Ekonomija

Carine počinju da grade treći hotel na hercegnovskoj rivijeri

Kumbor

Kompanija “Carine” Čeda Popovića počinje izgradnju trećeg hotela na hercegnovskoj rivijeri. Pripremni radovi u Kumboru na parceli Carina i susjednoj, za koju je kompanija potpisala sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom ugovor o dugogodišnjem zakupu i zajedničkoj investiciji, po riječima Popovića, počinju u ponedjeljak.

Na placu Mitropolije, odnosno Crkvenog odbora Kumbor, površine dvije hiljade kvadrata još je kamp “Šumadija” u kome su bile 32 kamp kućice, vlasnika većinom iz Srbije. Njih je krajem prošle godine CO Kumbor obavijestio da treba da se isele. Do sada je razmontirana trećina kućica, a dio vlasnika je angažovao advokata iz Bara, preko kog traže nadoknadu štete za 50 godina ulaganja, odnosno odgovarajuće placeve na koje bi premjestili kućice iz kampa.

Jedan od njih, prof. dr Dragan Uskoković obratio se, kaže, svim nadležnim institucijama u Crnoj Gori, a juče i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, da “apeluju na odgovarajuće organe u Crnoj Gori da se spriječi nezakonito rušenje kućica u kampu”.

“Prije 14 godina bili smo prinuđeni da potpišemo ugovore sa SPC o finansiranju i postavljanju tipskih kućica, koje su upisane u katastru, a za koje sada kažu da su nelegalne. Za te kućice plaćamo porez na imovinu 50 godina, turističku taksu i sve druge dažbine koje plaća bilo koji vlasnik nepokretnosti u Crnoj Gori”, kaže Uskoković i tvrdi da “kompanija Carine sada primjenjuje sve represivne mjere, kako bi natjerala ljude da se što prije isele, bez bilo kakve nadoknade ili rješenja”.

Sa druge strane, Popović kaže da su imali dosta razumijevanja i da su rokove za iseljenje produžavali od januara do kraja avgusta.

“Svi su na vrijeme obaviješteni o rokovima za iseljenje i većina je to uradila, a do kraja sedmice će biti uklonjeno još nekoliko kućica. U pitanju je jedan čovjek, koji ne želi da ode i koji zloupotrebljava ostale vlasnike kuća. Činjenica je da njima nije produžen ugovor, da je kamp bio nelegalan, a da smo mi potpisali sa Mitropolijom ugovor”, kazao je Popović, ističući da u ponedjeljak počinje pripremne radove za gradnju hotela visoke kategorije sa 200 soba, koji bi trebalo da počne da radi sljedećeg ljeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Čedo popović mi je mnogo veliki prijatelj. 😃👍

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovo je prvi hotel koji pravi a ne treći. Prava dva su mu namjestili da kupi za male pare. Sve je to uigrana ekipa Čedo, Mugi i najbolji mu drug Džomić, Sveto Marović i najbolji mu drug Amfilohije. Ne država žmuri.

mitar
Gost
mitar

Hotel PARK su carine kupile na tenderu,srušiče ga i napravili novi za sao 12 mjeseci.

veki
Gost
veki

Čedo seli pare a gdje su mu radnici iz trgovine i 2 lokala u Podgorici, zna on donator kadiologije KBC da korupcijom može sve rabotat

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Amfilohije pere pare preko Ceda Popovica i pomenute firme. To je svima jasno ko dan.

Vukasin S.
Gost
Vukasin S.

Nije samo Anfi. Tu je ekipa jaka. Uglavnom oko pravosudja.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Još jedan šljegović iz cg sisao da unistava Boku

Nadezda
Gost
Nadezda

Imovinu Juxnog Jadrana AD HN cca 70.000.m2 na obalu dobio on i partneri dzabe. Ssda je po mslko krcimi, sto rusima sto nasim rusima i gradi. Vidimo dobro stoji i sa rudima i da SPC i sa DPS. INTRESANTNO.Pols izgradio u Bijeloj na divlje sa radnivims bahat i neibraxovsn sli ima LEDJA. Ko ne vjeruje neks provjeri. A sada cenzura… Više »

Darko
Gost
Darko

Cenzura ,,,,, zasto kad je sve istina . Gospodin bi zbog lopovluka sa Mugosom odavno trebao biti u zatvoru a on eto i na onaj svjet ce imat vezu od Dzomica i biznis popova !!

Vujadin R.
Gost
Vujadin R.

Ima li koji pravnik da objasni kako u predmetu CARINE PG moze biti optuzen Mugi a sa Cedo Popovic nije cak ni podstrekac. Sto neko ne pira specijalnog da to malko objasni.

Jokan
Gost
Jokan

Na osnovu cega ti zakljuci da je Cedo podstrekač? Zato što ti tako misliš ili zato što imaš neke informacije?

Send this to a friend