Ekonomija

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Zagrebu

Raznovrsnim umjetničkim i gastronomskim programom, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Podgorice predstavili su turističku ponudu Crne Gore u Zagrebu u ponedeljak, 11. febrauara.

Umjetnički program je u jutarnjim satima održan na Trgu Bana Jelačića uz prisustvo brojnih posjetilaca, koji su bili u prilici da uživaju u nastupima mandolinskog orkestra, KUD „Boka“ i „Njegoš“ i klape „Assa Voce“. Takođe, u okviru ovog programa, promovisan je festival Sea Dance.

U popodnevim satima program je  nastavljen u Evropskom domu uz prezentaciju karnevalskih maski, nastup učenika srednje muzičke škole “Vida Matjan“ i degustaciju crnogorskih vina.

Prijemu koji je upriličen u Evropskom domu, pored Ambasadora Crne Gore u Zagrebu Bora Vučinića, prisustvovali su brojni predstavnici političkog, privrednog i javnog života Hrvatske, koji su bili u prilici da degustiraju tradicionalne crnogorske gastronomske proizvode.

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić sastao se danas sa pomoćnicom ministra turizma Hrvatske Oliverom Šarić. Hodžić i Šarić razgovarali su o rezultatima prethodne turističke sezone i dosadašnjoj saradnji dva Ministarstva.

“Takođe, razmijenjena su iskustva o strateškim projektima na kojima Ministarstvo održivog razvoja i turizma trenutno radi, a odnose se na nautički, ruralni, zdravstveni i kulturni turizam. Tokom sastanka, bilo je riječi i o saradnji hrvatskih institucija sa crnogorskim partnerima, prvenstveno Horwath Consultinga iz Zagreba i Fakulteta za turizam, hotelijerstvo i trgovinu iz Bara na planu istraživanja poslovanja hotelijerstva u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Kako su dodali, sagovornici su zaključili da je sastanak bio izuzetno koristan i da saradnju treba dalje unaprijediti, posebno kada su u pitanju razmjena iskustava i zajednički nastup i promocija turističke ponude Crne Gore i Hrvatske na dalekim tržištima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Jesu se decki nakrkali prsute

Šuger
Gost
Šuger

Jesu li ih napadali.?

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Blago nama,ponizenje za ponizenjem…Bolje da ste predlozili Hrvatima da kao ANTI Fasisti izgrade spomenik Blagoti Jovovicu te osusi Pavelica no sto mlatite suplje kolo

Rvatska
Gost
Rvatska

Crnogorci otvorili sezonu kupanja u lijepoj nasoj.

Send this to a friend