Ekonomija

Davidović: Do sjutra ćemo znati sudbinu Željezare

Miodrag Daka Davidović

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostovao je u jutarnjem programu RTVNK. Govorio je o prodaji kompanije “Neksan”, trenutnoj situaciji u Željezari i potencijalnom epilogu, kao i o drugim ekonomskim i političkim temama.

Nedavno je Neksan dobio novog vlasnika, renomirani ruski brend Beluga, koji će donijete brojne benefite našem gradu ali i Crnoj Gori. Kako kaže Davidović, novi brend će izvoziti oko 500 miliona eura. Davidović dodaje da sve ovo obećao tokom izborne kampanje.

“Rekao sam da ću aktivirati Željezaru, Boksite, Institut za crnu metalurgiju i formirati građevinsku kompaniju u Nikšiću. Iako nijesam pobjedio na izborima, ja ću sve to sam napraviti sa pozicije vlasnika Neksana”, ističe Davidović.

Komentarišući određene kritike upućene od strane građanske inicijative “21. Maj”, u kojim se navodi da su transakcije i poslovi nikšićkog biznismena kontrovezni, Davidović ističe da je sve sprovedeno u skladu sa zakonom.

“Sav novac je došao iz Londona, i on ne može uništiti Crnu Goru. A ja sada pitam, da li iko ima petlju da preuzme Željezaru osim mene? Ako ima, srećno mu bilo. Niko za 20 mjeseci se nije javio. Dug u Željezari danas iznosi 55 miliona eura. Dugoročne i kratkoročne obaveze pokazuju da su akumulirani gubici 68 miliona eura. Prodali smo firmu, i ponosni smo što će stotine porodica biti spašeno i što će biti uklonjeni sa socijale”, ističe Davidović.

Naglašava i da će sav novac zarađen od transakcije nakon prodaje “Neksana” biti kanalisan u Željezaru, ako bude prilike i ako se postigne dogovor sa Vladom Crne Gore.

Davidović poručuje “ako mi ne možemo sami da napravimo transakciju i uđemo u Željezaru, nećemo ni ući”.

“Sa Vladom ne želim nikakve odnose, Neću da bilo ko može da kaže da smo imali benefite od države, i da smo imali pomoć države” ističe Davidović.

Ipak ono što traži od države, a što, kako navodi, državu ništa ne košta, jeste pružanje mogućnosti za pravljenje sopstvenih izvora električne energije, mogućnost vodosnabdjevanja iz jezera Liverovići.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Ko ovome sta vjeruje?

končar
Gost
končar

E Davidoviću ko te ne zna…..😎.Dritan ti je najbolji učenik.

Send this to a friend