Ekonomija

Davidović: Presuda sračunata da Glavni grad ne plati svoje obaveze

Davidović

Nedopustivo je da Apelacioni sud presudom koja je zasnovana samo na proizvoljnim, neistinitim, smišljenim i sračunatim navodima, oslobađa odgovornosti Glavni grad, iako je taj isti Glavni grad, neispunjenjem svoje obaveze, onemogućio moju firmu da raspolaže sa svojom imovinom, saopštio je Miodrag Daka Davidović, vlasnik kompanije Neksan za “Dan”.

<<<Bez milosti za Davidovićev Neksan<<<

Apelacioni sud ukinuo je presudu i odbacio tužbeni zahtjev kao neosnovan, nakon što je treći put Privredni sud usvojio tužbeni zahtjev kompanije Neksan kojim je Glavni grad obavezan da im nadoknadi štetu od 400.000 eura zbog kašnjenja sa opremanjem građevinskog zemljišta za zgradu koju je krajem 2014. godine na obali Ribnice kod Tabačkog mosta izgradila ova kompanija.

“Priznaćete, apsurdno je da uredno i na vrijeme, u cjelosti, platim naknadu za komunalno opremanje zemljišta, a da Glavni grad 26 mjeseci neće da priključi na struju, vodu i kanalizaciju objekat koji sam izgradio, i da on, iako ekskluzivno urađen, stoji neupotrebljiv, isključivom krivicom Glavnog grada. Apelacioni sud ovom presudom uvodi novo pravilo – da Glavni grad, samo zato što je Glavni, može da ne ispunjava svoje ugovorne obaveze (godinu, deset ili nikad…), a da pritom koristi sredstva koja je uzeo od investitora za komunalno opremanje i na taj način sprečava onoga čija je imovina da uživa u njoj, što je, priznaćete, protivno, ne samo zakonu, Ustavu već i Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima”, kaže Davidović.

On navodi da će pravdu potražiti pred međunarodnim sudovima.

“Jasno je da je ova presuda “čardak ni na nebu ni na zemlji” jer nema nijedan pravno valjan osnov, niti argument za odbijanje tužbenog zahtjeva, pa je ona neodrživa, neosnovana i nezakonita. Indikativno je to što je Apelacioni sud jednom o ovome već presudio, ali u korist Neksana, pa se čudim kako li je to sud, baš u ovom društveno-političkom momentu, dobio naknadnu pamet, ako nije zbog toga što sam sada poznat i obilježen kao opozicionar? No, ovom prilikom podsjećam i na to da diskriminacija političke vrste nije dozvoljena. Zasigurno znam da će se i hartija, na kojoj je ispisana ova presuda, u vremenu stidjeti napisanog. Ali… vjerujem u pravo i zakonitost, ako ne pred domaćim sudovima, onda pred međunarodnim sudom. Znam da je pravda dostižna, ako ni zbog čega drugog, onda zbog uspostavljanja ravnoteže dobra i zla”, poručuje Davidović.

59

avatar
1000
24
35
0
 
35
Cg kontrasmojsilovićPantoЖЖЖCrnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg kontras
Gost
Cg kontras

Na kraju ce i Daka dobiti kao Kips sto je dobio. Svaki politicki slucaj se politicki i presudi, a ne po pravu. Ako ga grad nije toliko dugo prikljucio, a sve platio covjek onda stvarno treba smjena komplet gradske uprave. A ne jos da mu sud de dosudi penal. Stvarno nam je sve drzava previse podlozna politici. Nidje profesionalca koji… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Početkom devedesetih godina Davidović je bio načelnik tadašnjeg Centra bezbednosti Nikšić i Trebinje, a kasnije se, kao kum nekadašanjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića, uključio u državni posao “tranzita cigareta”.

mojsilović
Gost
mojsilović

Pa čegovići su ako nijesu Jevreji, ja ne znam šta u tome ima spornog. Nije to nikakva uvreda a eto Vi ispitajte jesu li Davidovići jevreji i čime se svi do jednog bave, te ako bude ijedan da nije trgovac i manipulator ja ću se poklopit ušima i zastiđet dobro.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Čuveni ratni profiter koji u saradnji sa Vučićem formira geto za crnogorske zbrkane poslanike.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

A ti ces Daka priznati da je apsurdno da finansiras ukidanje drzave, pa se jos zalis sto ne mozes da peres novac od sverca nafte i oruzija u toj istoj drzavi.

Mojsije
Gost
Mojsije

Ne zelim komentarisati konkretan slucaj,ali bi bili vrlo interesantno koliko je Davidovic raznoraznim smicalicama prisvoio imovine i otimacinom stekao zavidan imetak.U poslovanju sa Zeljezarom ,zbog lose uprave,prisvoio desata miliona EUR-a.

Mrgud
Gost
Mrgud

Spremi se spremi,Davidoviću. Ti si sledeći posle DK.

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Spreman je on, ne boj se. Davno je pokupio prnje pa za ljubljenu Srbiju.

Mrgud
Gost
Mrgud

Ostale su nekretninepriličan broj.

Brano
Gost
Brano

Daka da te neznam,čovjek bi ti povjerova!

Musa
Gost
Musa

Sad su ti dobri evropski sudovi a finansiras iz bg ove sto hoce da nas vrate u 15 vijek.

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Neprijatelj si im mrski
Jer ne ljubis barjak turski!
Drzi se legendo Golije i Niksica.

Trrrtt
Gost
Trrrtt

Kakve veze ima bajram turski ?
Tebi je mozak u 1635god .

ND
Gost
ND

Nešto si pibrkao,on posluje sa Albancima sa Kosova svo vrijeme!

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Nije ni sva nafta i oruzije devedesetih prodata u Banju Luku, nesto se trgovalo i u Sarajevo i Mostar.

Panto
Gost
Panto

Ako je ovo legenda onda je i Kosovo srbija 🙂 nidje veze

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Kalacu se isplacuje sve sto trazi,Daki ne daju ni ono sto ga sleduje. Sto mislite zasto je to tako???

anonimni
Gost
anonimni

Koliko ja znam ta zgrada je u funkciji i tamo su se uveliko uselili stanari?

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

SNP i njihove istine

Slavko
Gost
Slavko

Znajuci opstinsku vlast i totalno neznanje i nesposobnost istih ovo je nazalost istina…

Andrija
Gost
Andrija

Daka je covjek

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

Narocito. Koliko donacija vekiosrbima sa grbace crnogorskog natoda? Covjek, kako to ponekad animalno zvuci!

Migo
Gost
Migo

Kojega naroda crnogorskoga? Davajte vi donacije Milu,neka se baskari po Dubaiju i Pari Sen Žermenu

miro
Gost
miro

Ratni profiter.!!!

ND
Gost
ND

Znaju željezarci…..

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Jeste, nažalost…

Enigma
Gost
Enigma

Daka Srbine 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend