Ekonomija

Čelanović: Vlada velikih očekivanja postala Vlada velikih razočaranja

Život u očekivanjima postao je naša realnost. Kako nema nijednog vidljivog pozitivnog rezultata rada družine zvana Vlada,”eksperti” su se oslonili na očekivanja, saopštio je Miloš Čelanović, predsjednik Opštinskog odbora SD Kotor.

“Očekuje se 85 odsto prihoda od turizma u odnosu na 2019. godinu, dok svi pokazatelji kažu da je 50 idsti misaona imenica. Da budem skroz objektivan, sezona je odlična u kakvom vremenu i ambijentu se odvija-mislim na pandemiju, ne na Vladu! (Moram podsjetiti da je na početku mandata Vlada rekla da će raskrstiti sa ekonomskom politikom u kojoj je vodeća grana privrede turizam)”, smatra Čelanović.

Takođe, smatra on, da bi opravdali svoje putovanje u Japan (biznis klasom i hotel sa 5*, kako to dolikuje duhovnim i nematerijalnim osobama) glavni zabavljači narodnih masa vratili su se sa očekivanjima da će Japan investirati u Crnu Goru ni manje ni više nego milijardu eura.

“Kakav optimizam u Vladi prije godišnjih odmora! Vlada očekuje da se građani ( ili kako oni vole da kažu narod) vakcinišu, a pola Vlade uključujući i premijera odbijaju da urade isto! Sa druge strane, dragi sugrađani, mi živimo u očekivanju da cijene osnovnih životnih namirnica neće rasti na sedmičnom nivou, da gorivo neće poskupjeti 14-i put za redom, da će rast nezaposlenosti početi da opada… očekujemo da će državne finanije postati transparentne, da će se pojaviti barem jedan investitor, da će institucije izaći iz haosa i početi da funkcionišu. Možda je i previše ali očekujemo da se zakoni i procedure poštovati! I na kraju da bi pobjegli od mota “Velika očekivanja-veliko razočarenje”. Vlada mora pasti”, poručio je Čelanović.

Send this to a friend