Ekonomija

Crveni meteo alarm kriv za vlagu u kabinetu bivše viceguvernerke

Radović

Na jučerašnjem ročištu po tužbi bivše viceguvernerke Irene Radović bilo je riječi o uslovima rada, imajući u vidu da je u tužbi za mobing navela da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo za vrijeme rada u Centralnoj banci zbog vlage i buđi u njenom kabinetu, prenosi Pobjeda.

Tokom saslušanja, direktor Direkcije za bezbjednost, investicije i usluge CBCG Aleksandar Terzić kazao je da je njen kabinet zbog vlage prvobitno saniran krajem 2016. godine, prije nego što je počela da radi. Tvrdi da tokom 2017. nije bilo problema, ali da je početkom decembra dobio mejl od Radović sa fotografijama na kojima se vidi da je voda prodrla ispod prozora. Napominje da je tih dana zbog obilnih padavina bio proglašen crveni meteo alarm, te da je njen kabinet bio jedna od 16 prostorija u kojima se desila ista stvar.

“Do ovoga je došlo jer kompanija Izomont, koja je godinu ranije sanirala ovaj problem, nije dobro uradila posao”, kazao je Terzić i dodao da nijesu odmah mogli da reaguju jer u decembru 2017. nije bilo novca, niti je zbog zakonskih procedura u januaru bilo moguće sprovesti postupak javne nabavke.

Osim toga, nijesu uspjeli ni da stupe u kontakt sa kompanijom Izomont, pa je vlaga sanirana tek u februaru.

Na pitanje Bojana Vukovića, advokata Irene Radović, Terzić je kazao da za te radove ne postoji faktura, jer se za sanaciju koristio postojeći materijal, a radnici nijesu tražili naknadu, što se dešava sa sitnim prepravkama. Na pitanje Vukovića zašto onda to nije riješeno u decembru, kada novac nije bio potreban, on je kazao da su očekivali da će to uraditi prethodni izvođač, ali pošto nije, oni su to riješili „na svoj način“. Objasnio je da su pomjeranjem potprozorske daske sanirali vlagu, što dokazuje da nije bilo potrebe da se sprovode radovi na fasadi. Irena Radović tvrdi da su vlaga i buđ ostali u njenom kabinetu, ali je Terzić kazao da buđ nikada nije vidio.

Na pitanje zastupnice CBCG Tatjane Vujanović-Vuksanović da li je od guvernera Radoja Žugića dobio nalog za rješavanje vlage i u kabinetu viceguvernera Nikole Fabrisa, Terzić je kazao da nije, već samo za kabinet Irene Radović. Napomenuo je da je sa njom imao dobru saradnju, o čemu svjedoči i mejl u kojem je pohvalila njegove i napore njegovog saradnika da riješe problem.

Na idućem ročištu, zakazanom za 9. oktobar, trebalo bi da bude saslušan vještak medicinske struke pulmolog. O prijedlogu da bude sasluša ndirektor Adiko banke Kristof Šon sudija tek treba da odluči.

Irena Radović je podnijela tužbu protiv guvernera zbog mobing, a do sada su saslušani Žugić, viceguverneri Nikola Fabris i Miodrag Radonjić, direktor CBCG Radoica Luburić i Darko Bulatović. Niko od njih nije imao saznanja da je Radović bila izložena pritiscima, niti su znali zašto je razriješena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zdrale
Gost
Zdrale

Ovi sto su bili najveci podrzavaoci vlasti pa cim padnu sa funkcije pocnu da su velike demokrate neka su samo zdravo! Nije joj losa bila ni malo ova vlast dok je imala fotelju, ziva se nije cula tad!

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Jeli kijala ova gospoja

Sanja
Gost
Sanja

Dodje od glave do pete u Chanelu da se zali na uslove rada

Garfild
Gost
Garfild

Gdja/ica Radovic je formalno veoma obrazovana i to joj nikako ne treba umanjivati. Medjutim to pada u drugi plan imajuci u vidu da njena strucnost u svijetu finansija je skoro nepostojeca jer je ona cijelu katijeru gradila u diplomatiji. Ali jos vaznije njeno ponasanje i blaziranost su najblaze receno receno nesnosljivi.

