Ekonomija

Carević: Privredni sud hitno da odblokira račun Opštine Budva

Imajući u vidu da se račun opštine Budva tačno četiri mjeseca nalazi u blokadi, i da se za isto to vrijeme nije odlučilo po prigovoru koji je opština izjavlila protiv izricanja privremene mjere, smatram da su ispunjeni svi zakonski i drugi uslovi da se u hitnom roku odluči po prigovoru i ukine blokada računa, saopštio je predsjednik Opštne Budva Marko Bato Carević.

On je rekao da po stupanju na fuknciju smatra da je za shodno da se obrati predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću kao i sudiji koja je zadužila predmet po prigovoru kako bi “konačno postupili po zakonu i riješili predmetnu stvar što im je i krajnja obaveze”.

“Blokada računa desila se dan pred održavanja sjednice na kojoj se raspravljalo o inicijativi za moju smjenu koju su pokrenuli odbornici DPS, Crnogorske, SD i bivši odbornik Džaković i smatram da taj trenutak nije slučajno izabran, o čemu svjedoči da je rješenje o blokadi par dana posle toga bilo izmijenjeno jer je u prvobitnom zaboravljen pib opštine. Ne ulazeći u dublje razloge zbog čega je baš izabran ovaj tajming smatram da iako je bilo političkih pritisak da oni sada više ne postoje jer je konstituisanjem novog saziva Skupštine Crne Gore uspostavljena vlast čiji je zadatak izgradnja pravne države, nezavistan rad institucija i uspostavljanje vladavine prava”, navodi se u saopštenju.

On smatra da su se za deblokadu računa ispunili svi zakonski uslovi, a posebno iz razloga jer na računu opštine sada ima oko pet miliona eura i opština bi u tom slučaju bila likvidna.

“Dalje držanje opštine u blokadi, u trenutku kada se borimo sa negativnim ekonomskim efektima krize koju je izazvala pandemija korona virusa, značilo bi neodgovorno postupanje prema građanima Budve. Takođe, štetu trpe i zaposleni u lokalnoj administraciji, opštinskim preduzećima i javnim ustanovama kojima se duguju zarade. Najveću štetu u slučaju dalje blokade bi imali naši najmlađi sugrađani za koje opština treba da obezbijedi besplatne udžbenike i besplatan prevoz za đake i penzionere, zbog čega smatram da bi to predstavljalo neodgovoran i nehuman čin prema građanima Budve”, naveo je Carević.

Kako je rekao, Budvani nisu dužni da trpe posljedice negativnih i koruptivnih poslova koje je zaključima prethodna vlast.

“U konačnom, pitanje potraživanja koje ministarstvo finansija odnosno Vlada CG ima prema opštini će se raspravljati u skorije vrijeme odmah nakon formiranja nove Vlade zbog čega u ovom trenutku ne postoji niti jedan pravni niti bilo koji drugi razlog za blokadu računa”, zaključuje on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko
Gost
Neko

Racunaj da ti je to zavrseno (po nedjelji)

Lolo
Gost
Lolo

Batice mora ti prvo popadija to okaditi pa onda ide deblokada

Lolo
Gost
Lolo

Nista bez kadjenja

Pajko
Gost
Pajko

Važi, ti im narediš i to je to ahahhahahah!
E milo mi je što će te sto jada naći u toj fotelji, samo zbog tvoje osionosti i bezobrazluka!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Imali ovaj osnovnu školu???

BudvaMontenegro
Gost
BudvaMontenegro

Nema ovaj nista valjano.On ti je Svetov sticenik koji je glasao za DPS dok mu je trebalo da dobija namjestene tendere.

Piksi
Gost
Piksi

Samo ti naredi ili im odmah posalji popove.

za po ure
Gost
za po ure

dok ga ne ,,demonizujes’ nista

brko mali
Gost
brko mali

Osposobite sup, mjesec dana im ne radi sistem,nista se zavrsit ne moze!!!

Anonimous
Gost
Anonimous

Zato što … ja tako kažem.

tamanmi
Gost
tamanmi

za kad ti treba to?

Peco
Gost
Peco

Haha 🤣😹😂 Evo ide pa zapinje zato sto ja kazem tako

Sanja L.
Gost
Sanja L.

Svi da budu, pa i Privredni sud, “elokventni gradjani”…i inace slijedi dezinfekcija i ( zamislite) d e m o n i z a c i j a

midzor
Gost
midzor

Koji junac ovaj Cerović,braćo moja mila.

Libero7
Gost
Libero7

Povedi popve da ti osvjestaju kasu iz koje si kao podizvodjas uzeo milione postenjacino

Send this to a friend