Ekonomija

Crna Gora u susret turističkoj sezoni: Turisti sa kruzera u državu će moći da uđu sa PCR testom

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, sa saradnicima, razgovarali su o pripremama za predstojeću ljetnju turističku sezonu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz Ministarstva navode da je na sastanku  razmatran način ulaska inostranih gostiju u zemlju, u smislu potrebnih uslova, postupanje i liječenje u slučaju njihovog obolijevanja u Crnoj Gori, neophodno testiranje u hotelima itd.

“Poseban akcenat stavljen je na proširivanje i jačanje kapaciteta, ali i kadra, kako bi se na adekvatan način odgovorilo potrebama turista u kontekstu pandemije koronavirusa. Konstatovano je da je cilj olakšati turistima ulazak i boravak u Crnoj Gori, ali i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Ocijenjeno je i da vakcinacija ide planiranom dinamikom, te da će od velikog značaja biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila”, navodi se u saopštenju.

Jedna od tema današnjeg sastanka, oko koje je postignuta saglasnost je dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru.

“Detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biće predstavljen u narednih nekoliko dana”, zaključuju iz Ministarstva.

Send this to a friend