Ekonomija

Druga faza saobraćajnice na Luštici biće završena dva mjeseca prije roka

Trasa druge faze saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica u Tivtu je formirana u čitavoj dužini, a izgradnja ove dionice biće završena najmanje dva mjeseca prije ugovorenog roka, saopšteno je iz opštine Tivat.

Predsjednik opštine Siniša Kusovac i Veselin Kovačević, izvršni direktor kompanije Bemax, izvođača radova, obišli su danas gradilište saobraćajnice za čiju izgradnju je Opština Tivat opredijelila 2.968722,31 eura.

“Možemo samo da iskažemo zadovoljstvo imajući u vidu tempo, kvalitet i intenzitet izvedenih radova. Ugovorom je predviđen rok završetka od devet mjeseci, odnosno početkom oktobra, ali ovakvom dinamikom siguran sam da će radovi biti završeni do juna ili jula, dakle najmanje dva mjeseca prije roka. Opština Tivat je veoma zadovoljna ovim poslovnim odnosom i odgovornošću koju je kompanija Bemax pokazala prema ovom projektu. Želim samo da izvođač nastavi radove sa ovakvim stepenom ozbiljnosti i da mi prije roka završimo radove”, rekao je predsjednik novinarima nakon obilaska.

Opština Tivat sa izvođačem i nadzornim organima ima redovne sastanke i do sada nije bilo nikakvih primjedbi na dinamiku i izvedene situacije.

Predsjednik Kusovac je istakao da nema zastoja u finansiranju ovog i drugih projekata i da Opština Tivat nikada nije imala problem sa finansijama.

Kompanija Bemax je, prema riječima izvršnog direktora Kovačevića, već završila više od 30 odsto grubih građevinskih radova.

“Na trasi ima oko 90 hiljada kubika iskopa i oko 20 hiljada kubika nasipa i možemo reći da smo izveli već preko 30 odsto grubih građevinskih radova. U pitanju je uobičajen teren kakav uočavamo na svim saobraćajnicama. Angažovana je značajna mehanizacija i veliki broj inženjera i radnika. Sigurno ćemo radove završiti prije turističke sezone. Nije nam cilj da se držimo strogo ugovorenih rokova već da obezbijedimo što prije kvalitetnu saobraćajnicu jer znamo da je važna kako stanovništvu tako i za funkcionisanje velikih investicionih i turističkih projekata na Luštici”, saopštio je Kovačević.

Crvena linija stara, žuta nova saobraćajnica

Trasa saobraćajnice MR1/II je duga 2,2 kilometra. Pored dvije saobraćajne trake sa zelenim razdjelnim ostrvom, infrastrukturom i rasvjetom, biće izgrađene i biciklistička i pješačka staza.

“Završetkom druge faze MR1 saobraćajnice i njenim povezivanjem sa prvom fazom, Tivat dobija modernu saobraćajnicu ukupne vrijednosti 5,7 miliona eura. Spajanjem sa prvom fazom MR1 dobiće se cjelina koja će značajno riješiti pitanje saobraćajnih veza Luštice. Prva faza MR1, u ukupnoj dužini od 2,5km završena je u junu 2018. godine”, objašnjavaju iz tivatske Opštine.

Predsjednik Opštine  izrazio je nezadovoljstvo dinamikom radova na drugim saobraćajnicama u Tivtu.

“Nastojimo i ulažemo maksimalne napore da i drugim izvođačima, kao partnerima Opštine, radovi na MR1 budu uzor ili model pristupa ugovorenim obavezama”, rekao je Kusovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Gospodo od koverti.Lustica bay projekat je trebao biti zavrsen 2016.Slabo vas sluzi pamcenje.

Blaf
Gost
Blaf

Da ne mozete kako prebacit te radnike da zavrse ovaj bulevar u Donju Goricu, e ostasmo za bruku. Prije ce se auto put zavrsit.

tako
Gost
tako

ma uradite ga do rosa kad ste krenuli

Slavko
Gost
Slavko

Je li je rade kao svaku predizbornu saobracajnicu dje ce rupe za dva mjeseca da budu i gine narod? Tipicno dpsovaki

Send this to a friend