Ekonomija POSTAVLJENE NAPLATNE RAMPE, ZAŠTITNI STUBIĆI I IVIČNJACI

Delta spremna za naplatu parkinga

Radovi na uvođenju naplate parkinga ispred tržnog centra Delta siti, koje treba da počne 1. avgusta i da po započetom satu iznosi 40 centi, odvijaju se po planu, a postavljeni su zaštitni stubići i ivičnjaci kao i ostrva sa naplatnim rampama.

Na svim predulazima i izlazima, kako je Dnevnim novinama saopšteno u Delta city-ja, postavljene su i samonaplatne stanice.

“To će osigurati lakše funkcionisanje i kretanje vozila kroz parking prostor. Sve će biti spremno do 1. avgusta, kako je i najavljeno”, kazali su predstavnici Delte.

Na pitanje da li je odluka o naplati parkinga posljedica odbijanja Deltinog zahtjeva da se izuzmu iz izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim se uvodi neradna nedjelja za trgovine na malo i veliko, u šoping molu navode da su zahtjevi za naplatom prostora upućeni nadležnim insititucijama 25. maja 2018. godine, kada nije bilo riječi o neradnoj nedjelji.

“Odluka o naplati parkinga nije motivisana profitom, već isključivo željom da obezbijedimo dovoljno parking prostora za naše posjetioce. Naš cilj i očekivanje je da od naplate parkinga obezbijedimo dovoljno novca za održavanje ovog sistema koji je sam po sebi zahtjevan. Zahtjevi za naplatom prostora upućeni su nadležnim insititucijama 25. maja 2018. godine, kada nije bilo riječi o neradnoj nedjelji”, objasnili su u Delti i dodali da je naplata parkinga u šoping molovima uobičajena praksa u regionu i Evropi.

Tržni centar Delta city ukupno ima oko 1.200 zaposlenih, a samo vikendom ga, kako su ranije saopštili predstavnici menadžmenta, posjeti između 18.000 i 24.000 ljudi.

“Naplata parkinga je poslovna odluka kojom želimo da obezbijedimo dovoljno prostora za parkiranje posjetiocima iz Podgorice, cijele Crne Gore ali i regiona. Dobro je poznato da u danima vikenda imamo veliki broj autobusa što sa primorja, što iz susjedne Albanije. Naselja oko šoping mola se šire velikom brzinom, a građani automobile ostavljaju danima, pa i mjesecima. To onemogućava posjetioce da nađu mjesto i obave kupovinu”, rekli su u Delti.

Kako dodaju, odluku razmatraju godinama unazad, jer su problemi u vezi sa parkiranjem registrovani i ranije.

“Presudila je činjenica da se grad širi u svim pravcima, a parcele oko našeg objekta su jedne od najjatraktivnijih za stanovanje čemu svjedoči izgradnja nekoliko rezidencijalnih kompleksa. Nemamo evidenciju broja automobila koji su parkirani, a dolaze iz okolnih naselja. Svakako, bilo koja večernja šetnja omogućiće uvid u broj autombila koji ostaju preko noći sedmicama pa i mjesecima ispred mola”, ukazali su u Delti.

Prvih pola sata parkiranja za posjetioce biće besplatno.

Zaposleni u radnjama u tržnom centru će, kako se navodi u dopisu upućenom zaposlenima, moći da kupe mjesečnu kartu za parking po cijeni od 30 eura, ali će prethodno morati da prilože potvrdu o zaposlenju. U Delta city-ju tvrde da su cijene i za zaposlene i za posjetioce formirane na osnovu operativnih troškova.

“Korekcije su moguće, ali to ćemo razmatrati u kasnijoj fazi kada budemo vidjeli kako cijeli sistem funkcioniše u praksi”, naglasili su u Delti.

48

avatar
1000
39
9
0
 
45
MitarMitarAmerikanacLolitadelboj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Sat vremena besplatno i besplatno za zaposlene, bilo bi ok.

Mitar
Gost
Mitar

Ovo vi je velika greška.

Amerikanac
Gost
Amerikanac

Miskovicu, nigdje se u Americi ne naplacuje parking po soping molovima a ti si nasao da ga naplacujes. Ali ako nas narod hoce , izvoli pa sisaj ovce i treba.

Lolita
Gost
Lolita

Ja ću busom do Delte😂🛍🚶🏻‍♀️

Lolita
Gost
Lolita

Ja ću busom do Delte 😂 🚶🏻‍♀️🛍

Jovana
Gost
Jovana

A ne bi vam ga platila za spas

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Naredni potez uprave delte bice naplacivanje ulaza, kad postave jez kapije ka na ulaz u Moracu, pa sa ulaznicom kroz kapiju…Hahahahaha

beranka
Gost
beranka

Važi li gratis parking za šoping najt?

Lipovo
Gost
Lipovo

Imam li ja PRAVO na placceni parking i slobodno mjesto, jer su mi zbog paljenja njihovog sl. auta na parkingu ispred moga ulaza izgorjela dva auta, ssteta oko 13-15000€ nenaplativa, chak mi kriju i stvarnog vlasnika sa adresom.

e.k.g
Gost
e.k.g

Sve je ok bilo dok nisam procitao da ce se radnicima naplacivati parking..bruka

Prč
Gost
Prč

Eto podzemna ispod gintasa pa sa racunom iz prodavnice ne placas parking a mnogo je skuplji za odrzavanje.eto koliko nije osmisljen zbog profita.i za pola sata ne mozes uci da platis racun,ne vidim razlog da nije makar sat ako ke sve to napravljeno zbog potrosaca,mene svakako ne e ostetiti al bas su ispali bljak

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

A dje sad mafijasi da prodaju lamine utekle ispod prese, nije valjda da ce morati platiti zakup placa nekome

Delboj
Gost
Delboj

Pad prometa za oko 30 odsto.

Ja i jos neko
Gost
Ja i jos neko

Dobro, zasto je ovo udarna vijest?

Kako
Gost
Kako

Zašto se na portalu CDM baš često dešava da neki komentari čitalaca ne mogu da se lajkuju.A komentari nisu pogrdni.Kakvo je to usmjeravanje?O čemu se radi?

Send this to a friend