Ekonomija

Crnogorka predsjednica Rebuilding.Travel organizacije za Balkan

Aleksandra Gardašević Slavuljica

Međunarodna turistička organizacija, Rebuilding.travel, koja se bavi obnovom turizma i putovanja širom svijeta, usljed COVID-19 pandemije, imenovala je Aleksandru Gardašević Slavuljicu za svoju regionalnu predsjednicu za Balkan.

Ovo je prvo regionalno imenovanje spovedeno u organizaciji koja se bavi uticajem COVID-19 na hotelijerstvo i avio-saobraćaj.

Imenovanje Gardašević Slavuljice je predstavljeno na online konferenciji održanoj u prisustvu predstavnika iz 117 zemalja, koje je ozvaničeno i objavom članka o njenoj poslovnoj biografiji na prestižnom portalu, eTN – Global Travel Industry News, koji prati aktuelnosti iz svijeta turizma i putovanja.

Kako prenosti eTN, Aleksandra Gardašević Slavuljica je Počasna konzulka Sejšela u Crnoj Gori.

Međunarodna pro-turistička organizacija osnovana je u januaru 2020. godine. Cilj osnivanja je suočavanje sa izazovima u oblasti turizma, prije svega hotelijerstva i avio saobraćaja, koji su stradali usljed COVID-19 pandemije.

Članovi organizacije su turistički eksperti, ministri, predstavnici nacionalnih turistickih organizacija, akademci, iz 117 zemalja.

Osnivači Rebuilding.travel-a su: dr Taleb Rifai (Jordan), bivši Generani sekretar Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, koji je bio na čelu organizacije za vrijeme dva mandata (osam godina), Juergen Steinmetz (Havaji, SAD), Rebuilding.travel predsjednik, kao i predsjednik Međunarodne koalicije turističkih partnera, predsjedavajući Afričkog turistickog borda i izvršni direktor Travel News grupacije, dr Peter Tarlow (Teksas, SAD), predsjednik organizacija “Više od turizma” i “Sigurni turizam”, svjetski poznat predavač koji se bavi temom bezbjednosti u turizmu, Alen St. Ange (Sejšeli), bivši ministar turizma u Vladi Sejšela i predsjednik Afričkog turističkog borda.

Rebuilding.Travel planira da formira reginalne centre. Prvi regionalni centar formiran je za Balkan i biće pod ingerencijom mr Aleksandre Gardašević Slavuljica. Imenovana je za Rebuilding.travel predsjednicu za Balkan i članica je Radnog tima (Task Force team) koji se bavi iznalaženjem rješenja za oporavak hotelijerstva i avio saobraćaja.

Strav stručnjaka iz Rebuilding.travela je da turizam više nikada neće biti isti i da će se efekti pandemije, sa ili bez vakcine, osjećati još dugo.

“COVID-19 situaciju treba da pretvorimo u šansu za obvnovu turizma, poštujući nove standarde ponašanja i poslovanja”, poručuju iz Rebuilding.travela.

Send this to a friend