Maneken
Gost
Maneken

Neradnica pozer.

i ljubomoran
Gost
i ljubomoran

Zavidan!

Sanja
Gost
Sanja

Blazirana pijavica sistema

i ljubomorna
Gost
i ljubomorna

Zavidna!

Velizar
Gost
Velizar

A dobro je to Irena izigravanje zrtve znamo se odje svi, mala je Pg, poznata je tvoja “korentnost”. Dobila funciju po politickoj vezi za koju nema dana radnog staza, nikad ni dan radila nije u banci ili sl nego diretno iz diplomatije u bankarstvo i sad joj krivo sto je ostala bez fotelje pa pravi predstavu

Zeljko
Gost
Zeljko

Ma da. A zugic je posao guvernera dobio zbog strucnosti…

DPS 🐃🐃🐃🐃
Gost
DPS 🐃🐃🐃🐃

Jasno je da su svi kadrovi Koji o necemu odlucuju ili iz DPSa ili iz Bosnjacke. Ali ipak biti guverner Centralne Banke sa neakreditovanim doktoratom kod Duska Knezevica I da prevodiocem je zastidje

.....
Gost
.....

Nego kako, doktorirao je u kafani! Svi troškovi i piće je bilo na DiKejov račun!

Velizar
Gost
Velizar

Kad god se napadne Irena Radovic odmah napravite spin i prebacite pricu na Zugic! A je li mozda nesto netacno od ovoga receno za nju???

Velizar
Gost
Velizar

Kakve veze sad ima Zugic?? Prebacujete pricu jer nemate nista kontra da kazete i znate da je ovo tacno za Radovicku

Velizar
Gost
Velizar

Prebacujete pricu na Zugica i njegov manjak kvalifikacija jer nemate nista da kazete u odbranuu Radovicke. Jel radila Ikad u finnasijama prije nego je postala viceguvernerka? Da ili ne, jednostavno je

VagaBlond
Gost
VagaBlond

…radila je u diplomatiji odakle su je morali skrajnut zbog mobinga koji je vrsila nad sekretaricom u francuskoj ambasadi, ne znajuci da ista ima francusko drzavljanstvo zbog kojega je sekretarica i tuzila tamo…slicna prica je bila dok je radila kod britanaca…zena se izivljava nad osobljem i maltretira sekretarice dje god stigne…..a ja je znam iz osnovne skole dje kad smo… Više »

Pišonja i Žuga
Gost
Pišonja i Žuga

Ako je tako Veljo, kako postade viceguvernerka i ko je onda odgovoran? Da nije Žuga?

Mina
Gost
Mina

Takvi su svi oni manje vise,kada su na funcijama,onda postanu bahati,i cini im se da im nije niko do koljena.Kao da je Podgorica mala,i kao da se ne poznajemo.Kad se sjetim iz skoskih dana pojedinih danasnjih funkcionera,dodje mi da puknem od smijeha,jer tu nije bilo ni druga ni djaka.Dvojka,trojka i to je to.Ovu gospodjicu bi trebalo da je stid,jer ne… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Kako je g-dja Radovicc ,,veoma osjetljiva osoba,, obezbijedite joj rad u Zavodu za mjere I dragocjenosti. Tamo su idealni uslovi.

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Moze se drugim stvarima objasniti vlaga u kabinetu…

да_da
Gost
да_da

Crveni meteo alarm stvorio crne rupe u memoriji Saše Terzića.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

U Spuž bi mi provela nekolika mjeseca i mislim da bi bila ok!
Tamo su ti uslovi adekvatni!

DPS 🐃🐃🐃🐃
Gost
DPS 🐃🐃🐃🐃

Zasto bi Irena koja govori tri strana jezika I stvarno je doktorirala Isla u zatvoru a Zugic Koji se lazno predstavlja kao doktor nauka i taji podatke o Prvoj ne bi

Lingvista
Gost
Lingvista

Ona ne zna ni ovaj naš da priča. Muči

važi
Gost
važi

Takva neka nebulozna presuda se može i očekivati od kovertaških sudova u kovertaškoj državi. Isto kao kad ministar udari dijete na pješački prelaz a kovertaški sud presudi da je dijete udarilo u auto na pješački prerlaz. Vi kovertaši za drugačiji način suđenja ni ne znate.

