Ekonomija

Carević: Mitrović provjerava dokumentaciju, mi bismo odmah zaustavili gradnju hotela Kraljičina plaža

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović mi je u telefonskoj komunikaciji kazao da provjerava obimnu dokumentaciju o gradnji hotela “Kraljičina plaža“ i da će nakon toga reagovati, rekao je gradonačelnik Budve Marko Carević Pobjedi.

On je u petak na sjednici lokalnog parlamenta kazao da mu je ministar rekao da će zaustaviti gradnju hotela “Kraljičina plaža“.

Carević je kazao da su uputili zvaničan dopis da se odmah zaustavi gradnja hotela “Kraljičina plaža“ premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru Mitroviću i da odgovor od premijera još nijesu dobili, a da je sa Mitrovićem bio u telefonskoj komunikaciji.

“Premijer nam nije odgovorio nikako, a sa ministrom smo se čuli i obećao je da će to biti zaustavljeno. On sada provjerava proceduru i dokumentaciju, a mi smo mišljenja da je to trebao automatski zaustaviti, pa onda preispitivati, ali oni su ministri pa ćemo vidjeti”, objasnio je Carević.

Kako ističe, ministar Mitrović mu je kazao da je u pitanju ispitivanje obimne dokumentacije i da će mu se javiti, ali do juče mu ništa nije odgovorio.

“Da ja imam nadležnost kao predsjednik opštine, svakako bih to trenutno zaustavio, pa bih ispitivao, ali nijesam ministar”, poručuje Carević.

Skupština opštine Budva u utorak je usvojila odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju 2.534 kvadrata u Miločerskom parku. Riječ je o parceli kojom gazduje kompanija u većinskom državnom vlasništvu “Sveti Stefan hoteli“ a.d. nastala restrukturiranjem HG “Budvanska rivijera“, a odluku su inicirali odbornici Demokrata.

“Tu je po DUP-u predviđena javna garaža za Pržno. Sve je pravno regulisano, s obzirom kakva je izgradnja i kakav je problem parkiranja i prekomjerna izgradnja našli smo za shodno da treba sačuvati taj lokalitet upravo namjeni takvog DUP-a, kakav god da je, da se napravi garaža i da se obezbijedi parking prostor na tom lokalitetu. Nijesmo mi kauboji, radimo po planu i u pitanju je javni interes”, kazao je Carević.

Objasnio je da je Opština Budva poklonila Budvanskoj rivijeri kada se formirala 45 odsto zemljišta kako bi nastalo jako turističko preduzeće.

“”Došlo je do ,,cijepanja“ ove kompanije na Budvansku rivijeru i “Sveti Stefan hoteli“ a.d.  objasnio je Carević smatrajući da je pitanje obezbjeđenja lokaliteta za parking veoma važno u ovom trentuku.

Za odluku su glasali odbornici koalicije “Za budućnost Budve – Marko Carević“, Demokrate i odbornici SDP Mihailo Đurović, Crnogorske Anđela Ivanović, odbornik DPS Vido Markićević, dok su uzdržani bili preostali odbornici DPS, SD i LP.

Odbornik DPS Ivo Gvozdenović je kazao da se iz lista nepokretnosti vidi da je sporna parcela vlasništvo firme ,,Sveti Stefan hoteli“, koja je u većinskom državnom vlasništvu, pa mu nije jasno kako će opština eksproprisati državnu imovinu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Navijač
Gost
Navijač

Jel provjerio tvoju na Krimovici?

Dado
Gost
Dado

Vjerovatno se nijesi dogovorio sa njima da im beton prodaš pa si ljut kao lav.

Support
Gost
Support

Bi ti, šoferu, slobodno, zaustavio po kratkom postupku. Pa kad dođu penali na naplatu i blokada računa Opštine, kukao bi da se izdvoji iz budžeta. E pa ne može, postoji neki red.

Ljeljeee
Gost
Ljeljeee

Je li duduk naučio da kaže REGIONALIZACIJA?

Bnjj
Gost
Bnjj

Ako se t zaustavi gradnja platiće se idšteta ogromna. Najbolje je završiti započeto, grubi radovi su već skoro gotovi.

Rade tečov
Gost
Rade tečov

Češljaće se i tvoje knjige

Sara
Gost
Sara

Zasto SPD i Andjela podrzava Carevica.zaboravili ste kako su vas omalovazavali i tukli..Imateli vi uopste morala i savjest!

Annie
Gost
Annie

Nižeš minuse…
Koliko brbljarija na jednom mjestu, bez ijednog materijalnog dokaza.
Rekla-kazala BD uprava!

Strijelac
Gost
Strijelac

Je li neka opština u Crnoj Gori, ikad imala ovakvog preśednika?Čovjek širi ,, znanje ” na sve strane.

Barba
Gost
Barba

Ovaj carevic ce nadmasiti pipuna u glupostima ako je to uopste moguce

Tiptop
Gost
Tiptop

Parking za kamione nek stave tu .

za po ure
Gost
za po ure

sje su plate radnicima 3 mjeseca ,zbog tvoje bahatosti jer ne mozes da se dogovoris sa koalicionim partnerima za fotelje .. a tvoj napirlitani baletan kaze da je DPS kriv .
samo si ti kriv I niko vise !!!

za po ure
Gost
za po ure

to sto ti Bato radis sve protiv zakona ne znaci da ce I ministar .

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kamiondžije ponovo voze.

Alokin
Gost
Alokin

Nije prosa na tender za izvodjaca radova pa sad izigrava zabrinutost.
Jos samo da spuste ekipu sa Sinjajevine, zaladilo je gore

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Samo polako Bato, narod je uz vas.

Bot 32/6
Gost
Bot 32/6

Imao je tri godine do sada da reaguje pa nije, ne brine njega sječa miločerskog parka, njega boli što tu ne ide njegov beton. Dolje ubice našeg prostora, prirode i budućnosti. Ua bando lopovska.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ploce plus krimovica zatvor 5 godina za ovog lopova

Niro
Gost
Niro

Regionalizacija,Krimovica…

Blenta BLG
Gost
Blenta BLG

Ovaj pokušava da kupi poene na ruralnost,čovjek koji nije u stanju da sastavu jednu prostoprosirenu recenicu

Jolly
Gost
Jolly

U garaži isto planiraju da zaposle 400ljudi kao u hotelu 5* koji se trenutno gradi.A i lokacija je idealna za garažu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend