Ekonomija

CG na 19. mjestu po broju nezaposlenih u Evropi

Ilustracija

Crna Gora nalazi se na 19 mjestu po broju nezaposlenih, dok je BIH po tom osnovu najgore rangirana u Evropi, pokazuje novi izvještaj organizacije “Trading Economics”.

Prema najnovijem izvještaju o stopi nezaposlenosti u svijetu te organizacije, koja mjeri ekonomske parametre u zemaljama širom svijeta, najviša stopa nezaposlenosti je u Džibutiju 54 odsto, a za njom su Kongo sa 46,1 odsto i Kenija sa 40 odsto, dok je BiH sa 39,18 odsto na četvrtom mjestu. Iza BIH su Namibija i Gambija, prenosi capital.ba.

Prema izvještaju stranice “Trading Economics”, Albanija je na 35, Srbija na 36, Hrvatska na 45, a Slovenija na 65 mjestu.

Ekonomski analitičar Damir Miljević rekao je da su ti poražavajući podaci najbolja slika socijalnog stanja u BiH, jer je svjetski ekonomisti svrstavaju rame uz rame sa najsiromašnijim afričkim zemljama.

“Da Austro-Ugarska, i Tito u Jugoslaviji, i sve prethodne generacije nijesu izgradili infrastrukturu, mi bismo i na prvi pogled izgledali kao Namibija ili Gambija. Prema svemu drugom smo, nažalost, u rangu s tim zemljama”, istakao je Miljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonymous
Gost
Anonymous

U Evropi ili svijetu?

Ringeraja
Gost
Ringeraja

Pa ako ste dali rezultate sa ovog SP u nezaposlenosti, sto jedina CG ima plasman sa EP?!

Dragan
Gost
Dragan

Mislim sa ste pogrijesili,19-ta u svijetu a 5-ta u Europi,nazalost.

Send this to a friend