Ekonomija

Dan Regionalnog vodovoda obilježen na Cetinju: Spremni za nove izazove

U Regionalnom vodovodu smo spremni za nove izazove i nova važna dostignuća koja će uslijediti i koja dolikuju projektu ovakvog obima i našim ambicijama, kazao je direktor tog preduzeća, Goran Jevrić, na svečanosti povodom obilježavanja Dana JP Regionalni vodovod.

“Godina za nama je donijela mnogo značajnih poslovnih događaja i unijela jednu novu energiju kada je riječ o Regionalnom vodovodu kao svojevrsnom krvotoku crnogorske ekonomije. Ti rezultati su postignuti zahvaljujući pregalaštvu zaposlenih i upravnog odbora, podršci Vlade Crne Gore, Ministarstvu održivog razvoja i turizma i drugih nadležnih državnih institucija”, rekao je Jevrić.

Kako je istakao, posebno je važna opredijeljenost Regionalnog vododvoda da u saradnji sa opštinama na crnogorskom primorju zajedno rješava izazove za bolje vodosnadbijevanje.

“Posebno bih istakao novu politiku predsjednika Opstine Bar, Dušana Raičevića, kako bi se poslije više decenija napokon riješili ne mali problemi vodosnadbijevanja na jednom dijelu te opštine, zajedno sa Regionalnim i Barskim vodovodom. Crna Gora je blagoslovena država kada govorimo o vodnim resursima sa kojima raspolažemo. Kroz uspostavljenu saradnju sa ekspertima UNESCO-a i, nama posebno dragim, prijateljima sa Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na putu smo kreiranja rješenja za nove vodozavate u cilju obezbjeđivanja važnih dodatnih količina vode za Crnogorsko primorje”, naglasio je Jevrić.

Prema njegovim riječima, pored nespornih rezultata, 43 godina postojanja Regionalnog vodovoda je obilježilo mnoštvo prepreka, koje su njihovi prethodnici uspješno savladavali i koji su tada kao i oni danas, bili dominantno posvećeni razvoju regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje, a samim tim i zaštiti najosjetljivijih ekonomskih i ukupnih društvenih interesa.

Šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Jap Sprej kazao je da su u EBRD-u počastvovani što su povezani sa ovim veoma bitnim projektom regionalnog vodovoda.

“Počeli smo da sarađujemo sa vama još 2007. godine, kada ste vi krenuli sa ovim projektima koji su transformisali sve, a koje smo svi vidjeli na ovim videima. Do 2010. mislim da smo doprinijeli svim ovim projektima koje smo upravo vidjeli u iznosu kredita ukupno od nekih 18 miliona eura. Takođe je veoma bitno što smo kompaniji pružili tehičku pomoć u smislu obuke kadrova, kako bi završila ove projekte”, rekao je Sprej.

On je istakao da su nedavno izradili studiju kako bi organizacija vodosnadbijevanja u priobalnom području mogla da bude značajno poboljšana.

“Mi smo sada u pregovorima da nastavimo sa finansiranjem dalje izgradnje cjevovoda koji bi išao do Herceg Novog, Tivta, do određenih djelova Bara, a takođe smo zainteresovani i za projekat solarnih panela. Zahvalio bih se gospodinu Jevriću i njegovom timu na rezultatima koje su ostvarili i unaprijed se radujemo budućoj saradnji sa ovom kompanijom”, poručio je Sprej.

7 Komentara na "Dan Regionalnog vodovoda obilježen na Cetinju: Spremni za nove izazove
"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend