobrofosli, e onda bi imao pazar dovoljan da… Više »

zoka
Gost
zoka

a tek taxsisti sta su radili pljackali narod,turiste …uzasss

Mutant
Gost
Mutant

Uh koliko ti lupetas. Tacno se vidi da sa turizmom nemas pojma! Da ti jadan znas samo koliki su nameti drzave.
Bice gledas ove njene profitere ko sto je žaro haha

Mima
Gost
Mima

Evo sad ćemo poć da ih dovedemo!

Oluja20
Gost
Oluja20

Možda bi imali više pazara da normalno razmaknete stolove, normalno operete čaše, ne kupujete najjeftiniju kafu i najjeftiniji pribor, ne plaćate kuvara 350e mjesečno, da vam konobari ne rade bez maske koju namaknu samo kad prilaze stolu itd?

Tara 100
Gost
Tara 100

Primorci misle da nigde ne postoji more slano osim kod njih , pogledajte cijene, uslugu, kvalitet, ambijent , i ostalo .Cijene u restoranima su najveći progon turista iz CG

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

prećera vala sa tom platom za kuvare

Oluja20
Gost
Oluja20

Ma nemoj, PDV da uvijek ostane nizak? A što ne bi onda pozorišni glumci recimo ili medicinski radnici ili naučni radnici bili oslobođeni poreza? Korisniji su za društvo od kafandžija. Naravno treba im ukinuti poreze tako da ih vi kafedžije subvencionišete kao što sad svi mi subvencionišemo vaše raspale kafane.

KOMPAS 1
Gost
KOMPAS 1

Sada su gosti postali ,,zlato,, primorcima , Isti ti gosti koji su donijeli vrijednosti Crnogorskom turizmu bili su na neki nači degrdirani od vas samih. Razvoj juga CRNE GORE doprijenili su investitori sa sjevera CG , Rusi i ostali iz bivšeg SSSR. po zlu je krenulu kada ste rasprodali svu ,Đedovinu,Babovinu i ličnu svojinu.

Mutant
Gost
Mutant

Da, kada smo vama sa sjevera dopustili da se bavite turizmom. Kada ste dovukli svoju rdobinu da vam rade i da cinite sto vam se moze.

NK grad
Gost
NK grad

Hajde sjekiracu se bas sto neko sa primorja ove godine nece kupiti BMW ili Ferrari. No da mi radimo i ostanemo zdravi i prestanemo da zavisimo od “turizma”, tj pljacke.

Rade
Gost
Rade

Kako si ti glup i površan, sve ti cvijetalo. Da mi je tvog mozga da odmorim par dana.

u kućaru
Gost
u kućaru

@NK grad – ja bih potpisao, samo da se vama zatrpa tunjel, pa da se zapošljavate željezaru i trebjesu. Svi ste sjahali na primorje, i da vam nije primorja ne bi imali leba da jedete. Mogli bi samo da zaaaaavijate.

Makarska
Gost
Makarska

Prije 20-tak godina primorci su imali poljske WC i vezali MAZGE(MAGARAD) pored kuća , o čemu pričate vi primorci, Pa vama su standard života upravo pomogli građani sa Sjevera i ostalog dijela CG, odlično znam moje ljetovanje 2001 god u Budvi gde je bilo više domaćih životinja ,smeća, pasa lutalica i ostalih zaokret pogleda,,nažalost

Daki
Gost
Daki

Ovo “leba” ti je najbolje, golotrvane!

Kliker
Gost
Kliker

u kucaru? Nije tacno. Ko ima neku crkavicu, sidje vikendom. Ne smijes nidje flasu vode kupiti. Koliko ja znam, tokom poslednjih 20 godina, nisam u apartman i restoran usao da me nisu odradli, dok je vise od 60% u vlasnistvu drzavljana srbije. A vasi skupocjeni automobili i cudesa su zaradjeni na brzinu, dranjem turista tokom 4 mjeseca, dok vi leskarite… Više »

NK grad
Gost
NK grad

@U kucaru – bas si vaspitan, decko, vlasnice skutera, vile i piljare i skupih kola. Jedna sezona vam propala, pa crkoste. Leziljebovicu. A ja radim vrijedno tokom citave godine, u tom siromasnom Niksicu, pa uvijek imamo para za naredne 3. Sto vas boli uvo za sjever, a? A sad vama frka? A brt moj?

Sta kazes
Gost
Sta kazes

@ u kucaru, mi mozemo bez vas, no ne mozete vi bez nas, tako da…

Mutant
Gost
Mutant

Ne znam kako bi ti to izveo, posto ti 70% zemljaka radi i drzi objekte po primorju. Nema NK nema pljacke?

Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Ne trebaju nam ni sada gosti kada smo im smijernicu dali prema Hrvatskoj I Albaniji
I kod njih je korona ali turizam im buja
od onih na koje mi pljujemo I bljujemo

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

hr solidno stoji
al isto kao i mi

Hejter
Gost
Hejter

Mozda ne bi bilo lose da se solidarisete i smanjite cijene. Za izlet na neku od vasih plaza, za dvoje uz riblji menu, crnogorskog gradjanina koji vas subvencionise kosta sto evra.

NK grad
Gost
NK grad

Cijene su uzasne. U pravu si. Previsoke i van konteksta.

Rade
Gost
Rade

Cijene su onolike koliko ih definiše tržište i nameti na poslovanje. Ti si van konteksta, jer cg turizam nije pravljen za domaće goste. Pričaš veoma površno o jako ozbiljnim temama. Ne valja ti to

Comment
Gost
Comment

saglasan. Samo sto su im ove vodine trziste domaci gosti, koji toceno pivo ne mogu da plate 5,5 eura

Oluja20
Gost
Oluja20

Pa što kukaš onda i tražiš pomoć države? Imaš prihoda onoliko koliko ti je tržište omogućilo, da si bolji imao bi više a pošto nijesi imaš koliko imaš.

Kliker
Gost
Kliker

@rade – da dobro poslujes, ne bi tako kukao ahahah Nego bolje nadji pravi posao, koji prihode donosi 12 mjeseci godisnje. Gulikoze.

Sta kazes to
Gost
Sta kazes to

@Kako nam 99% vila i apartmana izgleda po primorju, reklo bi se da je osmisljeno za turiste iz Nepala, a ne bogate goste. Hotela namijenjenim takvim turistima ima premalo i nedovoljno za drzavu. U pitanju je samo bogacenje pojedinaca.

Cetinje
Gost
Cetinje

Gospodine Armenko vi “izmislite toplu vodu”da Budvi trbaju gosti(sigurno mislite na Srbijance kao i obicno)a ne subvencije.Svima u Crnoj Gori TREBAJU GOSTI i na jugu i na sjeveru i u centralnom dijelu CG,ali valjda ste “punoljetni”da mozete shvatiti sto je “VISA SILA”.Evo podigoste glas za goste,ali ne podigoste glas za politicke litije i setnje po Budvi i evo vam rezultati… Više »

Tito Tito
Gost
Tito Tito

Cudno kako u Tivat u Porto ima gosti a najskuplji su u C.G Zar nama zarazenih A kojim prevoznim sredstvom stizu I dal imaju testove na KORONU treba pitati STRUKU Ako imaju onda treba da odgovore zasto se selektivno gosti pustaju u drzavu I ciji su ? Pozdrav

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Privatnim letovima i imaju pasoše EU ili CG (dvojno).

Božidar
Gost
Božidar

Al su pametni ovi Cetinjani da ne vjeruješ a tek šta su nekad pravili dobre frižidere i studirali ladovinu sve akademik do akademika.

Objektivno
Gost
Objektivno

Ruse treba puštit, jer su sa zaraženima isti kao mi, čak i bolji i imaju realne podatke. Ako ih pušti Rusija, naravno. Srbiju ne treba, jer bi dolazili sa lažnim potvrdama, a puni virusa, da nagrde i to malo turista što dođe. Svi podaci koje zvanično objavljuju su lažni i o zaraženima i o broju umrlih. Neka malo odmore, biće… Više »

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Idite u maticu da berete fremetin

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Ovo je vic decenije, ruski virus je dobar a srpski loš! Vi ste ili toliko …..ili samo imate animozitet prema Srbima i ne znate kako više da ga pokažete.

🇲🇪♥️🇲🇪♥️
Gost
🇲🇪♥️🇲🇪♥️

STA CEMO MI KOJI SVOJU SOBU SPAVACU IZDAJEMO LJETI DA BI SPREMILI DJECU ZA SKOLU?OTVARAJTE SVE DOK JE VRUJEME🙏🙏🙏🙏

Božidar
Gost
Božidar

Pa eto kod bas se ne laze i ne manipulira sa brojem zaraženih i umrlih ma kakvi od KORONA FREE do daleko najzaraženije zemlje u Evropi dakle teška muljaža. A uostalom nisi ni Srbi toliko naivni da dođu u najzareženiju državu u Evropi a možda i u svijetu sve kad bi i otvorili granice, gotovo prošla baba s kačima

Send this to a friend