Ekonomija

Direktor CRBC-ja uskoro u Crnoj Gori

Direktor CRBC-ja Du Fe, tokom sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, najavio posjetu Crnoj Gori tokom jula, kako bi sagledao situaciju na terenu i dao konkretnu podršku u cilju rješavanja eventualnih izazova tokom realizacije projekta kao i uspješnom završetku projekta.

Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava u Kini sastao sa Du Feom, a sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

Ministar je podsjetio na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku uz poštovanje najvećih standarda kvaliteta, čemu je i u prethodnom periodu poklanjana puna pažnja, uz maksimalnu kontrolu u svakoj fazi izvedenih radova.

Direktor CRBC-ija i ovom prilikom pokazao interesovanje za učesče u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama, u skladu sa domaćim zakonima koji regulišu oblast javnih nabavki, kao i evropskim standardima javnosti i transparentnosti.

Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

Du Fe informisao je Nurkovića da su ugovoreni radovi sa Vladom Srbije na dionici Preljina-Požega, a da se intenzivno pregovara za narednu dionicu od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Nurković je iskazao zadovoljstvo povodom ove informacije i dodao da cijeli projekat autoputa kroz Crnu Goru, dobija puni smisao i veći značaj, kao i da je ovo još jedan demant oponentima ovog kapitalnog projekta, koji smatraju da je oduka Crne Gore da gradi prioritetnu dionicu bila neracionalna.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Odlična vijest samo da se nastavi dalja izgradnja i da se ubrzaju ovi radovi malo 1,5 godina produžetka roka za 40km je strašno mnogo

Send this to a friend