Ekonomija

Damjanović sa menadžmentom kompanije WhiteBIT: Uspostaviti legalan okvir za razvoj kripto industrije u Crnoj Gori

Foto: Ministartsvo finansija

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sa timom, sastao se danas sa menadžmentom međunarodne kompanije WhiteBIT sa sjedištem u Španiji, odnosno direktorom i osnivačem Volodimirom Nosovim, Jevgenom Černovim i zamjenikom direktora Andrijom Jankovskim, kako bi razgovarali o potencijalima za razvoj blochchain tehnologija u Crnoj Gori i kreiranje adekvatnog zakonodavnog okvira za trgovinu kriptovalutama.

“Predstavljajući WhiteBIT, kao kompaniju koja se specijalizovala za berzansko trgovanje kriptovalutama, gospodin Nosov je istakao da je riječ o jednom od najvećih holdinga u Evropi koji ima bogato iskustvo i značajnu ekspertizu na polju kriptoposlovanja, te da su pioniri u razvoju brojnih servisa koje ovakav vid, kako je dodao, nove privredne djelatnosti, svakodnevno čine naprednijom i efiksanijom”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Danas, kako je gospodin Nosov dodao, usluge WhiteBIT-a koristi više od 4,5 miliona korisnika iz 150 zemalja, zbog čega je prepoznat interes da djelokrug svog rada prošire i na zemlje koje su na početku uvođenja ove vrste transakcija.

Ukazujući na široku rasprostranjenost trgovine kriptovalutama i brzinu širenja ovog tržišta, ministar Damjanović je istakao da je neophodno ovu oblast adekvatno i transparentno urediti i u Crnoj Gori, imajući u vidu potrebu zaštite interesa korisnika ovih transkcija ali i same Države koja treba da uspostavi legalan okvir za razvoj kripto industrije u našoj zemlji.

“Imajući u vidu da je ovo tema kojom se nadležna tijela u našoj zemlji već aktivno bave, ekspertiza kompanija poput WhiteBIT-a, značajno može doprinijeti uspješnoj regulaciji sistema”, kazao je Damjanović.

Dogovoreno je da se danas započeti razgovori nastave kroz formalizovanu inicijativu za daljom saradnjom, naročito u domenu ekspertske odnosno savjetodavne podrške u kreiranju pretpostavki za uređenje ovog vida poslovanja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ozbiljnost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Jel ovo neki vic?

Dva dana Damjanović ćuti oko skandala u vezi “silovanja” administracije da postupi po nelegalnom naređenju vlade i ministra finansija, oko izvoza ulja kanabisa, a zato nevažni sastanak se promoviše… uhhh

Send this to a friend