Ekonomija

Dug za vodu u Podgorici 7,3 miliona eura

Vodovod

Preduzeće Vodovod i kanalizacija po osnovu utrošene vode potražuje 7.320.095 eura, što je za 809.417 eura manje u odnosu na decembar prošle godine kada su dugovanja iznosila 8.129.417 eura, piše Dan.

Preduzeće Vodovod i kanalizacija po osnovu utrošene vode potražuje 7.320.095 eura, što je za 809.417 eura manje u odnosu na decembar prošle godine kada su dugovanja iznosila 8.129.417 eura. Od fizičkih lica preduzeće potražuje 5.284.527, a od pravnih lica 2.035.568 eura.

Portparol preduzeća Nataša Novaković navodi da prema svim pravnim licima koja imaju tri, a fizičkim licima koji imaju više uzastopno neizmirenih računa za vodu, preduzimaju mjere prinudne naplate i to, privremenim uskraćivanjem isporuke vode ili podnošenjem prijedloga za izvršenje.

“Odjeljenje za prinudnu naplatu je od početka godine pokrenulo 171 postupak prinudne naplate putem instituta javnog izvršitelja, čime je prekinulo zastaru potraživanja u iznosu od preko 300.000 eura. Obzirom da neplaćanje usluga koje Vodovod pruža, od strane korisnika, dovodi u pitanje operativnu efikasnost, mogućnost finansiranja postojećih i novih investicionih aktivnosti, kao i samu održivost sistema, kao i podatak da ne mali broj građana ne izmiruje redovno obaveze, moramo da pribjegavamo nepopularnim mjerama, to jeste isključivanju sa vodovodne mreže neredovnih platiša. Zbog duga za utrošenu vodu od početka godine sa vodovodne mreže je isključeno 1.030 potrošača, od čega 368 pravnih lica i 662 domaćinstava. Naš princip je da dužnike slanjem opomena prvo upozorimo da će biti isključeni sa vodovodne mreže. Svima koji se i nakon isteka roka u dobijenoj opomeni ne jave nadležnoj službi Vodovoda, slijedi isključenje sa vodovodne mreže ili utuženje”, navodi Novaković.

Ona napominje da se najveći efekat naplate postiže prije samog procesa sprovođenja isključenja ili izvršenja, upravo na osnovu dobijenih opomena.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
AvanturistaKrtolaSlavkoStara PodgoricaNuad
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Avanturista
Gost
Avanturista

Klasicni Monte Karlo sto nam ga je veliki vodja obecao. Hvala, jasi vodjo jos 30 godina, malo je ovo.

Krtola
Gost
Krtola

Ja sam bukvalno morao da ih ceram da mi posalju racun za vodu.

Slavko
Gost
Slavko

Jos jedan ultra uspjesni DPS projekat. Sto dohvate to u debeli minus udje i onda gradjani od 193 eura placaju…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A barem 60% zapošljenih u Vodovodu su višak koji glasa

Nuad
Gost
Nuad

Vec se vide efekti kontrole revizora👍

Agnostik@
Gost

Što mi u Budvu da rečemo….2eura i 30centi za kubik vode,a zaposlenih u bd vodovod njih 500,Minhen bi mogli odpremit

Ghty
Gost
Ghty

Otpisite nenaplativi dug a ostalo dajte na naplatu, to bi trebao biti prvi korak.

Lipovo
Gost
Lipovo

Ovo su vam elementi za poskupljenje vode? Imate stotine i hiljade nelegalnih prikljuchaka, koje zzelite da mi, uredne platisse, ,,pokrivamo,, Kukate za nenaplativost? Uradite isto ssto i EPCG i UVEDITE ,,kradljivce,, u sistem naplate. Ako ste NESPOSOBNI – ustupite mjesto SPOSOBNIMA!

Orbit
Gost
Orbit

Smanjite broj zaposlenih koji ne dolaze na posao pa će sistem biti održiviji.

Send this to a friend