Ekonomija

Član Demokrata iz Ministarstva zdravlja prelazi u CEDIS

Milutin Milo Kusovac

Član Demokrata Milutin Milo Kusovac koji je u februaru zaposlen u Ministarstvu zdravlja prelazi u CEDIS, gdje će biti komercijalni direktor, saznaje CdM.

Mnogo prašine podiglo se oko zaposlenja funkcionera Demokrata, diplomiranog ekonomiste u Ministarstvu zdravlja. Kako je Kusovac dobio mjesto po dubini (partijsko zapošljavanje), ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Kusovca je postavila za generalnog direktora jednog Direktorata u njenom resoru iako on nije ispunjavao uslove propisane sistemstizacijom koju je Ministarstvo pripremilo, o čemu je već pisao CdM.

<<<Milo Kusovac novi sekretar Ministarstva zdravlja<<<

Naime, iako mu je bila namijenjena funkcija sekretara Ministarstva zdravlja, Vlada Crne Gore je na sjednici od 18. februara 2021. godine imenovala Milutina Kusovca za v.d. generalnog direktora Direktorata za projekte, inovacije i zdravstveni turizam u Ministarstvu zdravlja, što je takođe prvi objavio CdM.

Međutim, prema vazećem Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji koji je Vlada usvojila 4. februara ove godine, propisani su uslovi VII nivoa kvalifikacije obrazovanja iz oblasti društvenih nauka-pravo ili tehničko-tehnoloških nauka.

Kusovac, kao diplomirani ekonomista nije ispunjavao uslove za ovo radno mjesto, pa su Demokrate našle rješenje i zaposlile ga u CEDIS-u.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Uff
Gost
Uff

Jedva čekam snimak

Barka
Gost
Barka

Ekspert

Tito
Gost
Tito

To su ti multipraktik kadrovi za koje se smatralo da ih ima samo DPS.Iz ministarstva zdravlja u elektroprivredu.

Rođak
Gost
Rođak

Ugrožen

Send this to a friend