Ekonomija

Donjogorički bulevar promijenio izgled ovog dijela grada

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača obišli su bulevar u Donjoj Gorici vrijedan 9,6 miliona eura.

Kako je kazao gradonačelnik, danas na upotrebu predaju građanima jedan vrijedan infrastrukturni objekat, a smatra da je za stanovnike ovog dijela grada nijesmo mogli pripremiti ljepši poklon za predstojeći 21. maj.

“Ovo je projekat koji je potpuno izmijenio lice ovog dijela grada. Ulaz u Podgoricu je konačno ona slika koju smo odavno priželjkivali – ljudi imaju utisak da ulaze u moderan, evropski grad. Ova gradska uprava je dala obećanje da će se do kraja mandata sa svake strane u naš grad dolaziti saobraćajnicama bulevarskog tipa”, istakao je Vuković.

On je naglasio da je ovaj projekat važan ne samo zbog bolje povezanosti ovog dijela grada sa centrom, već i zbog svih onih instalacija i kompletne infrastrukture koja se nalazi u njenom trupu.

“TK i hidro instalacije, kolektorska mreža koja će biti dio budućeg uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, potpuno novi kabal za energetsko napajanje, što znači da smo, uprkos kašnjenju koje je bilio prouzrokovano kompleksnošću projekta, dobili izuzetan objekat”, dodao je on.

Gradonačelnik je naveo da će se upravo na mjestu sa kojeg je započet obilazak (kružni tok kod salona namještaja Grand) u narednih godinu, godinu i po ići put Aerodroma, jer je to kontakt između bulevara i buduće Jugozapadne obilaznice na kojoj se već vrijedno radi i koja je najznačajniji gradski infrastrukturni projekat, vrijedan 15 miliona eura.

On podrazumijeva i izgradnju novog mosta na Morači, što će upotpuniti sliku o Podgorici kao modernom evpskom glavnom gradu.

“Sa desne strane je buduća Zapadna obilaznica, koja će povezati Cetinjski i Nikšićki put sve do Komanskog mosta. Već je u toku projektovanje i do kraja godine će biti pripremljen teren, a naredne godine ćemo moći da uđemo i u konkretnu realizaciju projekta, a sa bulevarom koji povezuje Danilovgrad i Podgoricu u dužini od 25km za koju godinu ćemo moći od Danilovgrada do Aerodroma da dođemo modernom saobraćajnicom bulevarskog tipa. U sklopu završetka I faze autoputa na Zlatici se takođe gradi bulevar iduće godine, isto radimo i na trasi puta prema Tuzima, budući da smo na korak da dobijemo izvođača radova za realizaciju I faze ovog projekta”, zaključio je gradonačelnik.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača kazao je da je Uprava na ovom projektu imala veliko izvođenje radova, budući da se radi o investiciji vrijednoj 9,6 miliona eura.

“Uprava je uložila šest miliona eura, a Grad 3.6 miliona eura. Najveći dio poslova su oni koji se ne vide, poslovi ispod zemlje – kanalizacioni kolektor, novi vodovodi, novi dalekovodi, novo napajanje elektičnom energijom, optički kablovi i sva druga moderna infrastruktura koja značajno poboljšava kvalitet života građana. Uprava za saobraćaj će nastaviti sa izgradnjom ozbiljnih infrastrukturnih objekata u Podgorici, puno je posla i pred nama i pred Glavnim gradom i nadam se da ćemo na zadovoljstvo građana sve velike i ozbiljne projekte uspješno realizovati“, izjavio je Parača.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cijotic
Gost
Cijotic

Gradonacelnik sa 0 harizme. I bravo vi ga sto ste ovo napravili ovako “brzo”, umjesto da se stidite vi se slikate

LukaPg
Gost
LukaPg

Zavrseno je 3,5km za 18 mjeseci tj 560 dana-znaci za svaki km vam je trebalo160 dana! To je rekord ali unazad. Plus potrosili ste 9,6 mil eura za jedan mali bulevar koji u sustini radjennajvise zbog blizine UDGa jer ga inace ne bi takli! A nemojte se hvaliti vise molim vas!!

Zmago
Gost
Zmago

Nije radjen zbog UDG, nego zato sto Čelebic treba d apravi novi “City kvart” tamo, nekakvo luksuzno naselje i cuda.

