Ekonomija

Dobro je to: Mikro i malim preduzećima na poklon 50.000 eura

Digitalna platforma Dobro je to, koja je tokom korona-krize pomogla brojnim preduzećima i lokalnim zanatlijama da opstanu i prevaziđu poteškoće u radu, u nastavku kampanje solidarnosti donira mikro i malim preduzećima paket usluga ukupno vrijednih 50.000 eura.

Iz kompanije Amplitudo su kazali da na taj način, kao nosioci projekta, nastavljaju da obezbjeđuju finasijsku podršku crnogorskoj privredi.

“Zainteresovani za program podrške najprije se prijavljuju popunjavanjem prijavne forme na sajtu dobrojeto.me, nakon čega ulaze u proces selekcije kompanija koje će na poklon dobiti neke od usluga ključnih za unapređenje njihovog poslovanja, među kojima su kreiranje web sajta uz logističku podršku, softverska rješenja, digitalni marketing i dizajn i PR (edukacija zaposlenih i konsultantske usluge)”, naglasili su.

Kako dodaju, to je jedinstvena prilika malim biznisima da iskoriste prednosti svih digitalnih alata i kanala, neophodnih u kontekstu uspješnog poslovanja, da izgrade ili unaprijede svoj identitet, pozicioniraju se u digitalnom svijetu i postanu konkurentiji na tržištu i to besplatno.

Izvršni direktor kompanije Amplitudo, koja je pokrenula tu neprofitnu inicijativu pozivajući preduzeća da se uključe, Nenad Novović, kazao je da je platforma “Dobro je to” u prvoj fazi pozivala sugrađanje na solidarnost kako bismo dočekali budućnost zajedno.

“Sada kada nam je to zajednički uspjelo, želimo da nastavimo da se borimo i da resursima kojima raspolažemo dodatno olakšamo našim komšijama bez čijih malih biznisa ne možemo dalje. Cilj nam je da od ove krize napravimo priliku, priliku da zajedno učinimo stvari dobrima, boljima”, rekao je Novović.

Kriterijumi na osnovu kojih će kompanije biti odabrane su djelatnost preduzeća u oblasti pogođenoj korona virusom, geografsko podučje u kojem kompanija posluje, te broj zaposlenih sa fokusom na mikro i mala preduzeća.

“Rok za prijavljivanje je 15. avgust, dok će se paket usluga za dobitnike realizovati u periodu od 1. septembra do 1. decembra 2020. godine. Dobro je to”, poručili su iz Amplituda.

Send this to a friend