Ekonomija

Damjanović: Fokusirani smo na zapošljavanje mladih i razvoj preduzetništva

Program Evropskog tima za Nikšić je ambiciozan i realno sprovodiv, a fokusiran je na otvaranje najmanje 2.000 novih radnih mjesta i podsticaj preduzetništva odnosno dinamične i zelene ekonomije, saopštila je sinoć nositeljka liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović.

Navela je da su svjesni da su biračima najvažniji za rješavanje ekonomski problemi, odnosno stopa nezaposlenosti, posebno izraženi u aktuelnom trenutku epidemije Covid 19.

“Program Evropskog tima za Nikšić je najvećim dijelom fokusiran da napravi impuls razvoju ekonomije i da se otvori što više radnih mjesta. Kreiraćemo dvije hiljade radnih mjesta tako što ćemo podržati dinamičnu ekonomiju”, rekla je Damjanović na tribini, na kojoj je predstavila program mladim simpatizerima koalicione liste.

Ona je najavila podsticaje za mikro, mala i srednja preduzeća jer je to lokomotiva razvoja u razvijenim državama Evrope.

“To ćemo raditi kroz razne podsticajne mjere i na taj način kreirati atraktivan biznis ambijent. Nama je zelena ekonomija ogromna šansa, rekla sam da je Crna Gora regionalno čvorište, a znamo da je Nikšić najveći proizvođač energije. I tu imamo cilj i konkretne projekte kako to da istaknemo Nikšić kao reprezentativan grad zelene energije”, kazala je Damjanović.

Prema njenim riječima, sektor IT u naredne četiri godine pod vlašću Evropskog tima za Nikšić biće izuzetno važna oblast.

“Pametna poljoprivreda i zelena ekonomija nije moguća bez IT sektora i tih informacionih vještina. Želimo da nam IT sektor bude važna horizontalna platforma, ali i prepoznatljiva privredna grana”, najavila je Damjanović.

Podsjetila je da su potrebe za digitalnim rješenjima beskonačne i da svaka zemlja ima šansu za unaprjeđenje te oblasti, podsjećajući na uspješne primjere koje su napravile države poput Estonije, Malte i Luksemburga. Jedan od projekata je pretvaranje Doma revolucije u Digitalni centar evolucije.

“Želimo da postojeći Tehnopolis proširimo. Imamo biznis plan i na raspolaganju već 1000 kvadratnih metara. Taj kutak biće ambijent mladih ljudi u kojima će oni biti lideri. To je projekat koji jedva čekam da se realizuje, a to će biti ključna alatka za razvoj poljoprivrede. Vjerujem u hrabrost našeg Nikšića, vjerujem u pobjedu 14. marta, jer nakon toga mi idemo prema Evropi pošto naša mladost tamo pripada”, zaključila je Damjanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Monako
Gost
Monako

A sto to ne uradiste u ovih zadnjih 30 godina?? Nego sad se sjetiste!

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Gospodo, kasno ste se sjetili mladih. Narod želi budućnost i glasaće za budučnost

Odlučno i jasno
Gost
Odlučno i jasno

A koju to “budućnost” Nikšića? Je li srpsku budućnost? Srbijansku? Sram te bilo! Nikšićani NEĆE takvu “budućnost” srbijanske kasabe, no EVROPSKU BUDUĆNOST, DOSTOJANSTVO, NAPREDAK!!!

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Sta mislite do sat kad se pola grada raselilo niko vi ne vijeruje

zabjelo
Gost
zabjelo

Hahaha kako su dobri pred izbori ponovice se 30avgust

Ninana
Gost
Ninana

Ко о чему баба о уштипцима, а дпс о поштењу и слози.

Ninana
Gost
Ninana

Доста сте ви учинили, позатварали фабрике, позатварали радна мјеста, покрали народ. Сада пустите да неко ко ће умети и знати како исправи све то и народу врати стабилност и сигурност који су му потребни.

Ninana
Gost
Ninana

А претходних 30г. сте били фокусирани на то да што више у џепове стевите, да сејете мржу међу народом, ширите криминал.

sanya261
Gost
sanya261

Imali ste 30 godina da zaposljavate i da omogucite bolji zivotni standard. Umjesto toga ste punili sopstvene dzepove iz drzavnog budzeta, a obicni narod je umirao od gladi. Kako vas nije sramota vise toliko da lazete?

JSimon
Gost
JSimon

Dosta ste ucinjeli, sad mozete da idete

mrki
Gost
mrki

kako možete vi na lokalnom nivou da proširite Tehnopolis koji je pripada određenom ministarstvu u Vladi

Nknk
Gost
Nknk

Nema potrebe ni vec evo 30 godina uzivamo😂😂😂

Buc buc
Gost
Buc buc

Sad posle 30 god …

Marko Nk
Gost
Marko Nk

30 godina vi otvarate i zaposljavate pred izbore,a od tada niksic sve gori i gori,ne mlatite praznu slamu,vise ptica na grani zna vasu pricu

Knez
Gost
Knez

Jedino znamo da četnici iz DF, URE i Demokrata neće proći,sve ostalo je manje važno.

MILO ODE
Gost
MILO ODE

Ništa vam ne vjerujemo iza vas i vaše poltike stoje samo nedjela, za normalni crnogorski narod vi ste već prošlost!

Nikšić
Gost
Nikšić

Fokus vam je oduvjek na vaš interes i džepove, narod je na posljednjem mjestu režimu, živimo u paklu 30 godina vrijeme je da budemo slobodni ljudi!

Limenka
Gost
Limenka

Ko o cemu DPS o postenju….

Slave
Gost
Slave

Njihov glavni fokus jeste da ostanu na vlasti pod svaku cijenu, inače ode im kuća na doboš.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Najlakse je ostaviti duvan.Ja sam ga do sad ostavljao dvadeset puta.Tako i da su zaposleni svi kojima je obecavano pred izbore uvozili bi korejce.

Djole30
Gost
Djole30

Dps može da priča svoje priče, narod će sam doneti odluku

Boro
Gost
Boro

Odjednom velika briga o mladima koji su bukvalno pobegli iz Nikšića u vrijeme njihove vlasti.

Marko
Gost
Marko

Konačno prava opcija i pravi program. Ahaha ha, a ima li iko da će da proguta ovu priču? Pitam za druga 🙂

Bnjj
Gost
Bnjj

Evo 30god niste u stanju razviti državu i zaposliti ljude kao da je Cg Kina bez resursa

Send this to a friend