Ekonomija

Danas ističe rok za legalizaciju, za 15 dana u Podgorici primljeno 5.500 zahtjeva

Ilustracija

Građani Podgorice, koji su zainteresovani za legalizaciju svojih bespravno sagrađenih objekata, mogu još danas predati zahtjeve i prateću dokumentaciju na sljedeće adrese: Ulica Vuka Karadžića br. 41 i Ulica Njegoševa br. 20.

“Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine obavlja prijem zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata od 15. oktobra 2017. godine, kada je donesen Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, kojim je omogućena legalizacija objekata i djelova objekata koji su bespravno sagrađeni. U periodu od 15. oktobra 2017. do 1. jula 2018. godine, kao što je navedeno u prethodnim saopštenjima, pristiglo je oko 1.600 zahtjeva, dok je tokom 15 dana jula pristiglo njih još 5.550, što je ukupno 7.150 zahtjeva, ne računajući zahtjeve koji su pristigli poštom”, saopšteno je iz PG Biroa.

Najavljuju da će se nakon 16. jula objediniće se svi pristigli zahtjevi, skenirati sva dostavljena dokumentacija, nakon čega će uslijediti njihova objava na internet stranici Sekretarijata, kako nalaže zakonska obaveza.

“U narednom peridu Sekretarijat će pristupiti analizi svih pristiglih zahtjeva, zatražiti eventualne dopune od podnosilaca, u slučaju da nijesu dostavljeni kompletirani zahtjevi i prateća dokumentacija tokom prve faze postupka. Nakon ovih aktivnosti slijedi sljedeća faza koja se odnosi na obradu i upoređivanje faktičkog stanja sa važećim planskim dokumentom, a kroz to, o mogućnostima nastavljanja postupka do okončanja, što će podrazumijevati uvođenje objekta u legalne tokove”, podsjećaju iz Glavnog grada.

Kompletan postupak legalizacije na teritoriji Glavnog grada Podgorice vodi Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aco
Gost
Aco

Lopovi na te cijene su samo predavali ovi sto su uzurpurali tudju zemlju …. spustite cijene maksr u pola pa ce biti 20 hiljada zahtjeva

Bodin
Gost
Bodin

A ocemo li mi koji smo sve legalno i po zakonu radili dobiti refundaciju od drzave na racun razlike u cijeni????

Mirjana
Gost
Mirjana

Nijesu tako strasne guzve bile danas.Sve normakno i brzo ide.Predhodnih dana je bilo ljudima tesko u redovima..Zato je bolje bilo sacekati nego da trpimo ko zna kakve kazne.

Animus
Gost
Animus

Legalizovat gradjevine koje su zasle na trotoare i one koje devastiraju prostor…ovo je kao dobro za CG? Jedino je dobro opstinama i drzavi da napune budzet, jer su sve ostalo pokrali i unistili, pa nema drugih prihoda.

eeee
Gost
eeee

Nesto se ne poklapa. 7000 u PG i neka je 10.000 u ostalim gradovima pa i 20.000 sta je onda sa brojkama od 30.000 predatih zahtjeva u cijeloj Crnoj Gori. Do prije godinu dvije bilo je 100.000 nelegalnih objekata. Sad kazu da ih ima 40.000?! Dje su svi ti objekti nestali za god ili dvije. i dje se izgubi 30.000… Više »

Sikii
Gost
Sikii

Nije bitno dje su objekti. Bitno je da posle legalizacije nece biti nelegalnih. Ko se kocka i proba da nadmudri drzavu, platice cijenu vecu nego da je legalizovao kao sav normalan svijet. Lagano ce to drzava rijesiti. Nije niko van zakona. Ako nece oni da plate legalizaciju, drzava to fino oduzme pa na licitaciju. Ako se ne proda, drzavi vazda… Više »

Bodin
Gost
Bodin

Ima ko vodit evidenciju i brinut o statistici…ti ako si nelegalan legalizuj svoje objekte ili trpi posledice…a to koliko ima i dje ima objekata znaju oni koji treba da znaju..govorim iz najbolje namjere, gledajte svi u svoj obor i radite sto treba da vam ne sruse muku koju su 2 3 generacije gradile..

Milka
Gost
Milka

a 48.000 u Cijeloj Crnoj Gori

xyz
Gost
xyz

55.00 ?!? Hahaha

Veljo
Gost
Veljo

Dobro i danas moze da se prijavi. Jesu guzve padoh sa noga, ali tako nam i treba kad zadnji dan cekamo

Send this to a friend