Ekonomija

Direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski pred smjenom?

Goran Jandreoski/Arhiva

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski i pored svoje respektabilne međunarodne biografije nalazi se pred smjenom, saznaje CdM od izvora iz Aerodroma Crne Gore.

Razlog smjene je, navodno, otvoreni sukob sa Odborom direktora ACG, zbog direktne zloupotrebe ovlaščenja članova Odbora, koji žele da na ključna mjesta u preduzeću postave svoje ljude koji su isključivo politički opredjeljeni, a bez profesionalnog iskustva.

“Jandreoski nije uspio da spoji ni tri mjeseca na Aerodromima Crne Gore, a već je ušao u otvoreni sukob sa članovima Odbora direktora, što je već viđen scenario sa bivšom v.d.direktora Anom Lončarević, koja je morala da podnese ostavku, jer nije mogla da izdrži pritisak u vezi političkog zapošljavanja od strane Odbora direktora”, tvrdi izvor CdM-a.

Prema riječima izvora CdM-a iz Aerodroma, u petak je održana sjednica Odbora direktora, na kojoj se razmatralo i o smjeni Jandreoskog.

“To bi bilo i ostvareno, da situaciju nije uspio, ovaj put, da izvuče predstavnik Ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović. Crna Gora bi bila jedina zemlja na svijetu koja je u roku od pet mjeseci uspjela da smijeni dva direktora na aerodromima i to oba provjerena i dokazana profesionalca”, kaže izvor CdM-a.

Postavlja se osnovno pitanje, dodaje izvor CdM-a, da li je problem u Odboru direktora ili u izvršnim direktorima koji važe za stručne kadrove u avio saobraćaju.

“Ovakvim političkim pritiskom Aerodromi Crne Gore mogu da ostanu bez još jednog profesionalca, a što otvara put članovima Odbora direktora da postavljaju ljude isključivo po političkoj liniji i bez reference. U toku sljedeće nedjelje znaće se, da li će prvi izabrani direktor na međunarodnom konkursu morati da napustiti Crnu Goru ili će Vlada Crne Gore dozvoliti Jandreoskom da realizuje planirane aktivnosti”, zaključuje izvor CdM-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Evo ne znam
Gost
Evo ne znam

To je taj plan, mora Radulović junior da se ustoliči. Uopšte nije providno.

Petar
Gost
Petar

A znaju li da Jandreoski hoce da zadrzi sve SDovce na sefovske pozicije?

Nikola
Gost
Nikola

Mora da je neki expert iz Berana, sa poljoprivrednog gazdinstva planiran za vazduhoplovna pitanja, jer se pricestio sa Rukoljubom

Zoran
Gost
Zoran

Ako vam ode Jandreski vi ne znate ce te izgubiti,veliki profesonalac,strucan,postenost ali vjrerovatno nekome ne odgovara!!!

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Ovo je vjerovatno zbog ovih popova pado ranaca. Oni preuzimaju vazduhoplovstvo

Tivćanin
Gost
Tivćanin

Super. Koliko desetina hiljada eura iznosi njegova otpremnina?

Dusko
Gost
Dusko

Samo da nam Krivog ne stave na mjesto pilota…sve je moguce.qqqq

ada
Gost
ada

što si letio letio si

Mongro
Gost
Mongro

Neće dati ura!

Anita
Gost
Anita

Zašto ne postoji gradski transfer od Aerodroma u Podgorici do grada ili do železničke ili autobuske stanice u Podgorici, kao na svim svetskim aerodromima? Turisti nemaju mogućnost drugim prevozom stići dotle nego samo preskupimn taxi prevozom za koji takođe ne postoji nikakva tarifa, nego onako otprilike…

Boki
Gost
Boki

Đe ćeš sad’,kad’ je najljepše.

Trece Oko
Gost
Trece Oko

Samo vi nastavite da potapate Crnu Goru i gurajte u sunovrat . Naša mladost odlazi iz Države to je problem gospodo

freeMNE
Gost
freeMNE

To nije problem,to je cilj.

WtF
Gost
WtF

Dugo si izdrazao, za probu uzeo si pare i aj zdravo.E kukala nam majka, veće bruke od Vlade nema u istoriji CG biće upamćena.
Više pomoćnika, Ministrima još nije bilo a zaduzite se još.Nek narod vraće.

Mukica
Gost
Mukica

Stavite stijepovica za ministra prosvjete on je kadar umjesto ovih

Valter
Gost
Valter

Dugo vam je trajao.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Da to nemaju nekog iz Dveri na čekanju?

Rajko K.
Gost
Rajko K.

U ovu ”guzvu” najbolje je prosa Branko Radulovic.🇲🇪🇲🇪🇲🇪

3U1
Gost
3U1

Plan je da postave sina Branka Radulovica za Direktora. Uzas

Lepi
Gost
Lepi

Ekspertska vlada… 😂😂😂

Evto
Gost
Evto

DF cuda radi. Oce njegovi nepismeni kadrovi, da vode sve…probudi se Crna Goro

Send this to a friend