Ekonomija

Cetinje idealno za slobodnu zonu

Cetinje ima dobre uslove za uspostavljanje slobodne zone na prostoru nekadašnjeg Oboda, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana sa izvršnim direktorom Slobodne zone Pirot Draganom Kostićem i njegovim saradnicima, koji su na poziv gradonačelnika boravili u dvodnevnoj posjeti Cetinju.

U delegaciji Slobodne zone Pirot, koja je prema rangiranju prestižnog ekonomskog magazina “Fajnenšl Tajms“ najuspješnija u Evropi i treća u svijetu, osim Kostića bili su i savjetnik predsjednika Ugovorne okružne privredne komore Pirot Nebojša Bogdanović i pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za marketing Aleksandar Simonović.

Oni su sa gradonačelnikom Kašćelanom prvo obišli prostor nekadašnjeg Oboda i Biznis centar, a potom u zgradi Prijestonice razgovarali o mogućnostima saradnje i razmijenili iskustava o razvoju slobodnih zona.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije Radosav Babić i predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Maja Ćetković, saopšteno je i da je važno animirati potencijalne investitore u zemlji i inostranstvu, kao i da je saradnja sa drugim slobodnim zonama u tom smislu od izuzetne važnosti.

Ukazano je i da je značajno obezbijediti dobro poslovno okruženje za investitore i raditi na podsticajnim mjerama kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

“Poseban segment predstavlja razvoj i pružanje  administrativno-tehničkih i logističkih servisa za potencijalne investitore, gdje bi se mogli ostvariti i značajni prihodi”, saopšteno je iz kabineta Kašćelana.

Navedeno je i da je uspostavljanje uspješnih slobodnih zona dugoročan posao, koji zahtijeva pažljiva poslovna promišljanja, lobiranja u poslovnim krugovima, promociju, ali i nužna zakonska i druga usaglašavanja kako bi sistem funkcionisao nesmetano.

“Pozdravljena je podrška nacionalnih vlasti Prijestonici Cetinje da razvija slobodnu zonu Obod i ocijenjeno da su kapaciteti kojim raspolaže veoma dobri, a položaj idealan zbog blizine Glavnog grada i Luke Bar”, ističe se u saopštenju.

Predstavnici Slobodne zone Pirot pozvali su Kašćelana da u oktobru posjeti taj kompleks i poručili da su na raspolaganju za pomoć i podršku.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva laž iz Ct je pobjegao ko je imao đe sve u Cg je marketing i laž ove katastrofalne uprave

awetinja
Gost
awetinja

Vala je bilo vrijeme da i kamatasi dobiju kutak za sebe

KLM
Gost
KLM

Koja prazna naklapanja majko mila.

Aloalo
Gost
Aloalo

Cetinje je najslobodniji vazda bio.

dukljanin
Gost
dukljanin

Pogodno da se napravi akumulacija.

Cetinje
Gost
Cetinje

A dje ce Marina Abramovic

Rijeka
Gost
Rijeka

Hahahahaha

Podupri se
Gost
Podupri se

Fabrika cokolade kad se otvori ee onda otvaramo slobodnu zonu, odma odma 😎

Barbados
Gost
Barbados

Jeste li ih castili po cokoladu? Greota da propuste ukus oriđinalni cetinjski od mlijeka cetinjskijeg kravah i kakaooa sa katuna 😂

Send this to a friend