Ekonomija

Direktor CRBC-ja uskoro u Crnoj Gori

Direktor CRBC-ja Du Fe, tokom sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, najavio posjetu Crnoj Gori tokom jula, kako bi sagledao situaciju na terenu i dao konkretnu podršku u cilju rješavanja eventualnih izazova tokom realizacije projekta kao i uspješnom završetku projekta.

Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava u Kini sastao sa Du Feom, a sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

Ministar je podsjetio na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku uz poštovanje najvećih standarda kvaliteta, čemu je i u prethodnom periodu poklanjana puna pažnja, uz maksimalnu kontrolu u svakoj fazi izvedenih radova.

Direktor CRBC-ija i ovom prilikom pokazao interesovanje za učesče u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama, u skladu sa domaćim zakonima koji regulišu oblast javnih nabavki, kao i evropskim standardima javnosti i transparentnosti.

Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

Du Fe informisao je Nurkovića da su ugovoreni radovi sa Vladom Srbije na dionici Preljina-Požega, a da se intenzivno pregovara za narednu dionicu od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Nurković je iskazao zadovoljstvo povodom ove informacije i dodao da cijeli projekat autoputa kroz Crnu Goru, dobija puni smisao i veći značaj, kao i da je ovo još jedan demant oponentima ovog kapitalnog projekta, koji smatraju da je oduka Crne Gore da gradi prioritetnu dionicu bila neracionalna.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Odlična vijest samo da se nastavi dalja izgradnja i da se ubrzaju ovi radovi malo 1,5 godina produžetka roka za 40km je strašno mnogo

Send this to a friend