Ekonomija

Crnogorska vina u Evropskoj uniji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović je rekao da je jedan Crna Gora nedavno u saradnji sa kolegama iz Letonije promovisala crnogorska vina. 

“Tokom šest mjeseci predsjedavanja EU Letonije, bićemo u prilici da na zvaničnim prijemima serviramo vina iz Crne Gore. Povratne informacije kažu da su svi veoma zadovoljni kvalitetom”, rekao je Petar Ivanović, javio je dopisnik Glasa Amerike VoA iz Brisela Elvir Bucalo.

Predstavnik za medije  letonskog predsjedništva Janis Berzins je saopštio “da imajući Crnu Goru uključenu u ovo zajedno sa nama, to je način kako mi želimo da radimo- ne želimo samo da radimo uz nekoga, želimo da radimo sa nekim!”

“ Ovo je način da razvijamo naše odnose sa Crnom Gorom i nadamo se vrlo skoro, da ćemo biti u situaciji da vidimo Crnu Goru kao dio evropske porodice”, naglasio je Berzins. 

Ivan Leković ambasador Crne Gore pri EU je kazao da je naša zemlja na putu da postane članica EU, te da smo već u trećoj godini pregovora i idemo naprijed. 

“U ruci imam čašu vina koja dolazi za vinograda koji je, vjerovali ili ne, najveći u Evropi. Svima vama poziv da uživate u našem doprinosu letonskom predsjedništvu Unije”, poručio je Leković.

Podsjećamo da je u januaru ove godine iz Vlade Crne Gore najavljeno da će vina crnogorske kompanije „Plantaže“ biti služena na svim zvaničnim prijemima koji će biti organizovani u narednih šest mjeseci, u okviru letonskog predsjedavanja Evropskom unijom. 

Ova odluka rezultat je dogovora Ministarstva  poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, kompanije “Plantaže 13. jul” i zvaničnika Letonije.

Za kraj ove priče o integraciji crnogorskog vina u EU mogli bi sa razlogom napraviti slogan pristupa zemlje evropskim asocijacijama: dobrodošla Crna Goro u EU, vaša vina su već tu!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Recite I’m dje flasu Vranca
Recite I’m dje flasu Vranca ILI naseg vina mogu kupiti u Londonu ili Engleskoj osim u Turskoj piljari u Swiss Cotage ( dio Londona) ILI kod Mugija u kafeu? DJE MOGU KUPITI VRANAC LAZOVI IZ VLADE ?!!!! SRAM VAS BILO!!!!

Vinobran
Gost
Vinobran

Flaša Vranca 2 eura. Strašni
Flaša Vranca 2 eura. Strašni kvalitet…….

Anonimni
Gost
Anonimni

džaba sve to kad vučić nije
džaba sve to kad vučić nije znao za naša vina i nije ih cenio al se predomislio kako on to reče…e kukavče

zoki1212
Gost
zoki1212

koliko ja znam cg vina su koliko ja znam cg vina su vazda bila evropska i prodavala su se širom Evrope . Prijatno li je čitat kako te isti koji su te degradirali , uništili i stotinama godina udaljili od te iste Evrope sada tamo , uz navodni mukotrpan angažman , ponovo vode , ukazujući nam na sopstvene menadzerske kvalitete… Više »

dzigibau
Gost
dzigibau

ladno je fla$a vina uspjela
ladno je fla$a vina uspjela da udje u evropu prije nas ….. politicari, glavari, kraljevi crne gore porazgovarajte sa fla$om, trazite neke savjete sto i kako da ucinite da bi usli u ove natoee, evrope, amerike i tako to … :*

Anonimni
Gost
Anonimni

čestitke bravo!
čestitke bravo!

Send this to a friend