Morpheus
Gost
Morpheus

Savo Paraca, koliko je sposoban toliko je i ugledan-pogotovo na Ct!

obrad
Gost
obrad

juce sam prosao bulevarom i najv3ci problem su kanalizacioni poklopci koji su postavljeni sredinom desne trake bulevara kad se dolazi iz pravca ct…nije mi jasno zasto je to tako

obrad
Gost
obrad

zasto se posred desne trake bulevara dakle sredinom nalaze sahte kanalizacione koje nisu nivelisane sa putem i onda dolazi do upadanja tockova i lupanja sahti?

Nenad
Gost
Nenad

Dje mi zivimo majko mila..malo bulevara i kao da smo menhetn izgradili..pa valjda je normalno da pravimo ulice i bulevare a da ne zvonimo na sva zvona i svaki dan kao da je gradjevinsko cudo

važi
Gost
važi

Da imamo države neko bi odgovarao za ovu pljačku narodnih para koju vi nazivate “izgradnja bulevara”!!! Zašto je dozvoljeno preduzimaču da kasni sa radovima, a finansira se iz budžeta? Služi li budžet ove države za kreditiranje raznih kumova i prijatelja vlasti?

Lajo
Gost
Lajo

A kad li ce bulevar kod Montefarma (Ankarski)…radovi zapoceli u oktobru 2017…330m…svaka cast na ekspeditivnosti…a tablu su znali da postave…ne znam samo koga ce dovesti na otvaranje …vjerovatno gradonacelnika Ankare,pa ce ga cim okrene ledja opet zatvorit

Flojd
Gost
Flojd

Podgorica mora biti dobro organizovana sa gradskim saobraćajem jer drugacije se neće moći rijesiti saobraćajna gužva

Raulio
Gost
Raulio

Snimite malo tu kolonu od niksickih semafora do Zabjela sto se proteze svaki dan.

Miki
Gost
Miki

Bulevar je traljavo odrađen ali ako je za utjehu, neće više biti saobraćajnih gužvi kao što ih je bilo ranije, prije njegove izgradnje. Što se tiče odgovornosti za kašnjenje i za kvalitet radova, očigledno je da niko neće snositi odgovornost za to. Imam jednu veliku zamjerku što se tiče bezbjednosti. Bulevar je jednim svojim dijelom blizu samoj obali Morače (preko… Više »

Lješkopoljka
Gost
Lješkopoljka

A put do škole…stidite se!

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Pitanje za struku. Zašto se kod nas naši putevi (uglavnom) ne mogu asfaltirati da budu kolovozni zastori ravni. I ovaj kroz Goricu je “truckav”.

Miki
Gost
Miki

Bulevar kroz Zetu je odlično urađen, sve u roku a asfalt kao pista…Takođe put do Budve, naročito dionice koje je radio Bamax.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Miki

Pa stavio sam uglavnom. Zato pitam, jel do neke objektivne nemogućnosti (sastav terena), ili subjektivne (ne znanje ili nemogućnost izvođača).

važi
Gost
važi

Zato što neko krade, a neko ne krade. Pri tom se ne sankcionišu ovi koji kradu pa ih je sve više i više.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Juce sam pomislio zasto ne pisu da je autoput i bulevar zavrsen? Kad eto gotovo bilo odavno, nego se cekao 21.5. Ako, lijep je bulevar. Lijepo je i kostao, a sudeci po komentarima kostace i ispravke jos nekoliko miliona. Pogotovu kad pocnu da grade krakove i kad po njemu budu ponovo spartali Bemax i Genex masine.

Danko
Gost
Danko

Prvo se pitah za cem 10 miliona a onda vidjoh ko je direktor!!! Jasno!!!

Shomi
Gost
Shomi

Kako skoci na 9’6 miliona ?
A ko ce nam aut a servisirati sto slomismo godinu dana po rupama ?

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Haha tacno sam znao da ce da se hvalisaju za 21 maj necim sto je trebalo biti zavrseno u novembru prosle godine!

Nebeski_sudija
Gost
Nebeski_sudija

Ovo nije poklon lepotane, ovo ste od nasih para radili!

Vaso
Gost
Vaso

A vakat je vise, no dobro – bar je dobro ispao!

