Ekonomija

Dobra prilika Cetinja za saradnju sa Turskom

Protokol o saradnji, koji su potpisali predstavnici zajednica opština Crne Gore i Turske, dodatan je podsticaj dosadašnjim dobrim odnosima dvije zemlje i prilika za unapređenje saradnje u svim oblastima, a posebno za snaženje ekonomskih veza i jačanje lokalnih zajednica, ocijenjeno je je na sastanku u Prijestonici Cetinje upriličenom sa predstavnicima turskog grada Gaziantepa i Zajednice opština iz te zemlje.

Sa delegacijom iz Turske, u kojoj su bili zamjenik gradonačelnika Gaziantepa Latif Karadag i generalni sekretar Zajednice turskih opština Hajretin Gungor, razgovarali su zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Petar Marković i savjetnik gradonačelnika Dejan Lučić.

Marković je upoznao goste sa privrednim kapacitetima Prijestonice, ističući kao veoma značajnu podršku Turske u gradnji Univerzitetskog kompleksa – Akademije umjetnosti na Cetinju.

Prostora za saradnju, kako je kazao, ima u gotovo svim oblastima, a posebno u kulturi, obrazovanju, turizm i  sportu.

Lučić se osvrnuo na projekte gradske uprave, stavljajući akcenat na potencijalne biznis zone koje otvaraju prostor za tješnju saradnju sa turskim investitorima.

On je napomenuo da bi trebalo iskoristiti mogućnosti zajedničkog učešća u infrastrukturnim projektima i predpristupnim fondovima Evropske unije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grana od bora..
Gost
Grana od bora..

Ovaj Latif Karadag je porijeklom iz Crne Gore.
,, Karadag”kad se prevede sa turskog znaci Crnogorac.

Dali
Gost
Dali

Ja se nadam da ce traziti da podignu neko obiljezje i tu pokazu kakvi smo

Pjer
Gost
Pjer

Imali prostora dase kakva fabrika otvori da taj narod radi nesto i zaradjuje naravno.Sve drugo je mazanje ociju

Send this to a friend