Ekonomija

Demokrate: Smanjenje putarine kroz Sozinu kad se izabere novi menadžment Monteputa

Izbor novog menadžmenta u državnom preduzeću „Monteput“ koje gazduje tunelom „Sozina“ predstavljaće osnovu i preduslov da se u saradnji sa resornim ministarstvom otpočnu dogovori o smanjenju putarine tunela Sozina, navodi se u saopštenju Demokrata Bara.

“Podsjećamo da smo u maju prošle godine tadašnjem ministarstvu predali peticiju građana kojom se traži da se Vladina Odluka o visini naknade – putarine za upotrebu tunela “Sozina” i prilaznih saobraćajnica izmijeni na način da se trenutne cijene spuste za 50 odsto za period van sezone odnosno od septembra do maja, da se obezbijede besplatne karte za stanovnike Crmnice i Virpazara tokom svih 12 mjeseci kao i da se obezbijede mjesečne karte sa popustom od minimum 50 odsto za građane koji rade u Baru ili Podgorici”, saopštili su oni.

Kako su objasnili za samo nekoliko dana, prikupljen je značajan broj potpisa, pri čemu naglašavaju da bi broj bio veći da nije bilo prekida u prikupljanju na koji su se odlučili usljed dobro poznatih okolnosti koje su zadesile Crnu Goru.

“Odgovor koji smo tada dobili od ministarstva odnosno aktuelne uprave “Monteput-a” na čelu sa direktorom, Jonuzom Mujovićem nije bio pozitivan odnosno zadovoljavajući”, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Oni navode da bez obzira na činjenicu da se ta inicijativa ne zasniva na populizmu i da je upravo taj zahtjev koji dominantno ne pogađa period turističke sezone u kome će građani plaćati punu cijenu putarine, a preduzeće bez umanjenja prihodovati, u stvari realan osnov koji građani mogu ponuditi, a nadležni prihvatiti.

Razlozi za sniženje cijene putarine su kako kažu, mnogobrojni i do detalja su navedeni u najihovoj inicijativi. Od kako je pušten u rad Tunel „Sozina“ cijena putarine je nepromijenjena bez obzira na tada čvrsta obećanja da će nakon njegove otplate postati „slobodan“ za sve građane Crne Gore. Bogaćenje i čašćavanje menadžmenta preduzeća koje gazduje tunelom, kao i na sve češće usmjeravanje prihoda ka državnim projektima od koje građani Bara nemaju koristi, postali su glavni osnov funkcionisanja preduzeća.

“Zbog svega navedenog smatramo da su za proteklih 14 godina građani dovoljno dali te da je sada kucnuo čas da nova vlada izađe u susret građanima, naročito onima koji svakodnevno prolaze naplatnu rampu ovog tunela”, saopštili su oni.

Takođe, kako kažu u odnosu na postojeću inicijativu predložiće njeno proširenje u odnosu na stanovnike Krajine i Ostrosa kojima takođe treba dodijeliti besplatne godišnje karte.

“Dakle, čim se steknu svi preduslovi očekujemo poziv na dogovor i finalizaciju inicijative koju smo prošle godine predali”, zaključuje se u saopštenju Demokrata Bara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Tunel jos nema upotrebnu dozvolu i nije dovrsen po propisima…a odavno je zreo za rekonstrukciju, kako su ga kvalitetno napravili…

Prc
Gost
Prc

Sve preko 50 centi je pljacka.

Aooo
Gost
Aooo

Sta bi sa strujom?

Top
Gost
Top

Tako je , a ljeti kad dodjh braca ukinuti rampu za srpstvo!

gavro
Gost
gavro

dajte nek bude cijelu godinu za gradjane CG sa popustom a za drzavljane druge da bude kao do sad

Lol
Gost
Lol

A sto ja kao srbin da budem diskriminisan?

Send this to a friend