Ekonomija

Do početka sezone riješiće se problem sa vodom u Velikom pijesku

Očekujem da će do početka naredne turističke sezone da bude obezbijeđeno vodosnabdijevanje dijela naselja Velikog pijeska, kazao je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, sastanak, koji je inicirao Raičević, nastavak je započetih aktivnosti lokalne uprave, čiji cilj je rješavanje višedecenijskog problema vodosnabdijevanja na teritoriji Bara.

“U prethodnom periodu, Opština Bar je inicirala postupak usklađivanja Glavnog projekta saobraćajnice “Bratstvo i jedinstvo” u zahvatu DUP-a “Veliki pijesak” sa važećim propisima, čime se stiču preduslovi za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak. Raduje spremnost Regionalnog vodovoda da sa tehničkog i stručnog aspekta doprinese rješavanju ove problematike”, rekao je Raičević.

Dodao je da su predstavnici Opštine u saradnji sa stručnim timom Regionalnog vodovoda i preduzećem Vodovod i kanalizacija Bar razmatrali tehničke načine priključenja na odvojak Regionalnog vodovoda na prostoru Velikog pijeska.

Jevrić je, pak, naglasio da niz zajedničkih aktivnosti u prethodnom periodu pokazuju spremnost Regionalnog vodovoda da bude partner Opštini Bar u realizaciji projekata vodosnabdijevanja bezvodnih područja opštine, pogotovo na jezerskom dijelu, gdje takođe prolazi infrastruktura Regionalnog vodovoda.

“Očekujem da će do Nove godine biti kompletirana sva neophodna admnistrativna procedura, kako bi do početka naredne turističke sezone imali obezbijeđeno vodosnabdijevanje ovog dijela Velikog pijeska iz sistema Regionalnog vodovoda, na zadovoljstvo mještana i turističkih poslenika sa ovog područja”, poručio je direktor Regionalnog vodovoda.

Predstavnici hotela Kalamper i Ruža vjetrova, Emin Kalamperović i Miloš Golubović, kazali su da su zadovoljni zajedničkom inicijativom da se pitanje vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak riješi u skorijem roku, ističući da su spremni da pruže pomoć i podršku kako bi voda što prije došla do krajnjih korisnika naselja, koje je u posljednje vrijeme značajan generator turističke ponude barske opštine.

Na sastanku, koji je bio radnog karaktera, utvrđeni su dalji koraci po pitanju izgradnje predmetne saobraćajnice i odgovarajuće infrastrukture, a definisan je i način i postupak neophodan za izradu projektno-tehničke dokumentacije za njeno priključenje na Regionalni vodovod, prvenstveno kroz izgradnju rezervoara i cjevovoda, radi bolje tehničke iskorišćenosti u što skorijem vremenskom periodu.

“Takođe, dogovorene su dalje radnje po pitanju vodosnabdijevanja Čanja i II visinske zone Sutomora, kao zajednička aktivnost Opštine Bar, Regionalnog vodovoda i lokalnog vodovodnog preduzeća. Isto tako, resorno ministarstvo je prihvatilo inicijativu Opštine Bar i odobrilo realizaciju projekta Izrade studije vodosnadbijevanja Opštine Bar. S tim u vezi Uprava javnih radova je započela određene administrativne procedure za izradu navedenog projekta”, navode u Opštini.

Najavljen je i sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je spremna da pruži finansijsku i drugu podršku po pitanju realizacije tih značajnih projekata za Bar.

Saradnja Regionalnog vodovoda i Opštine Bar intenzivirana je u avgustu prošle godine, nizom zajedničkih aktivnosti i projekata, koje su za cilj imale rješavanje višedecenijskog problema vodosnabdijevanja bezvodnih područja na teritoriji Bara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

A sa Maljevikom i milionima ulaganja šta bi o tome ne pišete ni riječi

gwido
Gost
gwido

Hahahahaha koja smijurija

Send this to a friend