Ekonomija

Davidović: Presuda sračunata da Glavni grad ne plati svoje obaveze

Davidović

Nedopustivo je da Apelacioni sud presudom koja je zasnovana samo na proizvoljnim, neistinitim, smišljenim i sračunatim navodima, oslobađa odgovornosti Glavni grad, iako je taj isti Glavni grad, neispunjenjem svoje obaveze, onemogućio moju firmu da raspolaže sa svojom imovinom, saopštio je Miodrag Daka Davidović, vlasnik kompanije Neksan za “Dan”.

<<<Bez milosti za Davidovićev Neksan<<<

Apelacioni sud ukinuo je presudu i odbacio tužbeni zahtjev kao neosnovan, nakon što je treći put Privredni sud usvojio tužbeni zahtjev kompanije Neksan kojim je Glavni grad obavezan da im nadoknadi štetu od 400.000 eura zbog kašnjenja sa opremanjem građevinskog zemljišta za zgradu koju je krajem 2014. godine na obali Ribnice kod Tabačkog mosta izgradila ova kompanija.

“Priznaćete, apsurdno je da uredno i na vrijeme, u cjelosti, platim naknadu za komunalno opremanje zemljišta, a da Glavni grad 26 mjeseci neće da priključi na struju, vodu i kanalizaciju objekat koji sam izgradio, i da on, iako ekskluzivno urađen, stoji neupotrebljiv, isključivom krivicom Glavnog grada. Apelacioni sud ovom presudom uvodi novo pravilo – da Glavni grad, samo zato što je Glavni, može da ne ispunjava svoje ugovorne obaveze (godinu, deset ili nikad…), a da pritom koristi sredstva koja je uzeo od investitora za komunalno opremanje i na taj način sprečava onoga čija je imovina da uživa u njoj, što je, priznaćete, protivno, ne samo zakonu, Ustavu već i Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima”, kaže Davidović.

On navodi da će pravdu potražiti pred međunarodnim sudovima.

“Jasno je da je ova presuda “čardak ni na nebu ni na zemlji” jer nema nijedan pravno valjan osnov, niti argument za odbijanje tužbenog zahtjeva, pa je ona neodrživa, neosnovana i nezakonita. Indikativno je to što je Apelacioni sud jednom o ovome već presudio, ali u korist Neksana, pa se čudim kako li je to sud, baš u ovom društveno-političkom momentu, dobio naknadnu pamet, ako nije zbog toga što sam sada poznat i obilježen kao opozicionar? No, ovom prilikom podsjećam i na to da diskriminacija političke vrste nije dozvoljena. Zasigurno znam da će se i hartija, na kojoj je ispisana ova presuda, u vremenu stidjeti napisanog. Ali… vjerujem u pravo i zakonitost, ako ne pred domaćim sudovima, onda pred međunarodnim sudom. Znam da je pravda dostižna, ako ni zbog čega drugog, onda zbog uspostavljanja ravnoteže dobra i zla”, poručuje Davidović.

59 Komentara na "Davidović: Presuda sračunata da Glavni grad ne plati svoje obaveze"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend