Ekonomija

Crnogorska Universal Capital banka otvorila predstavništvo u Dubaiju

UCB in Dubai

Crnogorska Universal Capital Bank (UCB) otvorila je svoje predstavništvo u Dubaiju organizovanjem velike ceremonije u poznatom hotelu Burj Al Arab kojem su prisustvovale visoke zvanice iz društvenog i političkog života Dubaija, klijenti banke i poslovni partneri.

Sjedište predstavništva nalazi se u finansijskom centru Dubaija (DIFC) gdje su smještene sve finansijske institucije, a klijentima će omogućiti da obave gotovo sve bankarske poslove za koje su do sada morali da putuju u Crnu Goru.

Ovim je UCB postala prva crnogorska banka koja je svoje predstavnišvo otvorila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a prvenstveni cilj je da se za rastuće interesovanje klijenata iz ove zemlje otvori mogućnost da u Crnoj Gori lakše posluju.

Kako je kazao Đorđe Đurđić, glavni izvršni direktor UCB, banka je prepoznala da u Ujedinjenim arapskim emiratima postoji sve veće interesovanje za Crnu Goru.

Đorđe Đurić

“Naša predviđanja su da će ovo interesovanje sve više rasti i u tom smislu želimo da se pozicioniramo kao moderna banka koja će im dodatno olakšati uslove poslovanja“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, usluge ove vrste su važne klijentima ali je možda najvažnije što će banka na ovaj način u ovoj bogatoj arapskoj zemlji moći da prezentira Crnu Goru i njene potencijale novim investitorima, objasni uslove poslovanja i investiranja u Crnu Goru, prezentira bankarski i finansijski sektor i mnoge druge mogućnosti.

„Veći dio ceremonije upravo je bio rezervisan za video prezentaciju Crne Gore  i njene potencijale, kako bi prisutni gosti vidjeli koliko mogućnosti za investiranje Crna Gora pruža“, kaže Đurđić.

Send this to a friend