Ekonomija

Damjanović: Narednih dana isplata “trinaeste penzije”

Aleksandar Damjanović

Penzioneri sa primanjima ispod 790 eura dobiće “trinaestu penziju” narednih dana, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović. Visina primanja zavisiće od visine penzije.

“Obećali smo da ćemo zbog narušavanja životnog standarda pokušati da damo podršku, ukupne vrijednosti od 17 miliona eura, i biće isplaćeno narednih dana. Mislim da podrška dolazi u pravo vrijeme, decembar je mjesec sa najvećim troškovima. To će biti po ustaljenom modelu, preko pošte”,  rekao je Damjanović za TV Vijesti.

On je kazao da će do 200 eura primiti oni koji uobičajno primaju iznos do prosječne penzije (360 eura), sto eura oni koji primaju prenzije od 360 eura do 450 eura, a 50 eura pomoći oni čije su penzije od 450 eura do “potrošačke korpe” koja je po podacima Monstata oko 790 eura.

“Procijenili smo da je gornji limit iznos potrošačke korpe što je skoro 800 eura. Preko toga se ne može govoriti o podršci. Penzija preko 800 eura je koliko-toliko pristojno”, kazao je Damjanović.

Budžetom za narednu godinu, kako je podsjetio, predviđen je i rast zarada u javnom sektoru, pa će doći i do povećanja, odnosno usklađivanja penzija, dva ili tri puta u toku godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Igi
Gost
Igi

Da uz duzno postovanje nasim pezionerima jer mnogi odnas žive s njima al sta cemo mi koji radimo za bedni sramni minimalac koji nije mi pola od minimalme potrosacke korpe.Nase penzije nece biti nista

To je
Gost
To je

Manipulant kojeg je naporno vidjeti da prica koliko je penzionera kreditno zaduzeno sad zateceni inflacijom i zbog toga sto nijesu penzije uskladjene i srazmjerno povecane dosli smo na najnizu granu primanja i dostojanstva jer sad primamo posle rate oko 150 do 200 eura. Zasto makar ovih 200 nijeste dali do visine potrosacke korpe sigurno ste se debelo ugradili. Platicete na… Više »

Dedoni
Gost
Dedoni

E jadovi svaja vam he ISTINA takva..13ta penzija sram cas i stid bilo .od 50..do 200e narode stoko prodata

KonzumentCDM
Gost
KonzumentCDM

Zasto mi vec duze vremena nista ne objavljujete obraza vi? Nikada ne napisem rijec, a kamo li vise nepristojno. N’o, da smo zdra’o.

Observer
Gost
Observer

Ovako je i Grcka svojevremeno…

Roxy
Gost
Roxy

E crni narode čemu se raduješ…sad 50 a na proljece …kasne…ili nema para…blago vam u pamet

Dina
Gost
Dina

Kako trinaesta ako prije 50e samo?

gold
Gost
gold

Sta znaci do200e?

Milena
Gost
Milena

Izjednačili su penziju onom od 40god rad staza sa onim od 10god ili minimalac tkz i oni koji nemaju dana radnog staza.I ovi sto primaju diplome po crkava, sa troje đece ili vise.

Stari
Gost
Stari

Tako to radi odgovorna vlast.Konacno.

dNK
Gost
dNK

13-ta penzija 50eura… Hvala, vraćam..

Cetinje
Gost
Cetinje

Damjanoviću iskreno uopšte te cijenim kao osobu koja voli Crnu Goru(poznati veljesrbinu)kao neku “pamet”dajem pozitivno mišljenje,svakako ovo je pohvalu jed da je DPS na vlast,nebi smo imali ni za burek,da napomenem za 4 zadnje godine njihove “vladavine”moja penzija se povećala 3,80 (tri eura i osamdeset centi)

GrahovoNK
Gost
GrahovoNK

A stipendije studentima ..možda budu nekad.Penzije za sad pa ćemo vidjet od marta ….sve unistise prodaše i predaše…

Kokot
Gost
Kokot

Pustite vi penzionere nego nastavite politiku dodjele stanova funkcionerima.

Pravda
Gost
Pravda

A šta je sa nadoknadama one su 70% od prosječne plate?

Dajevječnacg
Gost
Dajevječnacg

Da li znate da imate oko 12000 kako ih zovete srazmjernih penzionera koji primaju oko 15oe i 4,5eura iz Srbije i niko nije nadležan za te penzionere

Mrgud
Gost
Mrgud

Jeste, Srbija.

Crni
Gost
Crni

A sta je sa onima koji primaju coc.oni nemaju pravo da zive ili oni koji nista neprimaju a imaju familiju

Anka
Gost
Anka

Uzalud ti, mozes i 14tu isplatit niko te nece glasat.

Kico
Gost
Kico

Temeljno se vec pakuje za odlazak. Ljubi ga profitije njegov.

Send this to a friend