Ekonomija

Dobra saradnja Ministarstva turizma i Ryanair-a

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović održao je danas sastanak sa predstavnikom avio kompanije Ryanair Nilom O’Konorom potvrđujući dobru dosadašnju saradnju Crne Gore i ovog irskog avio prevoznika.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar za turizam Damir Davidović, direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicija u turizmu Olivera Brajović i direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

“Razgovarano je o značaju koji niskobudžetne kompanije imaju za razvoj turizma zemlje, ali i o ulozi koju imaju za stanovništvo imajući u vidu značaj putovanja za svakog pojedinca”, navode iz Ministarstva.

Kompanija Ryanair na našem tržištu nudi avio prevoz ka Barseloni, Berlinu, Bolonji, Briselu, Londonu, Stokholmu, Vrclavu, a samo u ovoj godini njihovi avioni prevezli su nešto manje od 79 hiljada putnika.

U 2018. godini ukupno je prevezeno preko 150.000 putnika.

Saradnja Aerodroma Crne Gore sa Ryanairom datira od 2013. godine, kada je ova kompanija počela sa letovima na liniji Podgorica – Brisel.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laki
Gost
Laki

Da li će uskoro poceti linija Podgorica -Luksemburg kao sto je obećao Pavle Radulović kad je bio za 21 naj u Luksemburg ???

Send this to a friend