Ekonomija

Crna Gora oprašta Somaliji dug od 5.030 eura

Crna Gora oprašta Somaliji dug od 5.030 eura, u skladu sa Inicijativom za izuzetno zadužene zemlje Međunarodnog monetarnog fonda.

Izvršni odbor MMF je 18. decembra 2019. godine odobrio paket finansiranja za omogućavanje potpune otplate duga Somalije kroz tu inicijativu.

Kako se ističe u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, spoljni dug Somalije uključuje 242 miliona specijalnih prava vučenja zaostalih plaćanja prema Fondu (333 miliona dolara), koji datira još od jula 1987. godine i zbog koga ta zemlja ne može da ima pristup Fondovim resursima i finansijskim programima.

MMF je zato apelovao na sve države članice Fonda da olakšaju Somaliji otplatu duga. Udio Crne Gore 8. januara iznosi ukupno 5.030 eura.

“Predloženi napori za mobilizaciju široko usmjerenih resursa za Somaliju u skladu sa samom prirodom MMF-a koji podstiče saradnju i sa ranijim aktivnostima Fonda koje su preduzimane u svrhu prikupljanja sredstava za zemlje sa niskim prihodima. Sličan pristup je korišten za finansiranje otplate duga Liberiji”, dodaje se u dokumentu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sprdate li se sa ovijem clankom o Cg dugu?

Žix
Gost
Žix

Kakav smo džek!

Bnjj
Gost
Bnjj

To je dug bivše Sfrj. Cg je posle 30god vladavine Dps i satelita među najmanje razvijenim državama Evrope. Bijedna država.

Misoni
Gost
Misoni

Tura pića u budvi.

Legija
Gost
Legija

Cus CG oprostila dug. Ajde ne sprdajte se bolje da ste te pare dali da se ove skole okrece i srede a ne da izgledaju kao klosarski parkovi.

Haris
Gost
Haris

Svaka čast!

A Seju milione
Gost
A Seju milione

Kada je bio katastrofalan zemljotres u Meksiku sa preko 200 mrtvih. Vlada Crne Gore je uputila pomoć 10.000€.

Mrkela
Gost
Mrkela

Toliko nasi biznismeni naprave ceh u kafani za noc

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Kako smo mocni

Cus
Gost
Cus

A meni?

Србин
Gost
Србин

У јбт

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

Axaxaxaxa

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Ma dajte im 10 000 i kazite ” u redu je to”

Send this to a friend