Ekonomija

CEDIS: U novembru na mrežu priključeno 755 novih korisnika

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 203.732.637 kWh električne energije, što je za oko osam odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, saopšteno je danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS.

Najviše struje, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

“Očitano je ukupno 373.790 mjernih mjesta ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, navode u toj kompaniji.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 2.072 puta intervenisale na terenu.

“Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 252.913 hiljada eura”, naglašavaju u CEDIS-u.

Tokom novembra započeta je priprema projektne dokumentacije za izgradnju 10 objekata na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti veće od 600 hiljada eura i nastavljena je priprema projektne dokumentacije za milion eura vrijedan projekat izgradnje trafostanice 35/10 kV “Velje Brdo”.

“Takođe tokom novembra pokrenut je postupak za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju 10 kV voda “Klinci-Arza” na području Herceg Novog, čija je vrijednost oko 430 hiljada eura”, dodaju u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu.

Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 755 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.275 novih elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 318 hiljada, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma”, ističu u kompaniji.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira struju za oko 400 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Send this to a friend