Ekonomija

Davidović: Turistima pokazati da je Crna Gora bezbjedna turistička destinacija

Državni sekretar Ministarstva turizma i održivog razvoja Damir Davidović istakao je da je važno da turiste dočekamo na pravi način kako bi se uvjerili da je Crna Gora kvalitetna i bezbjedna turistička destinacija.

Podsjetimo, Crna Gora od ponoći otvara granice. Prema posljednjim informacijama NKT-a u Crnu Goru će, bez karantina i izolacije, moći da uđu stanovnici 26 zemalja.

<<<Crna Gora sjutra otvara sve granične prelaze sa Srbijom<<<

Davidović je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da se očekuje da već u ponoć turisti sa njemačkog govornog područja dođu u Crnu Goru.

“U početku to će biti manji broj gostiju koji će biti individualni, a jako je važno da ih dočekamo na pravi način, da se oni uvjere u procedure koje se sprovode u Crnoj Gori. Mogu preko društvenih mreža da vide informacije da je Crna Gora više nego kvalitetna i bezbjedna turistička destinacija, da se putuje bez problema, što su jako važne informacije i vjerujemo da će to motivisati veći broj gostiju da dođe kod nas”, kazao je Davidović.

On je istakao da su proteklih mjesec dana neki od najznačajnijih evropskih medija pisali o Crnoj Gori.

“Prvo o tome kako se Crna Gora dobro nosi sa krizom, a potom da je Crna Gora prva zemlja u Evropi koja nema aktivnih slučajeva korona virusa. To što smo ‘korona free’ destinacija će biti jedna od osnovnih pretpostavki za svakog turistu koji dolazi, koliko je destinacija bezbjedna”, poručio je Davidović.

Da bi se spriječila ponovna pojava korona virusa u našoj zemlji, s obzirom na to da pri ulasku nema testiranja ni karantina, Davidović naglašava da su mjere jasno propisane – od restoraterstva, hotelijerstva, plaža…

“Ovo je situacija u kojoj svako mora da da određeni doprinos i svi moramo insistirati na primjeni tih pravila. Ta pravila nijesu komplikovana. Naravno, svima bi bilo lakše da ih nema, ali ona služe da zaštite i naše javno zdravlje, sve uposlene u turizmu, sve naše građane i turiste koje dolaze”, poručio je Davidović.

Kada je riječ o mjerama za pomoć privrednicima, naveo je da je samo za april mjesec isplaćeno dva miliona eura, za preko pet hiljada zaposlenih u sektoru tiruzmu.

“Treći set mjera će uskoro biti usvojen. Nadamo se da će ova sezona biti što bolja, ali da spremimo modele podrške kroz Investiciono-razvojni fond i poslovne banke za slučaj da sezona ne bude toliko dobra, te kako da sačemao narednu. Tu su u pitanju i razvojne mjere, mnogo se fokusiramo na investicije”, naveo je Davidović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Nista je korona
Sto vas moze snaci

Prešo
Gost
Prešo

Imao sam rezervosano od 06. 06. Iz Beograda.
Ko će mi nadoknaditi štetu.

Mirko
Gost
Mirko

Samo li vam je bitno da para potrpate u džep!
A ne bojte se, kad zaraza krene vi ćete biti maximalno zaštićeni, a kad karantin uvedu- mi u kuće, a vi uredno sređeni, ošišani, našminkani…

Bnjj
Gost
Bnjj

A i dosad radnici nisu imali neku veću korist od tog turizma plate su nam bile bijedne

Asd
Gost
Asd

Poznajem dosta ljudi iz Njemacke, pravih Njemaca. Saradjujem sa mnogim agencijama koji salju turiste iz Njemacke. Mogu vam reci da nas uopste ne gledaju kao neku turisticku top destinaciju. Samo probrani i dolaze ovamo , da ne kazem sirotinja. A usput mnogo su pametan narod, i vide kakva je politicka situacija u Crnoj gori. Tako da, ne ocekujmo previse..

Lucije
Gost
Lucije

Zaštiti ti građane id virusa, što po tom pitanju radite. Pa ćemo lako za turiste

Mirko
Gost
Mirko

@Lucije – tako je!
Samo je zdravlje i život bitan! Ništa drugo! Briga nas za ostalo!

Send this to a friend