LSCG
Gost
LSCG

Draga Ivana, vidjeces sta je sistem kojem si 20 godina bezpogovorno sluzila ne razmisljajuci kakog si monstruma dio i kako u tom sistemu stradaju obicni gradjani

NHM
Gost
NHM

Ko je Ivana?

Zeljko
Gost
Zeljko

Ovom terzicu je svaka rijec istinita kao ona da nije znao da mu je kum zugicev sestric :)))

Pišonja i Žuga
Gost
Pišonja i Žuga

Zna li Žuga da pliva?

geometar
Gost
geometar

Ne zna on ali njegova i Vekina kuća u Krašićima znaju!

Stefan
Gost
Stefan

Doticna nije nikakva cvecka, vec je premazana svim bojama, to znaju svi koji je dobro poznaju, mada se to moze reci i za ostatak zaposlenih u CBCG!

POJK
Gost
POJK

Oće li neko objasniti da li je ona bila ugrožena od vlage ili mobinga. Zašto je sada bitno pa se razvodnjava priča o mobingu, kao da ta vlaga ne postoji nigdje bez u tom kabinetu. Trebate svi da vratite udobne fotelje i da se prihvatite normalnih stolica dako vas nekada te stolice nažuljaju pa poželite da ih prepustite drugima.

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Ljudi ovo nije tekst novina. Ovo su dali obavjestenje iz kabineta Zugica…

del boy
Gost
del boy

Vlage?Budji? dovedite je da radi u nekom marketu za 200e,pa da vidi sto je prava vlaga i budj

Ranko
Gost
Ranko

Doktorirala na Sorboni a ti bi je u market zaposlio..

Mila K
Gost
Mila K

“Napomenuo je da je sa njom imao dobru saradnju, o čemu svjedoči i mejl u kojem je pohvalila njegove i napore njegovog saradnika da riješe problem.” – od ukupnbe gadosti u laganju i podmetanju od juče koja je laicima dokazala mobing, neuspješni ckl je našao jednu rečenicu da je istrgne iz konteksta a kako bi pohvalio guvernera i njegove poslušnike,… Više »

Velje K
Gost
Velje K

Uh neka, tebi i drugarici je oblačan dan mobing ukoliko ste na more krenule. Nego ako je suditi po karakternim osobinama prije bi se reklo da vas mobinguje vedar i sunčan dan. Opuštite se malo, izadjite u grad, ima strašnih momaka pa gledajte. 😉

Rakoc
Gost
Rakoc

Zugic stvarno nema kvalifikacije ali je gospodin covjek kazu i skolski sa Milom. CBCG nema emisionu funkciju i sustinski je regulatorno tijelo i djecji vrtic DPS-a

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Jos jedan “drugarski” post cuvene portal ekspertice gdjice Kasalice. A smijes li mozda pomenuti kako je Radovicka tretirala svoje sluzbenike? I presudu suda u Parizu?

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Ne mozemo znati da li je Kasalica napisala post Ali jeste magistrirala na Micigenskom univerzitetu do kojeg poliglota Zugic no sa sve pomocnicima iz kabineta put ne bi umio pronaci

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

@Ekonomista pricamo o Ireni R a vi samo prebacujete na Zugica temu Sto izbjegavate da prokomentarisete ovo za Irenu i njeno ponasanje!? Svi znamo njen renome i popularnost medju saradnicima stecene dalekooo prije neko je saradjivala sa Zugicem i CB

Velizar
Gost
Velizar

@Ekonomista a kakve veze sad Zugic i njegova skola (ili manjak iste) imaju sa ovim sto je rekao da Radovicka sikanira svoje saradnike? Bjezite od te teme jer svi znaju da je tacno

VagaBlond
Gost
VagaBlond

@ podgoricanin: u pravu si…ili je kasalica uskocila da brani ikicu ili je ljikica iz sigurne zenske kuce….nema trece…..blago nama sa nasima savremenim zenama…..lols

Send this to a friend