Ekonomija

Danas potpisivanje ugovora o prodaji Neksana, narednih dana Željezare

Daka Davidović, FOTO. RTNK

Danas bi trebalo da bude potpisan ugovor o prodaji Neksana, saopšteno je portalu RTNK iz te kompanije.

Očekuje se da će narednih dana biti potpisan ugovor i o prodaji Željezare Toščelik nikšićkom biznismenu Miodragu Daki Davidoviću, nakon što su protekla dva dana dogovoreni uslovi kupoprodaje između Toščelika, Vlade i Neksana.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore obećala je da će uplatiti dio sredstava do srijede.

Pregovarački tim radnika nikšićke Željezare “Tosčelik” uputio je ranije urgenciju premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima Goranu Đuroviću i Aleksandru Damjanoviću, da se prije održavanja sjednice Vlade razmotri mogućnost da se zainteresovanom investitoru, Miodragu Daki Davidoviću, odobri izgradnja vjetrogeneratora i solarnih panela.

Davidović je, nakon obilaska Željezare Tosčelik, kazao da je, da bi Željezara proradila, potreban novi konti liv i valjaonica, kao i da će njegovi inženjeri doći i napraviti detaljan uvid u kakvom je stanju fabrika koju je zainteresovan da kupi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Levis
Gost
Levis

Koliko sam shvatio Davidovidović potom hoće svoju kompaniju da proda nekom Rusu?Država mora da bude oprezna ili Abazoviću treba skrenuti pažnju da takvu transakciju ne smije dozvoliti

Sova
Gost
Sova

Ja nudim državi da kupi moju firmu za (samo) 1 milion eura. Ako neće, popeću se na krov!

Marks
Gost
Marks

E nesrecne drzave kad je glavni investitor daka

Radnik
Gost
Radnik

Kakve veze ima Vlada sa ovim? Dokle ce se moje pare iz budzeta bacati na razne neradnike medju radnicima i razne propale firme medju firmama?

Send this to a friend