Ekonomija

Da li će diskoteke na budvanskom šetalištu sačekati sezonu

foto: RTV Budva

Uklanjanje privremenih objekata na teritoriji opštine Budva goruća je tema poslijednjih mjeseci, naročito zato što je period predsezone na izmaku, a ljetnja turistička sezona sve je bliža, dok poznate diskoteke, uprkos rješenju o njihovom uklanjanju, i dalje stoje na svojim lokacijama, prenosi RTV Budva.

Iako je Opštinska Odluka o uklanjanju privremenih objekata donešena prije par mjeseci, a stav Ministarstva bio izričit po tom pitanju, ipak je produžetak rada tzv.diskoteka ili otvorenih šankova (Maltez, Trokadero, Ambinete, Paris, Rafaelo, i Majami) za još jednu sezonu i dalje pod znakom pitanja.

Na objektima na šetalištu nalaze se zapisnici o tome da objekti nisu predviđeni Planom. Ipak, oni nisu ni uklonjeni, pa se postavlja pitanje do kad će se čekati i da li će doći do promjene odluke budući da je ljetnja sezona pred vratima?

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je bio izričit po pitanju odluke da se diskoteke uklone sa šetališta, ali ga je na razmišljenje eventualnog zadržavanja diskoteka, kako je on ranije kazao, navela izjava predsjednika Opštine Marka Carevića, koji je kazao da podržava rad ovih diskoteka.

Carević je pak, kazao da je ta često citirana izjava bila njegov lični stav koji je izrekao u razgovoru sa zakupcima, a ticalo se njihove želje da rade, te podrške u tom smislu. Carević ističe da je stav vlasti u Budvi izrečen kroz odluku Skupštine opštine koja je jasna i od koje neće biti odstupanja.

Juče su RTV Budvi u Ministarstvu i JP “Morsko dobro” kazali da nema novosti po pitanju ove Odluke, iako je najavljivano da će Vlada tu odluku donijeti na sjednici, a u proteklih nekoliko zasijedanja, to se nije desilo.

Zakupci diskoteka u šetališnoj zoni ranije su, nezadovoljni Odlukom o njihovo uklanjanju, organizovali protest u cilju produžetka zakupa ovih privremenih lokacija na još godinu dana.

Podsjećamo, prvi potpresjednik Opštine, Vladimir Bulatović, kazao je da je opštinska Odluka o uklanjanju privremnih objekata, koja je donešena prije par mjeseci ispoštovana, te je svaki privremeni objekat, koji nije planiran, uklonjen sa javne površine, a sada se te lokacije uređuju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Davor
Gost
Davor

Zapravo, diskoteke ne smetaju, nimalo. Ono sto treba ukloniti su one kucice i rostilji, odmah uz setaliste. Kucice samo prave vasar a od rostilja se cijeli usmrdis posle jednog kruga…..

Bajice
Gost
Bajice

Da nema tih kućica narod bi bio gladan u Budvi.

18+
Gost
18+

Moze li se desiti u skorijoj buducnosti da BD dobije kvalitetno setaliste uz more. Valjda to zasluzuje, ovo sto trenutno zovemo setalistem je vise staza.

Bu2
Gost
Bu2

Ove klubove ne treba ukinuti, samo razmjestiti po gradu. Grad ce tako da bude ziv u svim djelovima. A kome smeta muzika i provod do rano ujutru- zaliv mu je blizu a cijene cak i nize.

Bajice
Gost
Bajice

Ko će dolaziti u Budvu, ako ne bude diskoteka?

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Ja prvi !

Bajice
Gost
Bajice

Zato što si 50+.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

80 tacnije

djuradj
Gost
djuradj

…zasto da se uklanjaju…ko ne voli nocni zivot neka ide u Herceg Novi,Tivat…tamo je povecerje i truba u 23h…

Boba
Gost
Boba

Ne daj Boze nikad vise!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

na’zalost hoce!!

Send this to a friend