Blagota
Gost
Blagota

Cestitam načelniku podgorickog sreza Vukovicu na bulevaru, mada je trebao nocas opalit jednu macolu Acimicu sto je ,,kasnijo’’ s radovima! Cestitam Vukovicu i sto je od centra napravio tržnicu a uz DJ obljetnicu slavi 21. maja! e viva!

Grom
Gost
Grom

Blagota, iz kojee rupe si ti Šljega.
Što ti je jadan što mrziš sve što je tvoje, koji je tvoj problem?

Blagota
Gost
Blagota

svaka čast neka je njima kako pofino grad vofe, svaka čast! Vukoviću samo reci lećećemo kao meci! prevazisao si i Mugija kako dobro i pofino grad povede!

Blagota
Gost
Blagota

Vuković je gospodin, a njegova zamjenica je za svaku pohvalu! vode grad pofino!

alo
Gost
alo

Blagota blago ti u pamet

Morpheus
Gost
Morpheus

Pofino…veoma pismeno

Tranqilo
Gost
Tranqilo

Normalni bi ovo zavrsili za oo godine…

Rvac
Gost
Rvac

3.3km rade godinu ipo i sad se hvale kako su strasan posa napravili hahahaha . A onim ljudima su unistili zivote okolo i privrednicima posa ove godinu ipo dana. Asfalt je neravan kao da je star 5 godine. Pozdravljam sve ostale projekte, ali ovaj je jedna velika sramota Crne Gore !

Zguramtiga
Gost
Zguramtiga

Vauuuui…ovi su se odrekli od mnogih zivotnih zadovoljstava samo da bi ucinjeli nesto sto je drustveni interes iliti ono sto su debelo naplatili. Pa im je malo i jos ce…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Ovo nije ni B od bulevara. Rekli su mi da nije ravan i bio sam u subotu da provjerim. Ne mogu da vjerujem da u 21 vijeku ne moze da se uradi ravan asfalt. Pun je ulegnuca i izbocina. No i to je lijepo kakve su ulice i bulevari po gradu. Zastidje za jedan glavni grad.

Tritograd
Gost
Tritograd

Kako ste razmaženi i nezahvalni.kod nas na severu kad zakrpe jednu ulicu mi srećni.
Ko da ste na Bečkom dvoru rođeni pa vam sve smeta.

Mala
Gost
Mala

Pa vi i dalje budite srecni na sEveru. Mi u Podgoricu cemo trazit da ovo, sto rade od nasih para, a sa ogromnim kasnjenjem, ipak na nesto lici. Prastajte.

BijesniVranac
Gost
BijesniVranac

Strašan snimak, kakav li će tek za auto-put bit… To neće moć stat na YouTube😁

U prolazu
Gost
U prolazu

Ovo ljepota pogledati iz aviona ali istina je drugacija sahtova puno i udubljemja i jos sto ce mo.vidjeti za nekih 6 mjeseci
.ODLICNO ODRADJEN POSA!!!!!.???

Tritograd
Gost
Tritograd

Ti si izgleda na avenije navikao

Nenad
Gost
Nenad

3.5km bi kroz platije zavrsili ranije..aloo 3.5km 18 mjeseci..a struja voda sve ispred nosa..ravnica..jos se ljute kad ih pitas zasto izvodjac kasni 7 mjeseci..umjesro da plati svaki dan kasnjenja penale pa ce drugi out ispostovati rok

Tritograd
Gost
Tritograd

Ne sekiraj se bogoti.

Gost
Gost
Gost

Mislim da će se većim dijelom ove dionice rasteretiti gužve, koje se manifestuju u toku turističke sezone, kada je vidno povećan broj vozila u saobraćaju.

djuradj
Gost
djuradj

…bulevar je savrsen, juce sam bio…

skejsis
Gost
skejsis

Ne kaze se savrsen nego zavrsen

Jovo
Gost
Jovo

Ja ne vidim posebnu ljepotu bulevara. Obicna ulica ali moramo se diviti kada se toliko dugo radio. I govoriti sve u pozitivi jer DPS to tako zeli i prestavlja narodu uspjeh .

Ceca39,2
Gost
Ceca39,2

Sahte i udubljenja na putu svuda super su ga odradili ima da propane za godinu dana

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Bravo Savo, bravo legendo! Svaki ti je posa ka ovaj. Tri i po kilometra ravnicom za 15 mjeseci. Kilometar za pet mjeseci. Zaista podvig. Zaslužio si da dobiješ otpremninu, ka onda u željeznici nakon samo par mjeseci.

Lipovo
Gost
Lipovo

A tek profesionalizam u CG Putu?

Boban
Gost
Boban

Bulevar je odlican,nece vide da bude guzve u sezoni i uskog grla kao ranije sto je bilo.
Ipak zbog kasnjenja i maltretiranja gradjana neko mora da bude smijenjen sa funkcije a ovome izvodjacu vise ne davati posao.

Slavko
Gost
Slavko

Nekoliko STORINA MILIONA je iz Crne Gore u Srbiju poneseno od strane pomocnika sefa DPSA, pa niko ne odgovara. Ko sisa onda gradjane za 10 miliona i probijene rokove… cutite i gledajte, rekao DPS.

...
Gost
...

Ipak je vaznije da je bulevar ODLICAN.

Bx45
Gost
Bx45

Promijenio je i zivce naroda koji se mucio zbog guzvi. A da se kasnilo sa radovima kasnilo se.

Spuski
Gost
Spuski

Dako dade bog i ovo malo puta od vrnjckih njiva do kpd da pocnete jer je stvarno vrijeme vise da se on zavrsi

Nenad
Gost
Nenad

Zar nije Mugosa otvorio taj put davno jos ored izbore:)))

Mugi 6 bazena
Gost
Mugi 6 bazena

Odmah poslije otvaranja šestog bazena!

Bnjj
Gost
Bnjj

Još malo i neće imat ko ići tim bulevarom

Spuski
Gost
Spuski

Ovo je ljepota za nasu podgoricu a vi negativne osobo sto vam sve smeta ono sto krasi nasu crnu goru da vas molim izjasnite se dali je ljepse sada ili prije ovoga

Slavko
Gost
Slavko

Podgorica se pise velikim slovom, znao bi da si iz Podgorice.

NHM
Gost
NHM

Mogli ste, vala, neki drugi poklon dat za 21. maj, ovo je trebalo da bude poklon za 1. decembar prošle godine. No niko ne odgovara za to.

Target
Gost
Target

Zbog cega niko nije objasnio zasto kod osnovne skole ne postoje osnake SKOLA na kolovozu, kao ni pjesacki prelaz za djake gdje je uvijek bio. Ako nije pjesacki predvidjen onda je trebalo pasarelu napraviti. Bulevarom se prebrzo vozi i plasim se da ce biti kasno ako neko nastrada zbog ovog propusta.

Slavko
Gost
Slavko

Hoces da za deset miliona trose 100 eura za natpis? E ne moze, kod lidera u Evropi nema toga pa idi dje ti je bolje!

Todor
Gost
Todor

To je bulevar i ne moze bit pjesacki prelaz jer bi zaustavljao saobracaj

skejsis
Gost
skejsis

Tako je nek voze rodetelji djecu u skolu

Insert
Gost
Insert

Ne mlati strucnjace, na tom istom bulevaru ima pjesackih po sredini na nekoliko mjesta a ne samo na kruznim tokovima. Kod skole mora da se rijesi prelaz, dosta je ta dionica zivota odnijela u proslosti..

...
Gost
...

Target, U PRAVU STE!!!

skejsis
Gost
skejsis

Nikad nije kasno

Serdar Vule
Gost
Serdar Vule

Sramota mozeli bar jedan kruzni tok imat veliki SRBSKI Krst s cetiri ocila

...
Gost
...

puu, pu, pu!

Hakala
Gost
Hakala

Ako mogu da postavim pitanje , koliko je predvidjeno policijskih patrola na ovoj dionici ?

Jasarko
Gost
Jasarko

vjerrovatno dovoljno da ti se smuci da prodjes tuda…

Slavko
Gost
Slavko

3 kilometra ravnice ravne kao staklo su radili dvije sezone, a rupe i ulegnuca su se pojavila davno prije otvaranja. Probili su pet rokova i jedanaest puta pokidali kablove za struju, pet puta ostetilo vodovod… I na kraju od jadbih penzionera i gradjana koji primaju 193 eura sve to naplate DESET miliona. To samo DPS moze.

Toni
Gost
Toni

Polovina od njih ih glasa, tako da tu ne možemo ništa.

Send this to a friend